Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Mese felnőtteknek

2020. április 07. - BBerni86

5_58.jpg5: Tell me a story - antológia sorozat, melyben más-más meséket ültetnek át mai történetté. Vagy pontosabb lenne, hogy a motívumokat átörökítik? Az elsőben voltak a tolvajok, akik egy rablás során végeztek az egyik főszereplő szerelmével. Indul a bosszú, levadászta őket, mint farkas a malacokat. A piros ruhás kamaszlány meg viszonyt kezdett a tanárával/farkasával. A 2. évadban pedig úgy hallom, Csipkerózsika története kapott új köntöst.

4: Mirai - Lány a jövőből - anime mese, ami rajzok 4_68.jpgsegítségével mond el sok mindent életről, családról. Adott egy kisfiú, aki nehezen éli meg, hogy kishúga született. A helyzetet elfogadni, és a kicsit megszeretni a családja fog segíteni neki: ablak nyílik a család történetére, így leckét kap a nagyapjától, és a testvére idősebb 3_84.jpgénjével is megismerkedhet.

3: Csillagpor - létezik egy városka a mesebirodalom és a hétköznapi világ határán. Évente egy nap megnyílik a kapu. A fiatal Tristan soha nem mehet át. Egy napon azonban a kiszemeltje belemegy egy alkuba: ha a fiú elhozza neki a túloldalon lezuhant hullócsillagot, őt választja. Tristan útra kel, ám a csillag nem kő, hanem egy lány. Akit üldöz egy boszorkány, és még egy trónért folyó harcba is belecsöppennek, amiben a fiú érintettebb, mint valaha is gondolta 2_2.pngvolna.

2: Ruben Brandt, a gyűjtő - Ruben pszichológus, aki segít a káros szenvedélyekről leállni az embereknek. Amikor egy csapat bűnöző neki hála lesz jobban, ők is segíteni akarnak a férfinak. Rémes álmok gyötrik, melyekben egy-egy festmény akarja meggyilkolni. Elkezdik ellopni neki a képeket. Nagyszabású játszma indul, melyben a művészet is több, mint puszta képek sora.

1: Agymanók - a Pixar elvileg gyerekmeséket csinál, de ez a mese simán tele van olyasmikkel, ami miatt egy felnőttnek érdekesebb lehet. Adott egy kislány, aki új helyre költözött s szomorkodik. Ez nem jön be Örömnek, a lány fejében levő vezető agymanónak, aki azért felelős, hogy a lány hogyan érezze magát. Bánattal helyre igyekeznek hoznia  dolgokat, és mi nem csak az elme és érzelmek világáról tudunk meg többet, de új szemmel láthatjuk a felnőtté válást. Pszichológia alapórák mellé kifejezetten frappáns mese.1_79.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4215596604

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása