Minden napra egy film

Minden napra egy film

Miután

2019. szeptember 15. - BBerni86

Szerelmes, erotikus, egyetemi, életet megváltoztatós.

Tessa a tipikus jó kislány, aki mindent megtesz, hogy megfeleljen az őt egyedül felnevelő anyjának. A könyvek szerelmese, de kész közgazdaságot tanulni. Még mindig gyerekkori barátjával jár, akivel puszinál tovább nem jutottak. Szolid, naiv lány, aki az egyetemen is igyekszik önmaga maradni. Ám a szobatársa révén megismeri az 9_15miutan.jpgangol származású, szexi és nagyon problémás Hardint. Bár másként látják a világot, angolon perzselő vitákat folytatnak, tagadhatatlan köztük a kémia. Amikor Hardin elkezdi az érzékenyebb oldalát is megmutatni a lánynak, Tessa egyre jobban elveszik. Képes lesz félredobni mindent, hogy kockára tegye a szívét? A döntés lassan már nem is rajta áll, mert az érzelmeit képtelen visszafogni.

Regényből lett, így nem tudom megállni, hogy ne mondjak pár szót az eredeti kötetekről. Tini soft pornó, amiben egy lényeg van: a szerelmi szál. A szereplők vonzódnak, veszekednek, ágytornáznak. Más nagyon nincs is benne. Ráadásul rajongói kötet is, a szerző a kedvenc popsztárjáról mintázta a hősét. Nagy siker lett, de máig nem értem miért. Igénytelen, nyálas és túlzottan erotikus.

A film ehhez képest visszafogott lett. Ugyan minden percét áthatják a szexuális energiák, és nyugodtan lehet romantikus filmnek mondani, de messze nem olyan fájdalmas élmény, mint a regények voltak. Ez nem jelenti, hogy jó film lenne, de a regényhez képest pozitív csalódásként éltem meg.

Finomítottak a szereplőkön, főleg Hardin lett emberszerűbb. A regényben lázadóbb és a lányokkal durvább húzásai vannak. Tessa kapcsán itt arra fogad, hogy magába bolondítja, majd dobja. A regényben a szüzessége volt a fogadás tárgya, és a véres lepedőt is mutogatta Hardin. Mondjuk, nem is csodálom, hogy ezt a filmen finomították. Tessa viszont ugyanaz a naiva, aki a regényben is.

Gáz, ha nagyon a szürke 50 jut erről eszembe? Eleve a kiélt, szexi és gazdag srác és a minden téren naiv hősnő szerelme onnan ismerős alaptéma. Tessa teljesen olyan, mint Ana volt. Még a színésznők is hasonlítanak, akik játszották őket.

De a Miután egy ponton nagyon ráver a Szürke filmekre. Itt nem csak erőltetik a szexi légkört, összehozták. A lassítottan mutatott vágyakozó pillantások, mozdulatok, összekapcsolódó tekintetek. A két színész között tagadhatatlanul nagyobb a kémia, mint volt a másik filmben. Ha ugyan értelme nincs, de hitelesebb itt az egymásra kattanás.

A történetről nem sok értelme van beszélni. A sémák szerint felvett románc. A kezdeti vonzalom és ellenszenv kombináció nagy szerelemmé és szenvedéllyé érik, ami egy ostoba hiba miatt meginog. Mindenki szenved, majd jön a nagy gesztus és a békülés. Pontosabban, a regény 2. kötetében jött a békülés. A filmen nem látjuk, de van egy elég erős ráutalás a film végén – kellett is, mert ha nincs folytatás, nem lett volna happy end. Így megoldották.

Sztárokat szerintem nem avatnak ezzel a filmmel, nem játszani kellett benne. Csak szépnek lenni és vágyakozó pillantásokat vetni, meg csókolózni.

Különben lesz folytatás is, már feltűnt a színészek adatlapján. Vagyis, könnyen lehet, hogy a sorozatba tartozó minden kötettel ismerkedünk filmként is.

 

Miután - 5/2 csak egy erotikus töltetű lánymese, amiben a szereplők szexin méregetik egymást végig.

https://www.youtube.com/watch?v=ZaI7R6g9KQ8

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7515093256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása