Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

Nocturne

2021. június 06. - BBerni86

f1_131.jpgMoira halála után új helyzet áll elő: az iskolai koncertre megint versenyezhetnek a lányok a fellépésért. Juliet (Sydney Sweeney) ebben látja a nagy esélyt, hogy mégis felveszi a Juilliard. A tanára szeretné, ha maradna a Mozart darabja mellett, de a Moira szekrényében megtalált jegyzetfüzet – volt benne egy kotta, amit lejátszott – bátorítja, hogy legyen merészebb ennél. Ugyanazt a darabot játssza, amit az ikre, Vivian (Madison Iseman).

Juliet a játék közben rosszul lesz, látomása van és el is ájul. Vivian utánaf3_2.png közli vele, hogy már nem csak ő tudja, hogy féltékeny rá az ikre, mindenki rájött. Hiszen Vivian a tehetségesebb: őt vette fel a Juilliard, neki van helyes barátja és őt tanítja az iskola legjobb tanára. Most is Vivian nyeri a versenyt, ő lesz a fellépő.

Juliet pedig egyre biztosabb benne, hogy Moira füzetéből elkezdenek megelevenedni előtte a dolgok, de senki nem hisz neki. Egy buliban kihallgat egy beszélgetést, amiből megtudja, hogy Vivian megcsalta Maxet. Majd amikor összevesznek, elszaladnak, ő még időben meg tud állni, de Vivian leesik a f4_113.jpgszikláról. Büntetést kapnak a takarodó utáni kint létért is, és Vivian úgy sérült, hogy nem léphet fel, talán már soha nem tud úgy játszani, ahogy korábban. Juliet kapja a lehetőséget, hogy a helyére lépjen.

Vivian szemét vele, ezért a lány elmondja Maxnek, hogy megcsalták. Max sebzettségében felfigyel a lányra, aki eddig is csak bámulta. Csókolózni kezdenek, és le is fekszenek. De Max azonnal megbánja és mindent elmond Viviannek.

Juliet is Vivian tanárához kezd járni, és rájön, hogy ő volt a testvére titkos szeretője. Provokálja a férfit, aki kifakad, és közli a lánnyal, benne nincs meg az a plusz. Nem lesz belőle sztár. Juliet kiakadva a tűzbe veti a férfi egyik zenei díját és elrohan.f5_97.jpg

A koncert előtt már komolyan rosszul van, Moira naplóját is igyekszik elégetni - a lány alakja kísérti. Vivian rátesz egy lapáttal: közvetlenül a koncert előtt emlékezteti a testvérét, hogy kezdődött a kettejük játéka. Juliet egy fellépésen rosszul lett, begörcsölt, nem tudott játszani. Vivian f2_133.jpgvette át a helyét. Juliet kihúzza magát, felmegy játszani.

Hatalmas taps, mindenki ünnepli – még Vivian is. Majd látjuk, hogy igazából most is ledermedt. Kiszaladt, miközben Vivian elégedetten mosolygott rá. A tetőre ment fel és leugrott, felnyársalta az iskola előtti szobor. Haldokolva képzelte csak a sikert, az álmai megvalósulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7216583518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása