Minden napra egy film

Minden napra egy film

Luke Cage

2. évad

2018. szeptember 09. - BBerni86

Igazságosztós, küzdős, maffiás, környékbeli.

Luke visszatér Harlembe, és minden erejével azon van, hogy megtisztítsa a környéket és börtönbe juttassa Mariah-t. Claire egyre jobban aggódik miatta, de hiába minden figyelmeztetése, Luke képtelen letérni az útjáról. Misty a karja elvesztése után igyekszik a rendőrségre visszailleszkedni, és szintén Mariah fejére pályázik. Lassan luke_cage.jpgketten kialakítanak egy olyan irányt, melybe a törvény és Luke ereje együtt tud működni. Mariah sem tétlenkedik, legitimizálni akarja a családi ügyeket, politikai hatalmat akar. Shades próbálja figyelmeztetni, hogy McIver hátsó szándékait nem ismerik, de mire a nő is feleszmél, már egy vérbosszú közepén járnak, ami a nőből is előhozza a legrosszabb énjét. Luke igyekszik közbelépni, mielőtt egész Harlem vérben úszna.

Jó, legyünk korrektek. Az eddigi Netflix – Marvel sorozatokból nem a Luke Cage volt a leggyengébb. Az Iron Fist sokkal nehezebben ment le a torkomon, de utána már Luke története következik. És így érzem most is. Idén debütált a Punisher, ami jobb lett ennél. Lement egy évad a Jessica Jonesból, amit még meg kell néznem, de amennyit eddig láttam belőle, az jobban tetszett Luke kalandjainál.

Luke Cage 2. évada ott folytatódik, ahol az első évad abbamaradt. Megy tovább a maffiás történet, ami távolabb áll tőlem, mint a többi történet alapmotívumai. Ráadásul ez a bandaháború ezzel a vérbosszúval nem is igazán kötött le. Nincs olyan karakteres ellenfél, mint az első évadban. Mariah kifejezetten ellenszenves, még akkor is, amikor próbálják árnyalni, hogy miért lett ilyen és a maga módszereivel hogyan akar a városrésznek jót. Bushmaster meg egyszerre próbál tragikus figura és kegyetlen bosszúálló lenni, de se utálni, se sajnálni nem tudtam. Olyan jellegtelen véget is kapott, ami csak még jobban leépítette a karaktert. Tudom, ezzel visszahozható maradt, de én nem akarom viszontlátni.

Nem tetszett az sem, ahogy az akciók kinéznek ebben a sorozatban. Luke nagydarab, sebezhetetlen, és ilyen a mozgása is. Bokszoló stílusban nagyokat üt, az ellenfele meg kifekszik. Bár nem győzöm hangsúlyozni, hogy nekem Iron Fist a leggyengébb karakter, de most kifejezetten jót tett akció szempontból, amikor egy rész erejéig Danny csatlakozott Luke hadjáratához. Az egyik légies, keleti mozgása jól ellenpontozta a másik merev, alig megmozdulós harci technikáját.

A látványvilág: sötét és komor. Direkt ilyen, hangulata is van, amit a bár zenéje rendszeresen alá is fest, de ez nekem nem jön be. A jazz nem az én világom, ahogy az évad végére eluralkodó rap vonulat sem az enyém.

Ezt se hiszem el, hogy leírom, de pokolian hiányzott a távozása után Rosario Dawson, vagyis Claire. Nélküle Luke karaktere sokkal egyszerűbb, motivációkban is lényegesen szegényebb. Rendet akar tenni és ennyi. Hiába utálom Mariah figuráját, ő legalább árnyalt karakter, többrétegű, míg Luke most nagyon egysíkú lett.

Színészileg erős most is a széria, és a bár zenei oldalról a műfaj neveivel van tele, csak mivel ezek az irányok nem az enyémek, ezt most nem tudtam díjazni.

Jessica és Danny még hátravan, remélem, inkább Punisher irányúak, mint ehhez hasonlóak.

 

Luke Cage - 5/3,5 a játszmák, családi titkok érdekesek is, de akció szinten ez a leggyengébb láncszem.

https://www.youtube.com/watch?v=sB1in0KkoG4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9714230031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása