Minden napra egy film

Minden napra egy film

Sorozatnézés: életmentések és ételek

The Good Doctor, Chicago Med és Pepe

2022. május 05. - BBerni86

Három sorozatrészt néztem meg, különösebben összekötő elem nincs köztük. Nézzük akkor, volt-e valami emlékezetes bennük.

The Good Doctor (s05e16) cselekménye folytatta a korábban megkezdett szálat. Forgatják a valóságshow-t thegdoc516.jpgShaun és Lea esküvőjéről. Az valahol poén, ki hogyan reagál a kamerára. Lesznek, akik nagyon nem akarnak szerepelni, mások meg a legjobb ruháikat is előszedik és szívesen tartanak nagy előadásokat is.

Csakhogy, van az egész koncepcióval egy problémám: a show az esküvőről szól. Azt meg tudom érteni, hogy be kell mutatni a párt, és kihangsúlyozzák, hogy miben mások vagy hasonlóak ők Shaun betegsége miatt. De miért kellene Shaun egy orvosi esetét is teljesen lekövetniük? Az már egy más műsor, nem esküvői.

Két eset van különben: Shaun és Park is kap egy saját beteget. Mindkettőben van csavar: az egyiknél a beteg akar kockázatosabb műtétet, hogy az állását megtarthassa. A másikban hibát kell javítani, újabb műtéttel korrigálni, és a megégett anya szenved attól, hogy a saját kislánya is elmenekül előle, úgy néz ki most a megégett arcával.

Természetesen most is megvannak az érzelmi csúcspontok, a megható beszédek. Orvosilag nem volt túl izgalmas, és az sem tetszett, ahogy gyakran átváltottunk a Shaun nyomában járó kamerák képére. Ennek a sorozatnak nem áll jól a házi kamerás koncepció, kicsiben sem.

Nem tartozik a sorozat legjobb részei közé, de nem is a legrosszabb.

Másfajta életmentés: Chicago Fire (s10e19). Egy iskolára esett rá egy repülő, és menteni kellett a gyerekeket. Az eset extrémnek hangzik, van egy érdekesebb faldöntés is benne, de látványos nem lett. Gyorsan le is zajlik,cfire1019.jpg inkább az érzelmi hatásokat ragozzák, meg keresnek egy eltűnt darabot a lezuhant gépből.

A magánéleti kavarás megy nagyon: Violet kapcsolata, egy helyezkedő helyettes mentős kis kavarásai, a titkárnő flörtje az egyik karbantartó gyakornokkal, meg volt egy kis esküvőszervezés is. Az arányok, gondolom, érezhetők. Kevés tényleges mentős vagy tűzoltó munka, nagyon sok magánéleti helyzet. Hiába van még szereplő, akiről érdekel, mi lesz vele, és el is nézem a mentéseiket, de kezd sok lenni a szappan túlsúlya. Annyira, hogy már nem csak a PD miatt gondolkodom, hogy nem nézem már ezt tovább.

Bár tudnék valami újat írni, de Pepe (s01e05) legutóbbi esete is ugyanolyan elemekből épül fel, mint az előzőek. pepe105.jpgGábor most a nyíló étterem menü koncepcióján dolgozik. Új ízeket keres, tart egy próbavacsorát is, miközben Pepe nem bírja megemészteni, hogy nem etetheti a turistákat, és titokban kinyit, árulja a hurka tálakat. A megoldás újfent: össze kell dolgozni. Most konkrétan el is jutunk oda, hogy a végén Gábor és Pepe együtt munkálkodnak a konyhában, és alkotnak. A közbe betett humoros elemek nem nevettettek, legfeljebb a mosolygós kategória: ahogy Gábor elől titkolják a nyitást, illetve a vacsoravendégek kiléte és viselkedése a vacsorán. Van, ami már fárasztó is – ahogy a polgármester helyettesének felesége rajong Gáborért… meg a dagasztás.

Természetesen folytatódik a szerelmi gyötrődés is. Laura próbálja elfelejteni a vonzalmát, lesz egy csajos buli nem várt eredménnyel. Ez a teljesen felesleges kategória. Újfent: ezt ragozzák már 5 rész óta, nem haladunk semerre. Nem vicces, csak szenvedős.

Feltűnt az is, hogy vannak visszatérő vágóképek, amelyek túl sokszor el vannak sütve és így zavartak is: pl. ha Laura cukrászdájára váltunk, jön előtte az utcakép a névtáblával.

Nem gondoltam volna, hogy 5 rész elég lesz ahhoz, hogy elunjam. Kezdem úgy nézni, mint A mi kis falunkat. Egy ebéd mellé belefér, háttérnek.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9317824491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása