Minden napra egy film

Minden napra egy film

Bosszúállók – Végtelen háború

2018. május 05. - BBerni86

Hősös, világmentős, harcos, kalandos.

Thanos közeledik – a Hatalom Kövét már megszerezte, és kész a kesztyűje, mellyel az összes kő erejét képes kiaknázni. Elsőnek az asgardi menekültek hajójának támad neki, a Tér kövét is begyűjtve. Hű követőit a Földre küldi, másik két kőnek maga indul a nyomába. Banner riadót fúj a Földön, de az invázió sokakat mozgósít. Amerika Kapitány a SHIELD túlélőkkel Wakandában készül a harcra, míg Víziót igyekszenek különválasztani az Elme Kőtől. Vasember, Pókember és Strange az Idő Kövével csapdába esnek egy Thanos felé tartó hajón, de igyekeznek a helyzetet a maguk javára fordítani. A Galaxis őrzői Thorba botlanak, aki két csoportja osztja a csapatot: az egyik felével maga megy egy új isteni fegyvert kovácsoltatni, a többiek a Valóság Kő nyomába erednek. Minden fronton dúl a háború, és a tét a fél világ léte.avengers_infinity_war_screenshot_20180429092511_1_original_760x425_cover.jpg

Vannak olyan projektek, melyek elsőre lehetetlen küldetésnek tűnnek. Már a Bosszúállók 2 is zsúfoltnak tűnt: rengeteg erős és izgalmas karakter mozog a Marvel világban, hogy lehet őket betenni egy filmbe? Ráadásul, a Galaxis őrzői annyira kilógnak innen, mint Deadpool az X-men tagok közül. Voltak is félelmeim, milyen lesz a Végtelen háború.

Döbbenet, de jó lett! (Azt lehetett tudni, hogy akció és látvány terén el leszünk kényeztetve, de a film többet tudott sima látványorgiánál.)

Az egyik legjobb benne, hogy végre olyan gonosz van, aki nem a hős alteregója, és egészen komplex világa, céljai vannak. Eddig mindenki tulajdonképpen a saját rossz felével küzdött: Thor az istenkirálynővé válni akaró nővérével, Vasember más zseniális tudósokkal, akik valamiféle fegyvert is összeraktak maguknak, T’ Challa az unokaöccsével. De Thanos egy teljesen más szint. Még csak azt se tudom rá mondani, hogy ördögi lenne.

Thanos érthető, emberi figura, ha nem utáljuk alapból. Lehet, hogy a választott módszere drasztikus, de ő nem akar rosszat. És nagyon aktuális is a téma, amit feszeget vele a film. Az emberiség nagyon hamar kénytelen lesz felvállalni a túlnépesedés témakörét, mert feléljük mindazt, amit a bolygó nyújtani tud, és a saját civilizációnk romjai között ébredünk, ha egyáltalán fennmarad a faj.

Az már más kérdés, hogy néz ki Thanos. Nehezen barátkoztam meg a fizimiskájával, ha fel is lehetett ismerni alatta Josh Brolint.

De Thanos küllemét leszámítva a film látványvilága hibátlan. Sok világ felvonul, lehet kedvencet választani! Nekem nagyon bejött a törpök bolygója, de tetszett Vormir is.

Az akciójelenetek is odavágnak. Nem olyan ötletesek talán az akciók, mint anno az Amerika Kapitány 2-ben, de van nem egy nagy ötlet benne.

Itt van minden fontos karakter, és igyekeztek is mindenkit érdemben mozgatni. Bárki is volt a kedvenc, lesz jelenete. Még a személyes kívánságom is meghallotta valaki odafent: Thor szemével kapcsolatban.

A filmnek van humora is, ha ez komor film is egyben. Ilyen erős ellenfél még nem volt, ahogy ennyire reménytelen küzdelem sem. A film vége nem is kicsit hagyja kétségek közt az embert: innen hogyan lehet tovább menni?

Féltem tőle, de felesleges volt. Nevettem, elgondolkoztam, szórakoztam. Bejött!

 

Bosszúállók Végtelen háború - 5/4 látványos, komor, de vicces is, a Marvel minden kedvencét felvonultatva. Folytatás?

https://www.youtube.com/watch?v=M6ka0Lk_5DI

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2213891390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása