Minden napra egy film

Minden napra egy film

Lethal Weapon

2. évad

2018. június 21. - BBerni86

Rendőrös, barátos, magánéletet összerakós, őrült akciós.

Riggs átment Mexikóba, hogy levadássza, akik a felesége és a meg nem született fia haláláért felelősek. Murtaugh csatlakozik hozzá, és segít neki, hogy még törvényes keretek között maradjon, így vissza tud térni a rendőrségre és a szolgálatba is, miután elrendezték a dolgokat. Riggs elkezd valóban továbblépni, és egy új trauma az, ami kísérteni kezdi a mindennapokat: az apja, aki gyerekként majdnem halálra verte, aki egy motoros banda fejeként most is a börtönbüntetését tölti, de egyre jobban visszafolyik a fia életébe. Emberrablás, drogos ügyek, gyémántrablás, tanúvédelem – a páros minden ügyet a maga formabontó módszereivel kezel, miközben olyan barátokat szereznek, mint a zugügyvéd Leo. Közben Murtaugh neveli a gyerekeit, Riggs pedig új esélyt kap a családra egy múltjából visszatérő barátban.lethalweapons2.jpg

Az első évad talán egy fokkal jobban tetszett, mert abban jobban éreztem a filmek szellemiségét. Mostanra már a sorozat a maga útját járja, és nagyon úgy éreztem, hogy elmennek az őrült akciók felé.

Mert minden résznek az a lényege, hogy van egy megoldásra váró ügy. Amiből aztán lesz egy nagy hajsza vagy lövöldözés. Nem a klasszikus, krimis, rendőrös módszerekkel oldják meg az eseteket, hanem egy látványmenettel: pl. Murtaugh lefoglal egy buszt, és azzal keveredik autós üldözésbe, miközben a fél utcát letarolja. Vagy: Riggs gránátot ad ajándékba a társának, aki nem is érti, minek ez neki. A végén persze ezzel robbantja fel az életükre törő rosszfiúkat.

Most, hogy ezt így leírtam, rájöttem, hogy nem is csak az zavar, hogy elmentek az akció látvány felé. Hanem az is, hogy a halálnak és a károknak nincs súlya. Nem számoltam meg, hány halált okoztak az évadban, de komolyan ennyire lazán veszi ezt mindenki? Egy Chicago PD, vagy kicsit reálisabb rendőri műsorban nem győznének esemény utáni meghallgatásra járni és pszichológushoz a szolgálati engedélyért! Itt meg: robbantsunk fel még valami mást is, lőjünk agyon valaki mást is!

Persze, ez is része a sorozat hangulatának, ami különben megvan még mindig és hatásos is. Ez egy szórakoztató show, és ennek része a látvány és az akciók is. Tudom, csak mégis azt súgja a kisördög: lehetne kevésbé mesésen is…

Ami a karaktereket illeti, Murtaugh és a családja nagyon eltalált. A karakterek is, a színészek is. Ők adják a humort, de a szerethető fele is ők a szériának. Riggs megint kapott egy nagy adag lelki szennyest, és én már unom, hogy mindig küzd magában. Nem tetszett az sem, ahogy visszahozták neki a gyerekkori barátot, Mollyt. Amiben azért benne volt az is, hogy a filmek szellemében jobban bírtam Hilarie Burton kemény rendőrnőjét, mint ezt a túl szép, hogy igaz legyen gyerekkori szerelmet.

Érdemes kiemelni azt is, hogy a bulvár folyton hozta, hogy mennyire nem jön ki egymással az életben Wayans és Crawford. A sorozaton ez szerencsére nem látszott. Az eredményt persze tudjuk: Crawford kiszáll, bár a sorozat megy tovább új karakterrel a helyén (Seann William Scott kapta a szerepet). Durva, de annyira átírták a karaktert, hogy nem is érdekel a 2. évad végén hagyott jelenet feloldása: költözés vagy halál?

Jövök vissza a 3. évadra is, bár ez az évad nem volt olyan eltalált, mint az első.

 

Lethal Weapon - 5/4 akciós, pörgős, jópofa – és nem látszott a színészek közti ellentét. A magánélet volt sok.

https://www.youtube.com/watch?v=eIKXMMaMrLE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4814058838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása