Minden napra egy film

Minden napra egy film

Wonder Woman 1984

2021. január 01. - BBerni86

Világmentő, másokért küzdő, kívánó.

Diana a világ része maradt, és gondosan ügyel arra, hogy úgy segíthessen az embereken, hogy ne maradjon nyoma a tevékenységének. Azonban magányos, Steve óta senkit nem engedett közel magához és még mindig gyászolja a férfit. Egy rablás során egy érdekes lelet kerül elő, és Diana munkahelyén vizsgálják meg a kérdéses ww84.jpgásványt. Diana össze is barátkozik Barbarával, a tudóssal, aki a leletet vizsgálja. Hamisítvány vagy eredeti? És mit jelent, hogy kívánságkő? Mindkét nő elmereng, mit szeretne. Diana a szeretett férfit visszakapni, Barbara olyan szeretne lenni, mint Diana. A kő ereje teljesíti a vágyukat, ám nem ők az egyetlenek, akik a kő erejét használnák. Maxwell Lord pontosan tudja, mit akar és addig settenkedik Barbara körül, míg meg nem szerzi. Diana is ráébred a kő erejére, hogy mit szabadíthat a világra, ha nem cselekszik. A világ megmentésének azonban nagy ára van: a kívánsága.

Ha akarnám, tudnám, mivel mentegessem. Mégis csak moziba szánták, és nem arra a sorsra jutott. Még nem COVID forgatás, de körötte mindent már az alakított. Mégis, az első rész ismeretében nem tudom nem leírni, hogy nagyon nem voltam elégedett Wonder Woman második filmjével.

Valahol azt tudom díjazni, hogy valami más próbáltak csinálni, mint az első részben. Nem lehet azt mondani, hogy másolták volna, amit korábban már megmutattak. Más kor, némileg más hősnő, más veszélyben a világ. Csak éppen az eredmény…

Kezdjük a történettel. Most komolyan ez a fő ellenség? Ez szuperhős film, de olyan az alap felállása, mintha nyálfilm lenne. Meghatónak szánhatták, annak a bemutatására, hogy Diana miért nagybetűs hősnő, mit képes feladni kötelességből. Még szinte karácsonyi filmnek is elmenne azzal az üzenettel, hogy a világban mennyi csodálatra méltó, mindennapi csoda van és mindenki képes a szívébe nézni és helyes döntést hozni, az önzést leküzdve. Csak ez annyira… nem komoly filmbe illő. Egy mesébe simán el tudom képzelni, de egy szuperhős moziba? Pláne, hogy mindenkit fel is mentenek a végére. Mindenki bocsánatot nyer, mert az önzés egyetemes emberi tulajdonság és ők is legyőzik magukban a végére.

Humoros lehetett volna Steve és a megváltozott világ, de nem is mentek el abba az irányba. Ahogy a nővel sem kap nagy romantikus szálat. Abszolút úgy folytatják, mintha nem tellett volna el 40 év. A búcsú is… a falnak mondva, nem is egymásnak. Vagyis, se humor, se románc. Még valami, ami korábban sokkal jobban ment.

Mivel DC blockbuster, fontos a látvány is. És sajnos a legjobb jelenet az amazonok versenye akcióból a film elején, ami ráadásul a történet szempontjából irreleváns. Jól néz ki, de nincs funkciója, ha nem mutatják, se vesztettünk volna semmit. Valahogy nem néz ki jól, ahogy Diana a lasszót használja. A kocsis jelenet olyan semmilyen és a végső összecsapás a Gepárddal… Diana páncélját is rühelltem, de a Gepárd külleme arra is rávert két kört. A bunyó meg számítógéppel összerakva, alig látszik és unalmas.

Ha már 1984, azt hittem, jobban rámennek a diszkó korszakra, a plakátok olyanok lettek. A film nem. Steve ruhapróbás részét leszámítva abszolút mindegy, mikor járunk.

Pedig pénz volt benne, és a casting is jónak tűnt. Visszatért Pine és Gadot is, a rendező ugyanúgy Jenkins. Pedro Pascal és Kristen Wiig sem rossz nevek. Csak éppen gyengébb a történet, a látvány, a humor, a románc – vagyis minden.

Annyi maradt meg csak, hogy csajos film, és szerencsére messze nem femináci. De ennyi.

 

Wonder Woman 1984 – 5/3,5 az első rész után ez minden téren kevés. A történet, az akciók is gyengébbek, bár más.

https://www.youtube.com/watch?v=8qvWfeM7LTs

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1316368270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2023.07.13. 05:43:31

Minden ízében tökéletesen fölösleges folytatás, ami legalább 50 perccel hosszabb,mint kellene. És még hazug is, mert 84 minimálisan van benne, kb az első plázás akcióban... Nem csoda, hogy nem küldte a DC moziba.
süti beállítások módosítása