Minden napra egy film

New Girl

7. évad

2019. szeptember 14. - BBerni86

Baráti társaságos, házasodós, családalapítós.

Már minden egykori barátnak sínen van az élete. Cece és Schmidt házasok, egy édes kislány szülei. Winston is elvette szíve rendőr hölgyét, és első gyermekük érkezésére készülnek, miközben próbálják kitalálni, mi legyen a csemete neve. Nick és Jess is jól megvannak. Nick könyve sikeres lett, így anyagilag is jól állnak, készülnek a 9_14newgirl.pngtovábbi folytatások. Ám Nick titokban nagy eseményre készül: a tökéletes lánykérésre. Aminek határideje is van – Jess apja csak egy bizonyos pontig járul hozzá, hogy Nick legyen a veje. Valami azonban mindig közbejön, és a határidő lassan lejár. Jess meg csak annyit érzékel, hogy valami nem stimmel. Hogy lesz így esküvő és további boldog közös élet? Szerencsére a barátok mindig jönnek segíteni a maguk kelekótya módján.

Van pár sorozat, amelyeknek különösebben cselekményük sincsen. Hanem egy baráti társaság tagjait követi nyomon, illetve a közös dolgaikat. A legnagyobb ilyen siker minden bizonnyal a Jóbarátok nevéhez kötődik, de aztán voltak Így jártam anyátokkal évadok, és lett egy New girl is. Mondjuk, 7. évadnál már nem annyira új a csaj, de ez legyen a legkisebb bajom.

Ezzel az évaddal búcsúzik Jess és a lökött banda. Valahol örülök is ennek, mert ebben a sorozatban már annyira kimerítettek minden lehetséges cselekményszálat, annyira lezárták már a szereplők életét, hogy nem volt folytatás. Persze, a családi életüket lehetne követni, de az már egy másik sorozat lenne. A barátokkal együtt lakós, zűrös helyzetekbe keveredéseknek a családalapítás és az ehhez kapcsolódó új szerepek véget vetnek.

Ennek az évadnak is mindössze annyi volt a lényege, hogy végre Nick és Jess is befusson a biztos kikötőbe, ahol már a többiek várják őket. Már igazi konfliktus sem volt: már túl vagyunk a Nick – Jess kapcsolati hullámvasúton, már csak a lánykérés és az esküvő van vissza. Amit a szokott módon össze is hoznak, ezzel gondolom, nem lövök le egy poént sem.

E sorozat humorát soha nem éreztem a magaménak, ezzel küszködtem most is. Gyakran éreztem, hogy ezt viccnek szánták, nevetnem kellene, de még csak késztetésem sem volt, hogy elmosolyodjam. Kellemes, aranyos az évad hangulata, de nem vicces. Gyakran inkább bosszantottak a poénok, mint Schmidt bajsza.

Ami az előző évadhoz képest jobban tetszett, most tolerálhatóbb volt számomra Jess karaktere. Számomra rendszeresen túl sok volt a csaj, de most, gondolom az évad rövidsége miatt is, sokkal jobban megosztották a részeket, és nem kapott abszolút főszerepeket. Ahol mégis az ő dilije volt a középpontban, mint a kiköltözéskor, szenvedtem. Akárhogy szépítem, nekem még mindig nem szimpatikus Jess. A többieket sokkal jobban megszerettem, mint őt. Ez igaz a színészekre is: Zooey Deschanel vajon az életben is ilyen idegesítő? Ha nem, akkor nagyon jól játszotta Jess-t, mert ő nagyon az lett.

A sorozat küllemében nincs semmi változás. Kevés helyszín, ismerős szereplők, és mivel baráti kör komédiája, látványelemet sem igényel. A szereplőkhöz mérten színes a sorozat, de ez ugyanaz, mint korábban is. Aki eddig szerette, megkapja, amiért eddig is nézte. Nem a végén álltak neki újítani.

Igazából, nem bánom, hogy láttam, de örülök, hogy már vége.

 

New Girl - 5/3 rövidebb évad, infantilis szereplőkkel, kevés humorral. Már kifulladt, jó volt búcsúzni.

https://www.youtube.com/watch?v=qMg4vfKvLJU

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1815092216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.