Minden napra egy film

Minden napra egy film

Titkos megszállottság

2019. július 22. - BBerni86

Emlékezet kiesős, megszállott rajongós, nyomozós.

Jennifer vadul menekül az éjszaka. Már majdnem sikerül egérutat nyernie, amikor egy semmiből feltűnő autó elüti a nőt. Túléli az esetet, de súlyosak a sérülései. Többek között amnéziája is lesz, nem emlékszik az utóbbi időszakban történtekre. A férje, Russell jön be érte, és áll mellette a felépülés minden szakaszában. Az ügyön titkos_megszallottsag.jpgdolgozó rendőrnyomozónak azonban valami gyanús lesz. Mit keresett a nő egyedül akkor éjjel az úton? Üldözte valaki, ki és miért? A férj is gyanús neki. Míg Jennifer hazamegy a férfival, és próbálja az emlékeit beindítani, a nyomozó beszél mindenkivel, aki bármit láthatott. Hamarosan mindketten rádöbbennek, hogy Russell nem az, akinek mondja magát, és ő az, aki a legnagyobb veszélyt jelenti a nőre.

Újabb példa az olyan Netflix filmre, amit egyszer gyorsan megnézel, aztán még gyorsabban el is felejtesz. Valahogy sikerül úgy válogatnom a kínálatukból, hogy sorozatok között megtalálom a jókat, a filmek nagyja azonban csak középszer.

A Titkos megszállottság legnagyobb baja is az, hogy semmi újat nem tud mutatni. Mindent láttam már másban, van, amiben sokkal jobban is. A cselekmény is olyan, ha kicsit is logikusan belegondolunk, már az elején nagy hibák vannak benne.

Az csak egy dolog, hogy mi tudjuk, hogy Jennifer menekült a film elején. Utána meg mindenki azt hiszi, hogy csak egy balesete volt. De most komolyan elengedik úgy a kórházból, hogy le sem ellenőrzik, hogy ki ő és kivel távozik? Senkinek nem gyanús, hogy az aggódó férj csak menni akar innen el a nővel, és mindent megtagad, amiből kiderülhetne, mi történt a feleségével? Jellemző, hogy egy rendőr akad, akinek gyanús a dolog – őt meg mindenki leoltja, hogy már megint csak túlbuzgó.

Majd Jennifer és a férfi távoznak – és a nőnek felettébb sokára esik le, hogy valami nagyon nem stimmel. Senki nem keresi, se barátok, se a családja. Látta a férfit telefonálni, de amikor ő is mobilt kér, neki nincs térereje. Mégis, mit gondolt, a férfinak milyen telefonja van, hogy az csodás módon kap térerőt, míg az övé nem? Műholdas, amit sima mobilnak álcázott valaki? De hosszan lehetne sorolni, egyszerűen nem stimmelnek a dolgok.

Annyira gyanús volt minden, Russell is, hogy szerintem senkit nem lep meg, amikor kiderül, ki kicsoda igazán és mi történt.

Látványra sincs benne semmi különös. Nem is kell, ennek pszicho thrillernek kellene lennie, csak éppen nem sikerül azt a feszültséget beletenni, ami a zsáner sajátja lenne.

A Netflix filmek a jó szereposztásukkal ki szoktak tűnni. Ez nem az a kategória. Már eleve az, hogy nincsenek benne olyan karakterek, akiket jól el lehetne játszani. Jennifer eleve amnéziás, Russell pedig megjátssza magát. Brenda Song itt leginkább biodíszlet, akinek annyi a dolga, hogy szép legyen – nem is tudunk meg róla különösebben semmit. Mike Vogel a jó fiút váltogatja a pszichopatával. Mivel nekem szimpatikus a színész, vele elnézőbb voltam, mint Songgal, de tény, hogy neki se kellett nagyon megerőltetnie magát ezzel a szereppel.

Tipikusan az a film, ami mellett jól lehet ezt-azt csinálni. Nem köt le különösebben, de háttérzajnak megfelel.

 

Titkos megszállottság - 5/3 az alapötlet jó, de túl kiszámítható lesz, ahogy megy előre a történet. Álmos este elmegy.

https://www.youtube.com/watch?v=Nc6loZU3kjQ

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3214973964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása