Minden napra egy film

Minden napra egy film

A kis vámpír

2018. április 20. - BBerni86

Családos, barátos, vámpíros, mentőakciós.

Rudolph élete néha szó szerint is szívás. Nem elég, hogy most lett vagy kétszázadszor 13 éves, a szülei még mindig kisgyerekként kezelik. Rejtőzködnek, semmi értelmeset nem csinálhat! Ráadásul a vámpírvadász Rookery is a nyomukra akad, és a fél klánt csapdába ejti egy kriptába. Rudolph elszakad a többiektől, és egy kastélyban lel menedékre. Ahol az amerikai Tony nyaral, aki szintén 13, és nagy vámpírrajongó. Miután a kis vámpír leküzdi az emberekkel szembeni viszolygását, a fiúban olyan segítőre lel, aki kitalálja, hogyan járhat nappal is odakint, és vele tart a családot megmenteni. Közben útjukba akad egy repülő vámpír tehén és a szülőket is össze kellene hozni egy kis baráti mentőakcióra.

Meglepetésként ért, hogy ez a mese egy sikeres gyerekkönyv sorozat első részének a feldolgozása. Azok nem jobbak szoktak lenni? Vagy a HP és a Disney túl magasra tette a lécet? Mindegy is, az nem változtat azon, mennyire nem tetszett nekem ez a mese.

A legszembetűnőbb bajom a grafika, elég csak ránézni a szereplőkre! Egyszerűen rondán vannak megcsinálva! letoltes_9.jpgNem várok egy mesétől mindenképpen olyan szintet, mint amit a Disney hoz, de azért lehetne ezt igényesebben is! Ha nincs pénz a szebb animációkra, miért nem rajzolnak inkább? Azzal nem segítenek se maguknak, se nekem, ha a kevesebb pénzből összeraknak egy ma már vállalhatatlan minőségű fércművet. (Még csak azzal se vigasztalhatom magam, hogy a tájak szépek. Mert nem azok. Ugyanaz a színvonal, mint az emberek esetében. Ronda!)

Majd jöhet a történeti ostobaságok sora. Én már ott fennakadtam, hogy a srác tizenhárom éves mondhatni, évszázadok óta. Mégis, minek kellett a vámpír élettanokat keverni? Akkor el tudnám fogadni, hogy megragadt a 13 évnél, ha korábban ember lett volna, és átváltoztatták. De a film a Transylvania nyomában jár azzal, hogy a vámpírok is születnek, családban élnek. Rudolph és testvérei is vámpírnak születtek, csak valahogy megragadtak az adott korukban. Mégis, miért és minek?

De a karakterek is buták. Annyira klisések, csak pár vonással jellemzettek, hogy az már érintette a fájdalom küszöböt a fejemben. A negatív csúcs a vámpír tehén, amin Tony még lovagolni is fog. Most komolyan, mivel fogják etetni? De a félős kastélytulajok, a nagyon megszállott főellenség se járt jobban. Unalmasak, nincsenek rendes indítékaik, csak valamilyenek és kész.

Még azt sem lehet könnyen megfejteni, mégis, mire akar ez a mese tanítani? A család fontos? Nem ez jön le belőle tisztán. A Coco ilyen szempontból köröket ver rá. Az előítéletektől szabadulni kell? Maximum a szülőkön látni, de még ezt is kérdőjelezem. Azzal nincs bajom, ha egy mese nem fejlődő karakterekkel operál. Végül is, mese, a gyerekeknek kell tudni elhelyezni az értékrendszerében. De ez már bántóan butított! Azzal van bajom, hogy a mese se nem szórakoztató, se nem ad valami pluszt, csak van.

Igen, még a humor se működik. Mit is vártam egy olyan mesétől, amiben az a legnagyobb poén, hogy van egy repülő vámpír tehén, aki ráürít a gépével szálló vadászra?

Egy dolog menti, hogy láttam már rosszabbat. De nagyon nem jött be ez a mese most.

 

A kis vámpír - 5/1,5 gyenge grafika, gyenge történet és gyenge poénok – talán a legkisebbeknél elmegy még.

https://www.youtube.com/watch?v=SET_vJGwp-0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8713847450

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása