Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Rookie

2. évad

2020. szeptember 05. - BBerni86

Rendőrös, baráti társaságos, szakmai kihívásos.9_5the_rookie.jpg

Lucy-t még időben sikerült megmenteni, aki vissza is tér a munkájához. Az, hogy elrabolta egy sorozatgyilkos és élve eltemette, nem akadályozza meg abban, hogy megvalósítsa az álmát, és rendőr legyen. Csak némi idő kell, a csapat és a kiképzője támogatása, hogy a magánéletébe is be merjen engedni új embereket, és megnyíljon újra. Annyira belelendül, hogy még Bradford számára is randit szervez. Már Nolan is közel áll hozzá, hogy teljes jogú rendőr legyen. Miközben egyre többen felfigyelnek az empátiájára és a problémamegoldó képességére, felújít egy házat, szakít egy ügynökkel, és felmelegíti a kapcsolatát az egyetemi szerelmével. Közben az új kiképzőjével is összebarátkozik, aki a beépítettek közül érkezett, és a lányával szeretne újra közelebbi kapcsolatba kerülni. A csapatok szállnak ki házastársi veszekedésekhez, tolvajok nyomába erednek, és a mocskos rendőrök ügyeibe is belekeverednek. Vajon ép bőrrel megússzák?

A legtöbb sorozatnak az a sorsa, minél előbbre járunk a szezonokban, annál hangsúlyosabbak lesznek a magánéleti szálak, a szerelmek és a szappan-faktor. A The Rookie még nem tart itt, de már elindult az úton. Szerencsére azon a szinten van, amit még szórakoztatónak tartok.

Minden részben van a csapatoknak egy ügye, amelyek gyakran össze is érnek egymással. Mivel még mindig kiképzés alatt álló járőrökről beszélünk, ez a sorozat nem olyan bonyolult nyomozásokkal foglalkozik, mint a klasszikus tévés krimik. Nem egy CSI, nem is Gyilkos elmék. Itt az is simán rész témája lehet, hogy segítenek előkeríteni egy menekülő gyanúsítottak, vagy vigyáznak a bűnjelekre, amig a nyombiztosítók megérkeznek. Ahogy az első évadban, most is frissítőnek találom, hogy itt azt is igyekeznek megmutatni, hogy milyen sokrétű egy rendőr munkája. Nem csak az olyan speciális egységek fontosak, mint amelyikben Thomas Jane mentalistaként belekontárkodott, vagy ahol egy sorozatgyilkos fia profilozza az elkövetőket.

Közben egyre mélyítik a karaktereket, és ez hozza be erőteljesebben a szappan faktort. Nolan múltjáról egy új darabka: hogyan nősült meg olyan fiatalon? Természetesen jár hozzá egy nő, akit az egyetemen nagyon szeretett, de inkább a családot választotta. De most már más a felállás… Angela nagyon gondoskodó, és miközben nyomozó akar lenni, képes valósággal pátyolgatni otthon a párját – hogy látjuk ezt? Wesley nagyon szétesik egy támadás után, és Angela segít neki összekapni magát. Aztán természetesen láthatjuk majd azt is, milyen lánykérésre készül Wesley. De még Tim Bradford is kap egy szerelmi szálat – érdemes tartom megjegyezni, hogy ez a karakter különben egyre közkedveltebb. Én is bírom. A látszólag morgós, kemény kiképző, akinek arany szíve van, és még jó pasi is.

A casting továbbra is színvonalas. Nem HBO széria, ahol mozisztárok tűnnek fel, de sorozatokból ismerős arcokkal bőven tele van. Wesley Shawn Ashmore lett, aki volt X-Men is és Kevin Bacon mellett FBI ügynök. Mekia Cox, aki most Nolan kiképzője, kiemelt mellékszereplő volt a Once upon a time alsorozatában, és a Chicago Medben is. Nolan új kedvesét Ali Larter játssza, aki a Heroes egyik sztárja volt. Rájuk is írják a szerepeket, úgyhogy a hozzám hasonló sorozatnézők ilyesmin is jól tudnak szórakozni.

Látványra az erős közepes szintet hozza. Tévés akció, nincsenek olyan látványelemek, mint egy moziban, de amit beletesznek, az nézhető. Legyen az üldözés, lövöldözés.

Jó benne az is, hogy egy nagyon szoros baráti társaságot mutat, akik nem csak kollégák. Otthonos érzést kelt a heti részben visszatérni az őrsre és az utcákra velük. Bár nem tudom, mennyire ok, hogy még a kiképzőkkel is ennyire közeli kapcsolatba tudnak kerülni…

Elég nagy nyitott véget kaptunk, szerencsére lesz 3. évad, hogy szépen elvarrhassák.

 

The Rookie - 5/4 több kiemelt szereplő miatt mozgalmas, gyors esetmegoldások vannak, de több a szappan.

https://www.youtube.com/watch?v=CVhiTPh_qtE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr316191318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása