Minden napra egy film

Minden napra egy film

Agents of SHIELD

5. évad

2018. augusztus 18. - BBerni86

Űrlényes, világot mentős, hősös, idősíkos.

A csapat egy más környezetben tér magához. Az egyik percben még a kormány támadására vártak együtt iszogatva, a másikban egy űrhajón rabszolgák a jövőben, ahol a Föld darabokra van robbantva, és kék lények gyötrik őket. Haza akarnak jutni, ellenállásba kezdenek, és reménykednek, hogy a jövőbe velük nem átkerült Fitz majd kitalál valamit. Aki a jelenben komoly munkába van, valóban azon dolgozik, hogy mindenkit hazahozzon. A jövő rendezése azonban még nem jelent megváltást: a saját idősíkjukban kell megakadályozni, hogy egy eddig rejtőzködő Hydra szerv létrehozza a Világok Pusztítóját, aki majd szétszakítja a bolygót. Áldozatokat kell hozni, és sokan a személyes poklukkal kénytelenek szembenézni.agents-of-shield-season-6-renewal.jpg

Már rögtön az elején kiteszem a SPOILER feliratot és váltok fehér tintára, mert ez egyszerűen kiborított annyira, hogy ki kell írnom magamból. Mégis, melyik eszelős találta ki, hogy nyomorult Leo Fitz haljon meg a végén? Szegényem az 5 évad alatt már annyi szívatáson ment át, hogy az számolhatatlan. Mire bevallaná álmai nőjének, hogy szereti, meglenne az első randi, arra a lányt elnyeli egy másik világ. Mindenki lemond róla, ő nem, hazahozza – erre a csajnak lett ott egy pasija? Amikor ADA életre kelt, kit szemelt ki magának párnak és mosta át őrült, gonosz tudóssá? Naná, hogy őt. Mikor mindenki eltűnik, ki marad ott egyedül? Megint csak Fitz. És ki hal bele mások megmentésébe az utolsó részben? Fitz. Ezt már nem hiszem el!

Nem fogok tudni erről leakadni, mert az 5 évad alatt két ember története miatt tartok ki, az pedig ő és a szerelme. Már annyira járna nekik egy happy end, hogy az brutális.

Sajnos, az, hogy most ez a legfőbb érdeklődési pontom, mutatja, hogy a többiek nekem már érdektelenek. Az elején maga a történet is az agyamra ment. Most komolyan, azt kellene komolyan vennem, hogy lázadást szítanak a kék űrlények ellen? De aztán a keret helyett az akciók kerültek előtérbe, a konkrét szökési tervek, és már fogyaszthatóbb lett a történet. A jelen megint csak mélyrepülés, és itt a végére se jött a javulás. Szerintem nem volt még ennyire béna évadtörténet, visszasírom a HIVE és az ADA részeket, amelyek tényleg szórakoztattak. Ezen többször voltam kiakadva, mint elégedett.

Tett erről az is, hogy kevés a CGI, ami mégis van, az nem néz ki jól. A végén az a mű Hawaii sziget, az egyenesen borzalmas volt az éles színeivel. Még nagyobb baj, hogy a kosztümösök és díszletesek se nagyon törték maguk. A kék ufók, borzalmasak. A nyomorult túlélő emberek szakadt kinézete újabb sokk. Az akciójelenetek se tetszettek. Bár a csúcs Adrian Pasdar Graviton jelmeze volt, ami közel annyira undorított, mint a Supergirl idei évadában Mon-El légiós jelmeze.

Ha már Graviton – Pasdar életében nem volt olyan irritáló és ripacs, mint amikor e karakterként vonult, alulról filmezetten, mint egy jóllakott óvodás.

Színészek terén különben is az a véleményem, hogy rutin ez már szinte mindenkinek – Ming-Na Wen és Clark Gregg lenne a húzónév, de nem ők az emlékezetesek. Chloe Bennet került fel ezzel a sorozatos térképre, Iain De Caestecker meg lazán lopja a showt.

Zárásul: szerintetek Dove Cameron a lila haj után nem furcsa ennyire szőkén?

 

Agents od SHIELD - 5/3,5 adnék többet is, nekem a jövő bejött, de a végén kiakadtam. Miért mindig Fitz szenved?

https://www.youtube.com/watch?v=YQJKgtAktLQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2314185245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása