Minden napra egy film

Minden napra egy film

Farkas-patak

1. évad

2021. augusztus 08. - BBerni86

Családért bosszút álló, sorozatgyilkosra vadászó.

Eve olimpiai reménység volt, futó és öttusázó. Egy vállsérülést követően azonban rászokott a fájdalomcsillapítókra. Rendőr apja, egyben a lánya edzője, segíteni akart a leszokásban. Az egész család: szülők, Eve és az öccse felpakoltak, és Ausztráliába mentek túrázni. Egy alkalommal egy krokodillal találták szembe magukat, és egy vadász sietett a segítségükre. Vacsorára is meghívták – Eve volt az egyetlen, aki korán lefeküdt,farkas-patak.jpg nem volt szimpatikus neki a vadász. Éppen csak lepihent, amikor Mick kimutatta a foga fehérjét. Meggyilkolta a családot, és a menekülő lányt is meglőtte. Eve kisodródik a folyóval, még idejében rátalálnak és megmentik. Az ügyet Sullivan kapja meg, akiben az is felmerül, az eltűnéses esetek összefüggenek, és sorozatgyilkos garázdálkodik az ausztrál vadonban. Bizonyítani semmit nem tud. Eve nem is képes hazamenni, megszökik és maga ered Mick nyomába.

Ausztrál filmet se nézek sokat. Termelt a földrész világsztárokat, de ők mentek Amerikába és Hollywood égisze alatt alkotnak. Nem is emlékszem, mi volt az utolsó ausztrál film, amit láttam. A Wolf Creek is kimaradt, ami ennek a sorozatnak az alapja.

Pontosabban, a Farkas-patak sorozat egyfajta spin-off a két Wolf Creek filmhez. Mivel azokat nem láttam, nem tudom megmondani, hogyan kapcsolódnak össze. A gyilkos alakja köti össze őket valamiképpen, ő az egyetlen szereplő, aki minden stáblistán rajta van. A lényeg azonban az, hogy nem volt hiányérzetem a sorozat nézése közben azért, mert a filmeket nem láttam. Teljesen jól érthető volt minden.

A középpontban Eve áll, aki bosszúhadjáratba kezd. Nem egyszer jutott eszembe, hogy nagyon hihetetlen az egész történet. Eve egyetemista volt, sportoló. Itt meg olyan profin feltalálja magát a vadonba, mintha mindig is így élt volna. Azt valahol el tudom képzelni, hogy most elég nagy a gyásza és a lelki kínja, hogy a gyógyszereket le tudja tenni – ami különben korábban nem ment neki. De az, hogy a motoros bandával meg a sorozatgyilkossal is egyenlőként álljon ki… inkább nem is gondolok bele jobban.

Maga Eve története szépen fel van építve, és ha nem is hiszem el, hogy valóban így le tudná vezetni a nyomozást, különben rendben van. Egyre közelebb jut, csapdát állít, és túléli az embereket, akikkel közben találkozik. Ha nem is körömrágóan izgalmas, de elég mozgalmas végig, hogy lekössön.

Nálam járt egy plusz pont a kutyáért is, akit Eve befogad. Nem sok mindent csinált, amikor helyzet állt elő, rendszeresen el is bújt, de olyan aranyos volt, amikor ült Eve mellett a kocsiban, hogy nem is keresem az okot, legalább akkor miért nem ugrott Eve támadójára, amikor a lányt meg akarták erőszakolni a sorozat egy részében.

Kegyetlen világ képét rajzolja meg a sorozat, ahol az emberek szikárak és kemények. Eleve van egy élvezetből gyilkoló sorozatgyilkos benne, de sok kis bűne van errefelé szinte mindenkinek. Nem lehetett tudni, mikor és hogyan csap le valamilyen veszély. Adott ez a sorozatnak hangulatban, és vizuálisan is szépen megtámogatták a sivataggal.

Számomra ismerős színész nem akadt benne, de nem is volt rá igényem. Többre értékeltem volna, ha a szereplők közti kapcsolatokat építik fel kicsit jobban. A végén az a szerelmi vallomás a haldokló rendőrnek… nem is tudtam, poén vagy komolyan gondolták.

Van második évada is – a filmhez még nem kaptam kedvet, de az érdekel, mégis hogyan találtak ki ehhez még egy évadot. Teljesen elvarrtak minden szálat az évad végére.

 

Farkas-patak – 5/3,5 hangulatos, a vadon kegyetlensége benne volt. A történet egyes mesés elemei túlélhetők.

Wolf Creek Season 1 | OFFICIAL TRAILER | Stan Original. - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr6616654032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása