Minden napra egy film

Minden napra egy film

5 film, amit látnod kell

Úszás és úszók

2021. július 27. - BBerni86

Mivel olimpia van, és nézem az úszás számokat, olyan filmeken merengtem, amelyekben úszók köré írtak történeteket.

f1_143.jpgRögtön beugrott egy olyan, amit legszívesebben törölnék a memóriámból. Ha azt írom, fóka róka, kinek ugrik be? Igen, a Baywatch mozis verziója. Zac Efron játszotta a kétszeres olimpiai bajnok gyorsúszót, Matt Brody-t, akinek az egyéni versenyszámok után a gyors váltóban is szerepelni kellett volna. Nem vette komolyan, előző éjjel bulizott, részegen vetette magát a medencébe és kizárták miatta a csapatot. Különben miről szólt a film? Ezen annyit szörnyülködtem, hogy nem is igen jutott el az agyamig.f3_4.png

Ugyancsak úszóbajnokot játszott Ashton Kutcher is, a Hullámtörők című filmben. Ő egy tragikus balesetben vesztette el a csapatát, és váltott karriert. Jake a versenysport után beállt a partiőrség vízi mentőinek sorába, ahol a Kevin Costner játszotta Ben lett a mentora. Hősünk szerelmes lett, új célt talált és bevált mentőnek is.

f2_143.jpgVannak olyanok, akik az életükért kénytelenek egy-egy filmben úszni. A zátony hősnője az anyja emlékére akart szörfölni egyet, de balszerencséjére pont arra a partszakaszra vetődött egy éhes cápa, aki kiszemelte magának a lányt. Ennél is elvetemültebb a Préda, amelyben hősnőnk az apját kimenteni tér haza az áradáskor. Csak éppen a környéken krokodilok laknak, a vízszínt meg egyre nő… A zátonyban legalább nem úszták le magát a cápát. Itt viszont volt olyan jelenet, hogy a sérült lány ráver egy kört a krokodilra.f5_105.jpg

Az úszás több sporthoz elengedhetetlen – a francia klasszikus, A nagy kékség a búvárkodás szerelmeseinek és merülő bajnokoknak állít emléket. Két, nagyon más férfi tör a világrekordra és a bajnoki címre – itt a mélység olyan f4_124.jpgvonzó, hogy hőseink inkább választják azt, mint a szerelmet és családot, akár az életet.

Végül, egy másik francia film: a Szabadúszók. Középkorú férfiak, mindenféle gonddal keresik a helyüket. Közös hobbijuk adja majd a megoldást: férfi szinkronúszásba kezdenek, és elkezdik összeszedni magukat több téren is, a sportba is belejönnek.

Zárásul, azt is felidézhetjük, hogy több színésznek is van úszói múltja. Johnny Weissmüller, aki Tarzanként lett ismert. Bud Spencer vízilabdázó volt. Jason Statham pedig műugrott.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr616639824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása