Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Fiam nélkül soha

2018. szeptember 09. - BBerni86

A héten nézzük részletesebben, mi történt a Fiam nélkül soha című filmben!

Dane Jensen fejvadász, aki szereti is, amit csinál. Így nem érzi túl nagy áldozatnak, hogy a családi eseményekspo7.jpg helyett is gyakran az irodában van, és dolgozik. Pedig a felesége már többször is panaszkodott, hogy hanyagolja őt is, és a gyerekeket is. Akikből három van: 5-7 körüli fiú és lány, és egy 1-2 év körüli kisfiú. Dane azzal védekezik, hogy neki kell eltartania őket. A felesége háziasszony, nem kell dolgoznia, és még a nő családjának is tudtak kölcsönt adni, amit azóta sem kaptak vissza.

Most különösen nagy a hajtás: a főnök a visszavonulását tervezi, és a két kedvence spo1.jpgközül valakinek fogja átadni a helyét. Ami több pénzt is jelent, hiszen az irodavezető jutalékot kap a beosztottai keresetéből is. Az egyik jelölt Dane, a másik a spo5.JPGtörtető Lynn. Ed nem szimpátia alapján dönt: aki decemberig a nagyobb bevételt termeli, nyer. Így Dane a szokottnál is többet dolgozik, és igyekszik lerázni magáról a felesége aggodalmát, aki a nagyobb fiuk miatt egyre idegesebb. Ryan fáradékony, érthetetlen okból foltos a bőre és valami nem stimmel vele.

Amikor eljutnak orvoshoz, mindenkit fejbe csap az eredmény: a gyerek leukémiás. Nagy harc spo3.jpglesz,  ha túl akarja élni. A hagyományos terápia nem akar hatni, kísérleti módszerek jönnek, és a gyerek nagyon szenved. Amikor jobb napjai vannak, mivel az építészet a szenvedélye, a város nevezetes épületeit látogatják. Dane nagyon kapaszkodik a fiába, most döbben rá arra, milyen komoly kis emberke lett belőle, és nem volt eleget vele.

Az állandó kettős teher lassan mindkét területen felőrli a férfit. Ott akar lenni a fiának, a családjának, de közben a cégben is hoznia kell az eredményeket. Egyre nehezebb összeegyeztetni a kettőt.

spo6.jpgRyan állapota hirtelen lesz rosszabb, már eszméleténél sincsen, kómaszerű állapotba zuhant, a gépek tartják életben. Dane nem képes elengedni a fiát, de a felesége megmondta neki, hogy nem hajlandó azért szenvedésre életben tartani a gyereket, mert a férjének bűntudata van. Ahogy Dane próbálja felfogni ezt az egészet, a kórházi személyzetből többen is mesélik neki, hogy miket mesélt a fia és mennyire remek kölyök. Ryan büszke volt arra, amit az apja csinált, hogy segített más apukáknak, hogy gondoskodhassanak a családjukról.

Dane a gyerek betegágya mellől valóban ezt akarja csinálni. Van egy ügyfele, Lou. Remek mérnök, akinek spo8.jpgmegszűnt az előző munkahelye. De mivel a férfi idős, senki nem akarja alkalmazni, fiatalabbakat keresnek. Eddig Dane arra használta, hogy begyűjtse az infókat a mérnöki állásokra. Elküldte Lou-t, kikérdezte, miket kérdeztek tőle, majd erre felkészítve az alkalmas jelölteket elküldte. De most valóban Lou-nak keres állást. Egy vezető mérnöki állásra Lou a jobb jelölt, de Dane egy másik ügyfelét vennék fel, mert fiatalabb. Dane ezzel nyerné a versenyt Lynn ellen, de inkább lemond a jutalékáról, veszít, és így Lou kapja a munkát.

A felesége küldi haza a fiuk betegágya mellől, azzal, hogy ha összeomlik, hívja. Nem engedi el nélküli a fiút. spo4.jpgDane-t Ed is látni akarja, aki megtudta, mit csinált Dane. Azonnali hatállyal felmond neki. Dane nem is érti - tudta, hogy Ednek a bevétel minden, maga is azt mondta eddig, hogy Ed a bevétele alapján szereti az embereket. De igazából nem hitte el, azt hitte, barátok. Otthon töpreng, hogy mondja el ezt a feleségének, amikor megcsörren a telefon. Rohan a kórházba.

Ryan ott fekszik, mozdulatlan, összeomlik mellette. Meghalt a kisfia. De a felesége mellette terem, és mielőtt magyarázhatna neki, a fia felé fordul és megszólítja, elmosolyodik. Nem meghalt, jobban lett. Már fel fog épülni. A neje még annak is örül, hogy kirúgták, nem szerette, amit az állása tett a férjével. Ed küld egy borítékot - összetépve benne van a versenytársi szerződés, így Dane megnyithatja a saját üzletét. Azért Ednek is van szíve...

A gyerekek mennek iskolába, Dane most otthonról dolgozik, de nem igazán vannak ügyfelei. Lou hívja: vezető mérnökként ő veheti fel az új embereket, és Dane az, akivel dolgozni akar.spo2.jpg

Nagyon nem akarom magyarázgatni, nekem tetszett. A történet is jó volt, a szereposztás is. Tetszett az is, hogy a végére mindenki elnyerte, ami járt neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5414228015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása