Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Good Fight

3. évad

2019. július 07. - BBerni86

Céget átformálós, baráti és munkahelyi kapcsolatos, politikai akciós.thegoodfight.jpg

Diane életében boldog fordulat, hogy a férjével igazán házaséletet kezdenek élni. Ezt látja veszélyben, amikor talál egy hajszálat, és Kurt titkolózik. Végül kiderül, hogy az új állását akarta kicsit titkolni a felesége politikai nézetei miatt. Kurt a Trump-rendszer egyik dolgozója lett. Amikor a férje meg is sérül a gyűlölt elnök miatt, Diane valamit tenni akar. Egy titkos, Trump-ellenes csoport tagja lesz, de a kezdeti kis trükkök és műveletek lassan valami veszélyesebbé válnak. Közben a cégnél meg kell küzdeni azzal, hogy az egyik alapító titokban szexuálisan kihasználta a titkárnőit. Lázongással, amikor kiderül, mennyire másképp kezelik és fizetik a fekete és fehér alkalmazottakat. Az idegesítő ügyvéddel, Roland Blummal, aki számára a jog csak egy nagy játék, és mindenféle törvénytelen eszközt is képes bevetni.

Jogi sorozatok, bírom őket. Amikor elkezdték ezt a sorozatot, nagyon örültem is neki, mert hiányérzetem volt a The Good Wife zárása után. De ezt a 3. évadot nem merném egyértelműen jogi sorozatnak mondani. Kísérletezős évad volt ez, cselekményben és formátumban is.

A Trump kiváltotta sokk még mindig tart, és most is központi elem. Annyira, amennyire talán csak az AHS szektás évada merészelt ilyesmivel foglalkozni. Diane ebben az évadban ügyvédként talán 2-3 részben volt jelen, sokkal inkább a politikai szerepvállalása és a kis könyvklubja volt terítéken. Meddig lehet elmenni, hogy a szerinte helyes vonal érvényesüljön? Azzal nem veszti el a saját értékrendszerét, ha elkezdi átlépni a szabályokat? Természetesen lesznek itt is fordulatok, zsarolás és egyebek, de a szórakoztató vonal mögött végig ott van a komolyabb téma is. Ami a címhez is illik. Meddig igaz ez a harc, és mikortól törvényszegés és korrupció?

A képi világban nagyon erősen megjelent, amit King a BrainDead kapcsán kitalált. (Remek kis politikai szatíra űrlény megszállással, aki még nem látta, érdemes az első évadot hamar lepörgetnie.) Itt vannak a kis dalok és rajzos betétek, egy az egyben BrainDead stílusban. Már csak azért is tetszettek, mert abban a másik sorozatban nagyon ütöttek. Itt annyira nem vicces, de jól feldobja a sorozatot itt is.

De vissza a sorozat cselekményéhez és a jó harcokhoz! Idén több olyan téma is volt, amikor azt látjuk, hogy a jó harc tulajdonképpen önáltatás. A rendőri bántalmazás áldozatainak megsegítése? A végén a jogi cég simán többet keresett, mint maguk a sértettek. Ahogy a cégen belüli erőszak ügyet eltussolták. A faji kérdés. Bevállaltan ők egy fekete cég – erre kiderül, hogy a fehérek jobban megfizetik, mert őket csak így lehet megtartani, míg a fekete a kevesebbért is lojálisabb, mert az arculatuk fekete? Ez a bőrszín téma aztán Lucca életében is többször visszaköszön, és magánéletben is látjuk a rasszizmust. (Nagyon durva, amikor egy járókelő gyerekrablóként ráhívja a rendőrséget, pedig csak a saját fiát vitte le a parkba.)

A szappanrész visszafogottabb, de azért továbbra is jelen van. Ennyi kellett is, és ez nem is megy a jog rovására.

A szereposztás szokás szerint remek, Michael Sheen lökött ügyvédje telitalálat lett idén.

Talán nem annyira jogi már, de egy aktuális és velős sorozat, jövőre is biztos nézem!

 

The Good Fight - 5/4 a tárgyalóterem helyett több játszma és politika. Jó karakterépítés, érdekes cselekmény.

https://www.youtube.com/watch?v=rxDOvtX5gZo

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6214930046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása