Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Hitehagyott kis szívesség

2018. október 07. - BBerni86

A héten két film volt, aminek van kedvem lelőni a poénját.

1: A hitehagyott – Toller tiszteletes már látja, hogy a férfi, aki olyan nagylelkűen adományoz a templomnak, aspf1.jpg cégével környezetszennyez és nem egy jó ember. De mivel adományozó, nem tud mit tenni ellene és eléggé kiábrándul a kétszínű emberek tucatjaiból. Michael elkobzott alkatrészeit szedi elő, és netes videók segítségével összerak egy öngyilkos mellényt. Azt tervezi, hogy felrobbantja magával a gyülekezetet és azokat a kétszínű embereket. De nem számít arra, hogy Michael özvegye is eljön a szertartásra. A nőt nem akarja bántani, így visszarohan a sekrestyébe, és leveszi a mellényt. Helyette szögesdrótot teker magára, rengeteg sebet okozva. Az özvegy utána jött, összenéznek, és vadul csókolózni kezdenek. És itt vége a filmnek.

Én pedig még mindig nem fogtam fel. Mi van?

spf2.jpg2: Egy kis szívesség – Emily visszajött, és mindent a férjére akar fogni, akire mérges, mert képes volt viszonyt kezdeni Stephanie-val. Megsebzi magát, és a rendőrségen azt vallja, Sean erőszakkal kényszerítette eltűnésre, és a biztosítási pénzért megölte az ikertestvérét, akinek ugyanolyan tetoválása és DNS-e is volt, mint a spf3.jpgfeleségének. A rendőrség hisz neki, a férfit letartóztatják. Stephanie úgy tesz, mintha hinne neki. Ám, mikor kettesben maradnak, számon kéri a barátnőjét, mit tett és miért. Így kettesben elég sok mindent bevall neki, főleg amikor Sean is érkezik, és ő is számon kéri a nejét. Emily annak idején végzett az apjával, most a testvérével. Előkerül egy fegyver is, Stephanie meglövi a fenyegetőző férfit. Emily meg gratulál nekik a jó előadáshoz. Átnézte a lakást már korábban, kiiktatta a lehallgatókat és a kamerákat, tudja azt is, csak vaktöltény és festékpatron volt itt. Amikor spf4.jpghozzá kerül a fegyver, ő már valóban meglövi a férjét. A rendőrség kijön, de már érte. Stephanie közli vele, volt még egy kamera. A ruhája egyik gombjába, így élőben bevallott mindent a neten közvetítve. Pár hónappal később Stephanie egy kisebb vagyonért adta el a blogot, magánnyomozóként is ténykedik, és elkezdett randizgatni is. Sean a fiával elköltözött és egy jó egyetemen lett tanár, miközben írt egy újabb bestseller regényt a vele történtek alapján. Emily börtönbe került, de utalnak rá, hogy jól elvan ott is, és már kialakított magának egy kis udvartartást.

Amiért ezt ki akartam emelni, mert meg kell jegyeznem újfent, mennyire más így, mint a regényben volt. Ott Emily győz, Stephanie megalkuszik, és játssza a jó barátnőjét, míg Sean ki lesz utasítva az országból, vissza kell mennie Angliába. A rendőrség azonban talál egy nyomot, ami hozzá vezetne vissza, így már csomagol, és azt tervezi, követi a gyerekükkel a férjét Angliába, hogy megint eljátszadozzon vele kicsit. A film sokkal csajosabb, szórakoztatóbb, míg a regény inkább a Holtodiglan vonalán halad és sokkal rosszabb emberekről szól.

Ez most kicsit regényes spoiler, de a filmhez is köthető, így nem bánom: a regényben az van, hogy Stephanie spf5.jpgkamaszként komoly viszonyt kezd a féltestvérével, aminek sose volt képes véget vetni. 17 éves kora óta rendszeresen lefeküdt vele, ha néha próbáltak is szünetet tartani, mindig visszataláltak egymáshoz. Egy szünet alatt ismerkedett meg a leendő férjével Stephanie, de a házassága mellett is megmaradt a viszonya a bátyjával. A regényben konkrétan kimondják, hogy a fia vér szerinti apja is Chris, a féltestvére. A férje az évek alatt gyanakodni kezdett, és mielőtt arra a végzetes autókázásra elindult, hagyott egy üzenetet, hogy így nem képes már tovább élni. Direkt karambolozott a sógorával az anyósülésen, halálra ítélve magát is, meg a neje szeretőjét, akiről sejtette, hogy ő Miles igazi apja is. A filmben ellenben egyetlen botlásról van szó, az apjuk temetése utáni közös gyászban. Se a viszony, se az apaság kérdése, se a férj öngyilkossága nem téma. Elég nehéz lenne szimpatikussá tenni egy ilyen vérfertőző viszonyba létező nőt… nem is próbálták meg.

A hétre ennyi volt, én meg nagy töprengésbe vagyok, keddre mit nézzek meg moziba. Venom? Csillag születik? Vagy azt a Puskin feldolgozást? Ezt majd még kitalálom.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2314282175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása