Minden napra egy film

Minden napra egy film

Fekete Özvegy

2021. július 24. - BBerni86

Múlt hibáival szembenéző, titkos szervezettel küzdő, családot egyesítő.

Natasha Romanoff, a Fekete Özvegy. Kém és Bosszúálló. Miután az új törvény miatt Amerika Kapitány és Vasember egymásnak estek, Natasha Rogers mellé állt, és a csapat szétesett, a kormány őt is üldözőbe vette. fekete_ozvegy.jpgElrejtőzik, de a beszállítója átadja neki a budapesti menedékéből az otthagyott holmiját. A nőre bérgyilkos támad, és Natasha rájön, nem ő volt a célpont, csak a budapesti holmikat akarta megszerezni. Ahogy átnézi a csomagot, különös fiolákra és egy képre akad benne. Még gyerekként, de már ügynökként 3 éven át családként beépülve élt két ügynökkel és egy másik kislánnyal. Ő és Yelena vannak a fotón. Azonnal a városba utazik, ahol már várja a lány, aki 3 éven át a húga volt. Egy olyan történettel, ami túl mélyen érinti: a Vörös Szoba még nem szűnt meg, és sokkal kegyetlenebb módszerekkel dolgozott, mint amikor még Natasha is ott senyvedett.

Ideje volt már egy Fekete Özvegy történetnek is. A Bosszúállók szerves tagja, ráadásul Marvel kapitány érkezéséig az egyetlen nő is. Mégis, mindig csak a mellékszerepet játszotta a többiek mellett. Egy dolog van csak, amit nem igazán értek: miért most?

A Végjátékban láttuk, Natasha hogyan adta az életét a nagyobb célért. Erre most visszaugrunk éveket az időben, hogy neki is legyen egy saját kalandja? Minden más projekt előre vezet. Skarlát Boszorkány túllépett a traumáján, Sólyom elfogadta a Pajzsot és a felelősséget, ami jár vele. Loki alternatív idősíkokban él tovább. Pókember és a világ szenved attól, hogy eltűntek a hőseik. Haladnak előre, csak ez az egy történet, ami a múltba visz.

Így akarják az univerzumba helyezni Florence Pugh özvegyét? Mert egyedül annyi kapcsolódása van a jelenhez, hogy a végén Yelena megkapja a jelenben a célpontját, aki Clint. Gyanítom, hogy ezzel kapcsolódik majd össze a sorozat évad. Csak éppen ez még nem elég indok, hogy most kerüljön sorra ez a film. De mindegy is, úgysem fogom ezt most megfejteni.

Natasha történetét szépen keretbe foglalta különben ez a film. Amit eddig csak elmondtak róla, hogy a másik oldalnak dolgozott, és hogyan nőtt fel, most sokkal kézzel foghatóbbá vált. Láttuk a szervezetet, az ügynököket, az egésznek az embertelenségét.

Mégsem lett hideg film, mert még ebbe a környezetbe is bele tudták nyomni, hogy a családot nem csak a vérkötelékek jelentik. Két kemény ügynök, akiknek csak a munka létezett, és nem is a vér szerinti szüleik, mégis kötődni kezdtek hozzájuk, és ez a kapocs lesz annyira erős, hogy szembe fordulnak miatta a korábbi életükkel. Mondjuk, az már nehezebben emészthető mélység, hogy ehhez kellett három évtized.

A nyomozós rész nem sokat ért a filmben, akciófilmnek viszont korrekt. Amit a Marvel szokott adagolni: látvány, több téren is látványos összecsapások. Verekedtek, járművekkel üldözték egymást, lőttek és robbantottak, mi csak szem-szájnak ingere. Igaz, engem azok a részek kötöttek le leginkább, ahol humort is csempésztek a jelenetekbe. Pl. amikor Yelena kipróbálja Natasha jellegzetes mozgását, aztán úgy dönt, hogy ez mégsem az ő stílusa.

De a humor különben is végig jelen van. Melina disznói, vagy Alexei egész karaktere. Az kész, amikor belepréseli magát a régi egyenruhájába… David Harbour nagyon eltalált színész a szerepre, nem is bánnám, ha még visszatérne.

Igaz, az zavar, hogy mennyi eltitkolt szuperember van. Már hallottunk az amerikai színesbőrűről, akit eltitkolt. Most itt az orosz verzió. Kapi egyáltalán nem unikum.

Azt leszámítva, hogy nagyon nem értem, miért ebbe a fázisba került, korrekt film, bírtam.

 

Fekete Özvegy – 5/4,5 volt érzelmi töltete, jó akciófilmnek is, és az új karaktereket is szépen felvezette.

BLACK WIDOW (2021) | NEW ULTIMATE TRAILER | Marvel Studios & Disney+ Premier Access - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8616637076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2022.05.16. 13:28:38

Nem rossz film, csak totálisan fölösleges.
De komolyan, nem tesz semmit az mcuhoz, és az özvegyhez sem. Nem lesz tragikusabb hős, se motiváltabb. Taskmaster közepes gonosz max, az orosz hydra se egy nagy ötlet... A család okés, de nem több. Lehetett volna egy jó kis james bond film az mcun belül, de azt meg elbohóckodták.
Az apa marha jó volt, messze nem olyan szar, mint hellboynak.
A stáblista utáni jelenet: "mi ez a szar? Celluloid pazarlás"(feleségem szövege aki egyébként szereti ezeket a jeleneteket).
süti beállítások módosítása