Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

2021. február 28. - BBerni86
  • Berlin 36

1_103.jpgGretel eleinte nem akarja komolyan venni az edzést és az olimpiát: zsidóként nem akar aranyat nyerni a náciknak. De aztán páran azt tanácsolják neki, csinálja meg. Ezzel megcáfolja a náci ideológiát – ha nem találnak olyan árja lányt, aki felül tudna kerekedni rajta. Az edző különc alak, de vigyáz arra a felkészítő táborban, hogy a lányok dolgozzanak és ne egymással háborúzzanak.

A nácik aztán ide küldik Marie-t, akinek semmi technikája, de magasat ugrik, tehetséges. Gretel szobatársa lesz, és ők ketten 2_106.jpgösszebarátkoznak. Gretel segít neki edzeni, és lassan már csak egymásnak jelentenek kihívást. A náciknak nem tetszik, hogy Gretel is ennyire jó, így lecserélik az edzőt. Az új mindenkit Gretel ellen hangol, aki már edzeni sem edzhet rendesen, hanem futtatják. Amikor a lányok bezárják a fürdőbe, Marie az egyetlen, aki rajta kívül bent van. Gretel pedig rájön, hogy Marie igazából fiú.

A története valahol tragikus: az anyja lányt akart, a férjét 3_101.jpgelkergette, és a fiát lányként nevelte. Orvoshoz fordult, hogy ismerjék végre el férfinak. De a nácik lecsaptak, és lányként versenyeztetnék. Ha megnyeri nekik az olimpiát, mehet a tengerész akadémiára. Mégis, Marie az egyetlen, aki segít a lánynak, és tartja benne a lelket. Gretel minden kvótát teljesít, övé a legjobb eredmény.

Mégis, levelet kap, hogy az eredményei nem elég jók, hogy olimpiai résztvevő legyen. Közben az ugróknak azt mondják, sérült és nem tud versenyezni. Gretel és Marie összebeszélnek, a lány egy amerikai újságírónak mondana el mindent. A párt résen van, és a férfit baleset éri. A lánynak is megmondják, ha nem nyugszik el, a családja következik. Marie is 4_79.jpghall mindent.

Marie bejut a döntőbe, de ott mindig leveri a lécet, és még érmet se nyer a náciknak.

Gretel és a családja az Államokba távoztak, a lány ott is bajnok lett. Ott alapított családot is. Marie viszont a náci rezsim foglya maradt, évekig nőként versenyeztették, világcsúcsot ugrott. Egy részeg este utám letartóztatták, és ott ismerték el végre férfinak.

  • Az üres ember

James felfedezi a szektát, akik az Üres Ember 5_66.jpgtanításának élnek. Spirituális szeánszokat les ki, a kórházban megtalálja a fiatalembert, aki a másik világot közvetíti. Katatón állapotban hever, és a szekta az ő jeleit foglya a szertartásokkal.

Itt talál rá Amandára, aki elmondja neki, az emberi test nem tudja sokáig közvetíteni azt a másik világot. A hordozó lassan belehal, ők pedig azt találták ki, hogy létrehoznak neki egy új gazdatestet, egy üres embert. Ez James, aki igazából 3 napja létezik. Amanda találta ki a történetét, és írta bele a családja elvesztését, a házasságtörést. Ő lesz a következő üres ember.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7816443094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása