Minden napra egy film

Minden napra egy film

Star Wars 8. Az utolsó jedik

2018. április 26. - BBerni86

Kalandos, menekülős, családi ügyes, háborús.

Az ellenállás lassan kihuny, az Első Rend minden téren eltörli őket. Már kevesen vannak, nekik is menekülni kell. Az egyetlen reményük, hogy Rey hazahozza az utolsó jedi mestert, mielőtt Snoke és Kylo Ren beéri őket. Poe a menekülés közben tanulja meg, hogy vezetni nem a harctéri bátorságot jelenti. Távlatokba kell gondolkodni, nem 60244.jpgcsak egy csata erejéig. Finn is küldetésre indul, az ellenállást üldöző rajt akarja lassítani, hogy a barátai egérutat nyerhessenek. Rey azonban nem azt találja, amit várt. Luke megkeseredett, a halált várja és bűntudat gyötri. Ugyan ad pár leckét a lánynak, de egyetérteni nem tud vele. Rey az erőn keresztül kapcsolatba kerül Kylóval, és érzi benne még Leia és Han fiát, aki választhatná még a fényt is a sötét helyett. Mindenki kénytelen megvívni a maga háborúját.

Én ezt nem értem! De most komolyan, hogyan lett Luke ekkora Jedi mester? Mitől lett ő legenda? Alig képezték ki. Nem is ő győzte le az ellent, hanem Vader gondolta meg magát a végére. Nem is értem, honnan vette az ötletet, hogy majd ő kiképzi a következő generációt. Mire fel? Ő se volt rendesen kiképezve. A jedik több éves oktatás és gyakornokoskodás után váltak mesterré, neki meg volt vagy 3 órája Yoda mellett…

De nem csak ez fájt nekem. Ha érezte, hogy az unokaöccse a sötét felé fordul, mert Snoke kísérti, miért a kamasszal akart végezni, miért nem Snoke volt a célpont? Komolyan, arra nem jött rá a nagy bölcsességében, hogy a kígyónak a fejét kell lecsapni? Vagy nézhetett volna magába, és szeretettel hazavezeti a gyereket, nem azon agyal, hogy ölje meg álmában. Senki nem eredendő gonosznak indult, Ben Solo sem. Komolyan nem értem, miért nem küldte haza a szüleihez, amíg azzal segíthetett volna!

Számomra a rész legérdekesebb vonulata az volt, ahogy Kylo Ren még mindig szenved és próbálja megtalálni a maga útját. Annyira bele tudom látni a sértett, lázadó és dühös gyereket! Ő nem egy hideg sith. Érzelmek irányítják, és szabadulna a múlttól, fájdalomtól, magánytól. Ha ez azzal is jár, hogy mindent el kell törölnie. Snoke, Rey is látja benne a vívódást – a végére még Luke is azt mondja, senki nem tűnik el örökre. Komolyan, most nekem az a legizgalmasabb kérdés az új trilógiában, hogy meg lehet-e még őt menteni, vagy sem.

Ha már itt tartunk, ti értitek mi a különbség az erő sötét és fényes fele között? Mert én már komolyan úgy érzem, hogy ez igazából csak annyi, hogy a személy jóra vagy rosszra használja a képességeit, de különben az erő ugyanaz – nem jó, rossz, csak erő. Ezért se értem, Luke miért nem neveléssel próbálkozott merénylet helyett.

Ok, értem én. Akkor miről szólna a film? De akkor is! Luke akkora egy idióta!

Ez a rész fejleszti a karaktereit, és Rey kivételével mindenkit szerethetőbbé tudott tenni nekem. Rey túl jó és mesebeli, a többiek sokkal emberibbek. Finn, aki megleli magában a hőst. Poe a vezetésben lesz egyre jobb. Rey meg maradt ugyanaz, csak kezdi érezni az erőt.

A mellékszereplők sokat hozzá tudtak tenni a filmhez. Hux generálist elkereszteltem minta nácinak. Tisztára olyan! Holdo meg nagyon Leia tanítványa, jó is volt az ellentéte Poe-val!

A látvány csillagos, a történet is jó – én meg Kylo drukker kezdek lenni. Luke mindig is a gyenge láncszem volt a szememben, még mindig így gondolom.

 

Star Wars 8 - 5/4 nagyon látványos, érdekes a története, és már saját jogon, nem újrázás. A casting is OK.

https://www.youtube.com/watch?v=vPdQEJ4c8pE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2213870002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása