Minden napra egy film

Minden napra egy film

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles

2020. május 14. - BBerni86

Összefogós, harcos, világuralmi terveket megakadályozó, igazságosztós.

Gotham mélyén valami különös dolog zajlik. Csúcstechnikát lopnak el több cégtől is, és a szemtanúk nem egyszer számoltak be különös, mutáns lényekről. Batman és a rendőrség is arra a következtetésre jut, hogy a Wayne Vállalat is a célpontok között lehet. Batman maga akar lecsapni a nindzsákra, így a rendőri segítséget 5_14batman.jpgvisszautasítva csapdát állít. A maszkos nindzsát nem sikerül elkapnia, de közösen észreveszik egymást a teknőcökkel, össze is csapnak. Külön-külön mindkét csoport arra a következtetésre jut, hogy egy oldalon állnak. A teknőcök bejutnak a denevér barlangba, és szövetséget ajánlanak. Batman, Robin és Batgirl a Tini Nindzsa Teknőcök oldalán indul Zúzó nyomába, aki az Árnyak Ligájával szövetkezett. A hősök figyelmének eltereléseképpen Joker őrült tervébe is besegítenek, aki állati gyilkossá változtatja az Arkham foglyait. Jegesmedve Mr. Fagy? Kígyó Joker? Rajtuk is át kell jutniuk, hogy megállíthassák Zúzó gyilkos tervét és halhatatlanná válását.

Mielőtt nekiálltam megnézni az egyik legutóbbi DC animációs filmet, komolyan fogtam a fejem. Tini nindzsa teknőcök és Batman? Gyerekkorom egyik élménye volt, ahogy Szecska tanítványai azzal szekálták Zúzót, hogy mit zúz. Ok, tudom. Gyerek voltam. Milyen Zúzó? Kukorica zúzó? Ennek ellenére még emlékszem rá, és tudjátok mit, még mindig mosolygok rajta. A Tini nindzsák viccesek voltak, élettel teltek, és jó értelemben volt őrület az a mese Trutymóval meg állat-ember hibridekkel.

Ehhez adjam hozzá a zseniális, de nagyon komoly Batmant? El nem tudtam képzelni, hogy lehet ebből bármi jó.

Mi lett belőle? Az egyik kedvenc DC animációm! Nagyon jól működik, ahogy a teknőcök humora és vidámsága ellensúlyozza Batman és Gotham komor világát. Egyszerre lett ez az animáció humoros, akciódús és tele van ötletekkel, amiket jól sikerült megvalósítani is. Az olyan apróságoktól kezdve, hogy Robin hogyan reagál a teknőcök autójára, egészen odáig, hogy a Trutymó mivé alakítja Arkham lakóit. Talán csak a gonoszok motivációja nem volt valami épületes: halhatatlanság és több erő. De ez mese, felnőtteknek, és szórakoztató. Abszolút nem zavart, hogy a Liga és Zúzó ennyit akarnak.

Nem tudnám eldönteni, hogy mint akció, vagy mint humoros animáció tetszett jobban. Az összecsapások jól koordináltak, látványosak, és animációhoz képest nagyon korrektek is. A szokásos DC látványvilágot hozza, és azzal ritkán szokott bajom lenni, ahogy a jók és rosszak egymásnak esnek. Gyorsan haladnak az események, egyik hajszából megyünk a következő küzdelembe, nem nagyon akadnak benne csendesebb részek.

De ha mégis, ott dominál a humor. Tele van az animáció jópofa beszólásokkal, és az akciókban is benne van a humor elem.

Kreatív a sztori, amiben talán Arkham és lakóinak átalakulása tetszett legjobban. Nagyon jól ki lett találva, melyik ősellenség milyen állati ént kapjon. Nem akarom lelőni a poénokat, de Batman jellegzetes ellenfelei itt vannak, és magukhoz illő rémmese alakokká válnak. Joker, a kígyó különösen eltalált lett. Rajongok simán, és vissza kell fognom magam, hogy ne azt ismételgessem, hogy imádtam, ahogy pl. Batman alakváltását, Michelangelo elszabadulását a Batmobilban, vagy Méregcsók halálosabb énjének legyőzését.

Mit kellene még kiemelnem? Leginkább azt tudnám ismételni, mi minden működik jól benne. A karakterek tipikus, magukhoz illő viselkedése, beszéde, lénye. A humor. A történet dinamikája és ötletei. A grafika. Az egésznek a hangulata.

Egy ideje írogatom, hogy filmekben a Marvel a jobb, de animációban a DC áll nyerésre. A Harley Quinn sorozat stúdiója most hozott éppen egy remek Batman animációt, nindzsákkal.

 

Batman vs Teenage Mutant Ninja Turtles - 5/5 korrekt, bár elsőre kissé érdekes a grafika. Egy humoros, pörgős, emlékezetes sztori.

https://www.youtube.com/watch?v=wpZPPrnEd_k

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9215694984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása