Minden napra egy film

Minden napra egy film

Hazafutás

2021. január 18. - BBerni86

Baseball sztár hazatérős, csapatot edző, függőséggel küzdő, családot egyesítő.

Cory Brand a baseball egyik állócsillaga, ám a férfi sok démonnal küzd. Alkoholista, a gyermekeit kegyetlenül nevelő apja olyan sebeket ejtett, melyek nem gyógyultak még be. Cory alkohollal kezeli a fájdalmait, és rendszeresen botrányokba keveredik. A legutóbbi húzásával kórházba juttatta az öccsét, és a közvélemény is ellene fordult. A helyzetet mentendő vissza kell térnie a szülővárosába, és amíg az öccse lábadozik, átvenni a hazafutas.jpggyerek csapat edzését és eljárni AA találkozókra. Cory nehezen áll át, pedig itt van az ok is, amiért megváltozhatna: Emma, a középiskolás szerelme megözvegyült, és a fia, Tyler a csapat tagja, Emma a segédedző. A fiúnak pedig nem Emma férje volt az apja… Ha vissza akarja kapni a családját, apa akar lenni, a férfinak szembe kell néznie a démonjaival.

Azért örülök, hogy nálunk nem jöttek divatba a keresztény filmek. Az Államokban sokkal jobban mennek, mert ez már a sokadik olyan film, amiben a keresztény értékrendszert és propagandát nyomják le a torkomon, és úgy éreztem, hogy meg akarnak téríteni.

Noha, sportfilmnek van eladva. Elég klisés is, teszem hozzá. A sztár, akinek az élete eléggé kisiklott, hazatér, és a srácok között összeszedi magát. Ilyesmi volt az Aranytartalék, csak abban a férfi nem volt sztár, csak értett a sporthoz. De még jobban emlékeztet a Forever My Girl történetére, amiben a hazatérő sztár a családja visszaszerzéséért küzd.

A családi drámát is elnézem, a sportot is elnézem. Itt azonban mindez csak alibi, hogy dicsérhessék az Urat. El nem tudom mondani, mennyire zavart, ahogy a végére minden arról kezdett szólni, hogy az ember egyedül semmire nem képes, de ha hisz, az Isten majd segít. Cory magától képtelen volt leszokni, de megtért keresztény lett és hirtelen minden megoldódik. Lesz új szerződése, leteszi az alkoholt, összebékül az öccsével és még a volt szerelmét is sikerül meggyőznie, hogy adjon neki még egy esélyt.

Ez a szál is… a nő továbblépett, lett egy férje, aki meghalt és most gyászol. Ok, Tyler apja Cory, ez örök kötelék lesz, de itt abszolút úgy van beállítva, hogy mindig is Cory volt az igazi, és még mindig szereti, csak az alkohol miatt nem tudnak együtt lenni. Akkor a házassága mégis mi volt, és miért gyászol, ha ilyen könnyen ugyanott tart, ahol középiskolás korában, Cory holdudvarában?

Azt már hagyjuk is, hogy Cory kb. egy évtizedig tudomást sem vett a fiáról, de olyan szinten nem, hogy még csak azt sem tudta, hogyan néz ki. Ahogy fordulatként tálalják, hogy ő Tyler apja… mi akart lenni? Dráma, meglepetés? Csak bosszantani sikerült vele. (Nyomorult gyereken kívül mindenki tudta, mi a helyzet és mégis úgy van előadva, mintha nagy sokk lenne mindenkinek az igazság.)

A sportból még kevesebbet kapunk, mint a családi szálból. Ott legalább látjuk, mi ellen kell küzdeni, milyen kapcsolatban vannak a családtagok. A baseball kapcsán megy a bajnokság, de súlytalanok a meccsek, és az sem volt igazán meg, mit adott Cory az egészhez. Ok, vett nekik új mezeket – arra gondosan ügyelve, hogy a saját mezszáma a fiáé legyen. Még az is izgalmasabb volt, ahogy Cory menedzsere küzdött a szerződésért, mint a gyerekek játszmái. Nem volt feszültség, tét.

A karakterek is egyszerűsítve vannak, és túlzottan a keresztény értékek követésére vannak beállítva. Amint megtalálják Isten, remek emberek lesznek kiegyensúlyozott családi élettel. Én meg belefulladtam a túltolt propagandába.

Az meglep valakit, hogy ismert színész nincs benne? Nem olyan filmen.

Erősen tévéfilm jellegű, minden téren. Látványban, színészekben, mondandóban. Rengeteg térítési szándékkal – amit nagyon nem díjaztam.

 

Hazafutás – 5/1,5 pedig szeretem a sportfilmeket! Ezt azonban nem bírtam. Klisés, keresztény tanokkal.

https://www.youtube.com/watch?v=gAij-UmMEkg

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4216394260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása