Minden napra egy film

Minden napra egy film

Utódok 3.

2019. november 17. - BBerni86

Rossz útra térős, varázslatos, új barátokat szerző.

Mal életében jól alakulnak a dolgok: a csapattal kiválasztják a következő gyerekeket, akiknek esélye van kijutni a 11_17utodok3.jpgszigetről, és beilleszkedni Auradon közösségébe, a hősök és leszármazottaik közé. Ben is nagy lépésre szánja el magát: megkéri a lány kezét, aki így Auradon királynéja lesz. Audrey hercegnő ettől teljesen kikészül: mindig is úgy érezte, neki kell a királynénak lenni. Ha Mal, aki Demóna lánya, elveheti tőle a koronát, Audrey Demóna varázspálcáját megszerezve a gonosz örvényére lép. Alvóvarázslattal támad a királyságra, Ben megörökli az apja átkát és szörnyeteggé lesz, míg Mal hazatér segítségért – egy erő veheti fel a versenyt Demóna pálcájával, Hadész parazsáé. Mal így szembe kell, hogy nézzen az apjával, majd rá kell jönnie, hogy akiket eddig gonosznak tartott, a szövetségesei lehetnek Audrey ellenében.

A Disney egyik tévés sikere az Utódok. Szépen épül is köré mindenféle biznisz: van baba, regény, mesesorozat, és három tévéfilm is. Ez a 3. rész, ami ott folytatja a történetet, ahol a 2. abbahagyta. Avagy, megint kell valami, ami elrontja a mesebeli idillt.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. A helyzet az, hogy mindkét konfliktus erőltetett, és ha komolyan belegondolok, fájdalmas is. De megcsinálták úgy, hogy inkább szórakoztatónak éreztem minden gond ellenére.

1: Mal és Hadész. Most kiderül, ki a lány apja és bizony nem kis nevet választottak. Mondjuk, elképzelni nem tudom, hogyan kerül ebbe a mesevilágba Hadész, de ez legyen a legnagyobb bajom. Azért szerencsére Megara és Hercules gyerekeit nem tették be a szereplők közé… Mal, akinek eddig különben szó sem volt a másik szülőjéről – ahogy a többi gonosz sarjadék is csak egy-egy szülővel szerepelt eddig – most szenved attól, hogy az apja még kisbabaként elhagyta. Hadész most sem éppen mintaapa, de azért próbálkozik a maga módján. Sokat dobott ezen a részen, hogy jó közös dalt írtak nekik, és Hadész az egyik legviccesebb karakter a filmen. Ahogy a végén mutatja Ben királynak, hogy rajta tartja a szemét…

2: Audrey gonosszá válása. Annyira mese, és kiakasztó, amit Hadész is megjegyez. Gonosz lett, de mivel jónak született neki mindent elnéznek? Azt is értem, hogy miért lenne poén az, hogy Csipkerózsika és Demóna lányai szerepet cserélnek. Valahol mélyen tudom is értékelni az ötletet, csak Audrey nem lett gonoszan sem ijesztő. Egy sértett lány, akinek nem tetszik, hogy nem ő lesz a királynő. Hisztis, gyerekes, kifejezetten irritáló.

Azt nem is minősítem, a gonoszkodó dalához milyen béna koreográfiát kapott.

A zene és a tánc az, ami különben eladja a filmet. Igaz, nincs egy komolyan vehető musical szintjén, de egy Disney csatorna filmnek ilyennek kell lenni. Fülbemászó, dallamtapadásra alkalmas: az egyik számnak van egy olyan része is, ami abszolút a Thor: Ragnarök egyik vezérdallamát használja.

Ami viszont fájt: a giccses jelmezek sora. Még egy mesében is túlzás lenne az ilyen sok latex, szín és azok a láthatóan műanyag hatalmas ékszerek és koronák… még csak kísérletet sem tettek, hogy hitelesebb legyen.

Mindezek ellenére jókat mosolyogtam rajta, és lett dallamtapadásom is.

 

Utódok 3. - 5/3 a történetben akad némi ötlet, a zenék dallamosak, jó a tánc – de a külcsín… giccs!

https://www.youtube.com/watch?v=8jpvcD_LkK4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6315309994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása