Minden napra egy film

Minden napra egy film

Gyagyás gyilkosság

2019. június 17. - BBerni86

Gyilkosságot kinyomozós, családi bonyodalmas, házasságot rendbe tevős.

Nick nagy álma, hogy rendőrnyomozó legyen, de annyira pocsékul lő, hogy képtelen letenni a vizsgát, már harmadszor is megbukott. Krimi rajongó, fodrász feleségének nem meri elmondani az igazat, ráadásul a házassági évfordulójukon, hogy ne okozzon csalódást, azt hazudja, elemelést is kap, és elmehetnek bepótolni Európába a nászútjukat. Audrey a repülőn megismerkedik egy jóképű nemessel, aki meghívja őket a családi gyagyas-gyilkossag-2019.jpgjachtra. Bosszantani akarja milliárdos nagybátyját, aki elszerette a menyasszonyát. Elmennek, élvezik a luxust, majd nagy szemekkel végignézik, ahogy az öreg kitagadja az egész családot. Ám mielőtt a végrendeletet aláírná, elmegy az áram, és tőrrel a mellkasában hever a földön. A francia rendőrség a két amerikait gyanúsítja, akiknek rá kell jönni, ki az igazi gyilkos, miközben egyre szaporodnak köröttük a halottak.

Újabb példa arra, micsoda rémtetteket követnek el ellenünk a filmeknek címet adók. Gyagyás gyilkosság, komolyan? Még akinek lenne kedve megnézni a filmet, annak is elmegy tőle a kedve. Nekem se volt hozzá sok kedvencem – Adam Sandler és a címben a gyagya? Merésznek kell lenni egy próbához.

Pedig ez a film jó lett! A Netflix filmje, és ennek megfelelő minden részlete. A történet is jó – kicsit krimi, kicsit paródia, és aki képben van Agatha Christie pár munkájával, nagyon fog tudni szórakozni a sokféle utaláson. Eleve az alaphelyzet, a zárt szoba rejtélye, majd ahogy egyre szaporodnak a halottak. A társadalmi osztály is stimmel: az áldozatok és a gyilkos a felső osztályok tagjai, míg a nyomozók alulról érkeztek. Mivel napjainkba van helyezve a cselekmény, ráadásul még amerikaiak is.

Folyamatosan váltogatják a krimi és a komédia paneleket. Talán ettől is éreztem gyakran paródiának, de nem kínosnak vagy rossznak, hanem olyannak, amin tényleg lehet nevetni. Nem jellemzi az infantilis, altesti poénok sokasága, amit Sandler beleerőszakol a filmjeibe. Nem is kellett ebbe, így sokkal stílusosabb volt az egész. A kedvencem nem is tudom, melyik volt. Mondjuk, azon kész voltam, amikor Poirot stílusában összeülést és a gyilkos leleplezését tartották, előtte meg ruhát kerestek hozzá. Ahol találtak… kész.

Látványra is teljesen rendben van. Ugyan képeslapra illő városnézéseket nem kapunk, de amit a luxus környezetből megmutatnak, az rendben van. Vannak benne szép emberek, jó autók, drága ruhák és még jacht is akad. Krimi komédiaként CGI nem kell bele, a leglátványosabb jelenetnek az autós üldözést szánhatták, de az is inkább a komédia, paródia oldalt erősíti, mint az akciót és a látványelemeket.

A Netflix alkotások a jó casting is megismerhetőek. Most sem spóroltak a szereplőkre. Ugyan Adam Sandler nekem nem szimpatikus, de tény hogy Anistonnal már csináltak sikerfilmet. Olyan színészek végszavaznak itt nekik, mint Luke Evans, Gemma Arterton és Dany Boon.

Mélyebb tartalmat nem kell ebben a filmben keresni, de kellemes szórakozásra kiválóan megfelel. Főleg annak, aki szereti a krimiket és a vígjátékokat is. Pörögnek az események, jönnek sorba a poénok is, hangulatos az egész.

Kellemes meglepetés volt, örülök, hogy a címe ellenére megnéztem.

 

Gyagyás gyilkosság - 5/4 ez hihetetlen! Adam Sandler-film, ami tetszett. Kicsit Agatha Christie paródia, de vicces!

https://www.youtube.com/watch?v=gAkxi-Ofu3o

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7414896906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása