Minden napra egy film

Minden napra egy film

Predator

A ragadozó

2018. december 19. - BBerni86

Harcolós, világmentős, csapatos, katonás.

Quinn McKenna százados halálos a harctéren: elit kommandós, az egyik legjobb mesterlövész a seregben. A legutóbbi bevetésen azonban valami olyat látott, amit nem lett volna szabad: egy lezuhanó repülőt, és benne egy űrlényt. A férfi tudta, hogy a sereg el akarja majd tussolni az esetet, így pár ereklyét még az elfogása előtt postára predator.jpgadott haza. Traeger ügynök meg is kezdi a nyomok eltűntetését: míg dr. Casey a táborba érkezik kutatni, Mckenna a dilisekkel teli buszra kerül. Ám mindent megváltoztat, amikor McKenna az autizmus egy válfajában szenvedő kisfia játszani kezd a hazaküldött idegen felszereléssel, és feltöri a rendszert. Újabb Predator érkezik, aki mindenkit célba vesz, aki tud róluk. McKenna az őrültekkel indul a fia megmentésére, míg Traeger tovább dolgozna az eltussoláson.

Az Alien és a Predator filmeknek már kultusza van, mindkét sorozat része azoknak a klasszikus sci-fi és horror elemekkel játszó filmeknek, melyeket a 80-as évek óta igyekeznek életben tartani és újabb sikereket termelni belőlük.

A legutóbbi Predator film 2018-as, és Shane Black kapta a lehetőséget, hogy új életet leheljen a Galaxis legtökéletesebb vadászainak történetébe. Sajnos, nem lett kasszasiker, így nem sok reményt látok a folytatásra, pedig az, amit egy Black filmtől én várok, benne volt.

Egyrészt, el kell felejteni, hogy okosa akciófilmet akarunk látni sci-fi maggal. Az nem szokott összejönni – az Alien új trilógiájában megpróbálkoztak vele, az okosabb lett ennél, és egyáltalán nem lehetett sikernek nevezni. Sőt, nagyon sokan csalódásként élték meg azokat a filmeket. Black itt kísérletet sem tett hasonlóra. Egy szórakoztató, a hagyományos akciófilmek elemeivel operáló filmet hozott össze, ami történetét tekintve B kategóriás, de szórakoztató és látványos kis agymenés.

Igen, azt elismerem én is, hogy némely ötlete még szerintem is nagyon mosolyogtató, pedig elnéző voltam mindennel. De ezen túl kell lendülni. Nem győzöm hangsúlyozni, ezt a filmet nem a logikáért és okos történetéért kell nézni!

Hanem az akciókért és a humorért. Black ebben nagy, remek kis akciókomédiákat hoz össze, ami tele van idézhető egysorosokkal, látványos és a fizikával nem sokat foglalkozó akciókkal, és olyan akcióhősökkel, akik a Stallone és Schwarzenegger filmekből is érkezhettek volna egy időgéppel, csak közben átestek egy fazonigazításon.

A film pörög, az akciók szórakoztatóak és látványosak, és bizony, ebben benne vannak azok a macsó, kifejezetten Black karakterek és helyzetek, amiket vártam és kaptam is.

A karakterépítésen nem kell sokat rugózni. Mindenki nagyon egyszerű, pár vonással jellemzett, de ebbe a filmbe ennyi elég is. Szerintem találtak hozzá olyan színészeket, akik kiállásból beletesznek többet. Jacob Tremblay a legígéretesebb gyerekszínész korunkból. Boyd Holbrook a Narcos stábjával lett ismert, itt simán elhittem neki a macsó mesterlövészt, aki egyszerre halálos és még jóképű is. Nekem a nagy meglepetés Sterling K. Brown volt, akit a This is us karakterével azonosítok, de profin hozta a rosszfiú ügynököt is. De a stáb tele van ismert arcokkal, akik pluszt adnak a filmnek, nem rajtuk múlt a film sikere.

A kritikusok nem bírták, de mondtam, a titok, hogy szórakoztató akciófilmnek kell nézni.

 

Predator - 5/4 belegondolni nem szabad, és akkor egy szórakoztató, régi vágású akciókalandot kapunk.

https://www.youtube.com/watch?v=t_yioy8acTk

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2514499254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása