Minden napra egy film

Minden napra egy film

Csőbe húzva

2018. december 29. - BBerni86

Bosszúállós, megtévesztős, tönkretevős.

Jenny élete révbe érni látszik: szereti az állását, mint ápolónő és a gyerekek is ragaszkodnak hozzá, akiken segít. A barátja szereti, és amikor megsúgják neki, hogy ő lehet a következő bíró, az ünneplés közben a lány kezét is megkéri, aki boldogan mond igent. Ám hazafelé Jenny ujjáról lecsúszik a gyűrű, és amíg félrenéznek, autóbalesetet szenvednek. A másik autóban ülő súlyosan sérült, talán meg is halt. Daniel hívja a mentőket, de felméri, magát is meg kell védenie, nem úszhat el a kinevezése! Ájult barátnőjét a vezető ülésbe teszi, és azt a csobe-huzva.jpgvallomást teszi, Jenny vezetett. A magához térő lány szembe kell, hogy nézzen a bírósági tárgyalással, egy bosszúszomjas özveggyel – de nem várt helyen szövetségre lelhet Daniel ellenében, aki nagyon meg fogja bánni, hogy hazudott a balesetet követően.

Miért is vannak olyan filmek, melyeknek már a címükben a csavarjuk? Akad köztük tényleg jópofa, de a Csőbe húzva nem tartozik közéjük. Ami különben Framed by my fiance, amit nagyjából úgy fordítanék, hogy Bemártott a vőlegényem. Tulajdonképpen benne van az egész film, nagyon mást nem is kellene róla mesélnem.

Zavaros már a zsáner is. A cselekmény alapján thrillert vártam, ha a bosszúszomjas nagyon belelendülne, akkor minimális horror elemekkel. Ehhez képest ez olyan volt, mintha egy Hallmark film akarna thriller lenni. Nagyon gyenge, kiszámítható, és olyan buta húzások vannak benne, hogy gyakran nem hittem a szememnek.

De most komolyan, ki gondolta ezt komolyan? Mert még annyi, hogy Daniel beülteti a lányt a vezető ülésbe, ok. De utána átmegy gyilkosba, és Daniel gond nélkül végez azzal, aki az útjába áll. Ezt meg már nem veszi be a gyomrom. Nem lesz senkiből gyilkos egy csettintésre! Pláne, ha egy olyan emberről beszélünk, aki egész addigi életét a jognak és igazságszolgáltatásnak szentelte. De itt nagy komolyan előadják.

De az is nagyon gyerekes, ahogy a bosszúszomjas May Jenny után veti magát. Ha nagyon gazdag lennél, és valakit tönkre akarnál tenni, nem lennél ennél kreatívabb? Rábeszélni a háziurat, hogy dobja ki a lakásból. Gyönyörű, mondhatom. Tényleg csak az hiányzott, hogy legyen a nőnek egy kutyája is, akit elvitet a sintérrel. Ennyire gyerekes a bosszú is.

Végig tudnám venni a film 95%-át, hogy miért ostobaság.

Azt már ecseteltem, Daniel karaktere mennyire nem áll össze. Karrierista, tény. De attól nem gyilkos! Itt mégis összemossák a kettőt. Jenny, aki elvileg a főszereplő, róla semmi lényegeset nem tudtam meg. Még May karaktere is jobban ki van dolgozva, pedig őt is eléggé lekorlátozzák a bosszúszomjas özvegy karakterére.

A történet, az egész filmnek a kivitelezése, de még a párbeszédek is tévések. De nem ám valami jobb adón, hanem gyenge, szánalom vonalon, ahova véletlenül se kapcsol senki épeszű ember. Minek is néztem meg ezt a filmet? Passz, tényleg nem tudom. A nyitóképek után látni, mennyire béna. Igaz, nagyban pakoltam mellette, és abszolút nem zavart, ha nem tudtam nézni, mert éppen a szekrénybe merültem mellette. Így utólag azért el tudtam volna képzelni kellemesebb háttérzenét is magamnak.

Röviden, abszolút csalódás, amit senkinek nem javaslok jó szívvel. Max, kínzóeszköznek.

 

Csőbe húzva - 5/1 szeretem a thrillert, de ezt nagyon óvodásan csinálták meg, nagyon tévés mindene.

 https://www.youtube.com/watch?v=0wByq7Ms6ak

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1314516014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása