Minden napra egy film

Minden napra egy film

Miracle Workers

2. évad

2020. április 04. - BBerni86

Középkori, ügyeskedős, vidékies.

A középkorban egy vérszomjas király uralkodik egy városon és a hozzá tartozó földeken. Cragnoor király messze földön híres a vérszomjáról, aki még a saját rokonait sem kíméli, és karácsonykor is képes mészárlással ünnepelni. Egyetlen fia, Chauncley herceg teljesen más karakter. Szívesen játszik a kacsáival, barátokat szeretne és senkit nem akar bántani. Az apja elégedetlen is vele, de bármivel próbálkozik, átnevelni nem tudja. A herceg a4_4miracle_workers.jpg városban találkozik a ganélapátoló lányával, Alexandrával. A lány sem boldog az életében: okos lány, aki nem tud megelégedni azzal, hogy beszálljon a családi vállalkozásba. De mit tud kezdeni egy olyan korban, amikor az iskolában két mondatnyi az összes tananyag, ahol a helyi orvos bevallottan kókler, akinek fogalma sincs arról mit csinál, és ahol a látnok szavára többet adnak, mint a tényekre? Kettejük találkozása elindít egy folyamatot, mely talán a világot nem változtatja meg, de a királyságot még megmentheti.

Elsőre sikerült meglepnie a sorozatnak. Antológia lett belőle, nem az első évadban megkezdett történetet folytatták. Ez már nem munkahelyi komédia a mennyekből, hanem komédia sorozat a középkori viszonyokról. A színészek nagyjából ugyanazok, csak éppen teljesen más korban, helyszínen és karakterekben vannak.

De milyen is ez a vicces középkor? Számomra általában bosszantó. A legtöbb poén és jelenet arra van kihegyezve, hogy mennyire ostobák az emberek. Az egyik részben felfedezik az angol WC-t, és a ganélapátoló azon mesterkedik, hogy megbuktassa a WC-t. Szónokol azon, hogy milyen jó volt, amikor az ember csak leguggolt és ott ürített, ahol csak akart. Az orvos olyan gyógymódokat talál ki, mint a kiherélés, majd a genitáliák elfogyasztása. Jó, a középkor más technikai szinten mozgott, de ezek az emberek nem egyszerűen technikailag fejletlenebbek, mint a későbbi korok emberei, hanem egyszerűen butábbak. Nekem sose ment, hogy ezen nevetgéljek.

Rá is jöttem, hogy ezt a sorozatot úgy tudom csak tolerálni, mint a szintén a nem éppen észlényeket bemutató pajkaszegieket. Elég fáradtnak kell lennie, hogy az agyam ne akarja feldolgozni, amit látok és hallok.

De, aki okosabb az átlagnál, az is csak fulladozik ebben a világban. Alexandra nem tud mibe fogni. Az meg elég irritáló, hogy végig ő a megmondó ember. Már szinte vártam, mikor égetik meg boszorkányként. Mondjuk, ilyen téren nem rossz, ha az ember lányába a király egyetlen fia szeret bele, az jelent némi védelmet…

Néha viszont vannak benne ötletek, ami miatt mégiscsak elnéztem. A kegyetlen király jópofán borzalmas. Egyszerre volt rossz is nézni, de mégis vicces, ahogy viselkedett és ahogy a környezetével bánt. Tulajdonképpen fogták a sztereotípiákat a középkorról, és alaposan felnagyítva, humorosan tálalták. (Az már más kérdés, mennyire nem fekszik nekem ez a fajta humor.)

Az is jó ötlet volt, hogy megtartották a színészeket. Így hiába antológia, van valami, amivel összeköti az előző évaddal. Mondjuk, erre valami felkészíthetett volna, mert az első rész alatt végig azt vártam, mikor ébred fel Craig a rémálmából, vagy derül ki, hogy Isten kezdett már megint bele valami őrült projektbe.

Névnek Steve Buscemi van benne és Daniel Radcliffe. Az utóbbi azt a jóindulatú, de felettébb szerencsétlen és életképtelen figurát hozza, amit az utóbbi években. Buscemi pedig meglepő érettséggel játssza az egyszerű ganélapátolót, aki még egy kecskét is feleségül vesz. Hát igen, nem bírom túltenni magam azon, mennyire buta itt minden és majdnem mindenki.

Újranézni biztosan nem fogom, de a 10 rövid rész nem akadt meg a torkomon sem.

 

Miracle Workers - 5/3,5 egyszerre találom idegesítően gagyinak, de helyenként viccesnek is. Beteg egy sorozat.

https://www.youtube.com/watch?v=9qO0kDB-N4c

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr715590806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása