Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

The Keeper

2021. szeptember 26. - BBerni86

A helyi bajnokság döntője előtt számolják fel a hadifogoly tábort, a németek mehetnek haza. A  Friar házban eléggé ki is vannak, mert Berttel együtt elmegy a reményük a nyerésre is. (Margaret nem éppen a football miatt f2_156.jpgvan ki, de ezt nem lehet kimondani.)

Bert azonban jön, és közli, itt marad a döntőre, csak utána megy haza. Valójában Margaret az ő életében is fontos, és ahogy egymásra néznek, elég nyilvánvaló is ez. A meccset megnyerik, és a buliból hazatérő Bert nagyon beszélni akar a lánnyal. (Arra már van ajánlata a Manchester United soraiba.) Friar kétszer is kíséri vissza a lány szobája elől a saját helyére. Azt nem tudja, hogy Margaret már ott vár a fiúra.

Hamarosan meg is esküsznek. Manchesterben azonban pokoli hangulat fogadja őket. Nem elég, hogy Bert német, még katona is volt. Margaret is itt tudja meg, hogy ráadásul kitüntetett katona, még vaskeresztje is van. Bert nem tagadja a múltját, és próbálja mondani, hogy az nem választás kérdése volt. A hazájáért harcolt, nem a náci ideológiáért. A dolgok akkor csitulnak el, amikor a helyi rabbi kiad egy véleményt: ők nem akarnak olyanok lenni, mint a nácik. Senkit, Bertet sem fogják a származása miatt kitaszítani.f3_151.jpg

Évekkel később a Manchester a bajnokságra készül. Bert és Margaret házassága egy kisfiúval vált tökéletessé. A döntőn Bertbe az egyik focista belerúg, de végigjátssza a meccset, ha közbe össze is esik és nagyon rosszul van. Utána rohannak is vele a kórházba, eltört a nyaka.

Még a kórházban van, amikor a kisfiát elüti egy autó. Bert megtörik, a házassága is meginog. A temetőben Bert az egykori táborvezetővel fut össze, aki a feleségét és a két f1_158.jpglányát vesztette el a bombázások miatt. Ő mondja, folytatnia kell tovább, a gyerekért is. Bert visszamegy a csapathoz és közel engedi Margaretet is magához, akinek elmeséli végre, miért érezte úgy, hogy Isten őt bünteti a fia elvesztésével (a háború alatt a felettese agyonlőtt előtte egy gyereket, és máig kísérti, hogy meg kellett volna mentenie).

A később kiírtakból tudjuk meg, hogy Bert az év játékosa lett, elsőként külföldiként. Margaret még két fiút szült neki.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9316700686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása