Minden napra egy film

Minden napra egy film

Jó srácok

2020. január 27. - BBerni86

Buliba készülős, elveszett drónt visszaszerző, kiskamasz barátos.

Max, Lucas és Thor óvodás koruk óta legjobb barátok. Most kezdik a hatodik osztályt, és nem várt kihívásokkal szembesülnek. Max meghívást kap egy házibuliba, ahol ott lesz a fiú plátói szerelme, Brixlee is. A buliban üvegezés is lesz, és a fiú nem bírná elviselni, ha más csókolná meg helyette a lányt. A barátainak is megszerzi a 1_27jo_sracok.jpgmeghívást, majd közösen töprengeni kezdenek, hogyan is kell csókolózni. A neten talált pornó nem segít, így a szomszéd lány és barátja meglesése mellett döntenek. A jobb rálátás végett a fiú apjának drónját is bevetik, amit a szomszéd lányok elkapnak. Vissza kell szerezniük, mielőtt az apa megérkezik az üzleti útról. A két lány azonban nem könnyű dió, és alkuk során kell átverekedni magukat a drónért. A célba érkezve, a bulin azonban azzal kell szembenézniük, hogy ahogy elkezdenek felnőni és változni, már mindhárman mást akarnak az élettől.

Lassan megszokom, hogy Seth Rogen nem csak színészként van jelen Hollywoodban, de több komédiának is a produceri feladatait ellátja. Amit eddig láttam tőle ilyen minőségben, egységes színvonalat és témát képvisel. Bevállalósabb és korhatárosabb, mint az átlag komédiák, még az animációk is. Úgy tűnik, kamaszfilmben is messzebb elmegy, mint a többi filmes. Ezért lett korhatár besorolásos ez a kamaszfilm is.

Amiben kiskamaszok a főszereplők, vagyis a koruk alapján olyan filmet várnék, amiben kalandoznak, játszanak, de nem a szexualitás és a felnőtté válás témakörét járjuk végig. Ehhez képest volt ebben olyan poén is, amit egy felnőttfilm is megirigyelt volna.

Külön poénok épülnek arra, hogy ezek a fiúk még mennyire tudatlanok és naivok sok téren. Vajon miért van az egyik fiú apjának méretarányos, beöltöztetett női bábuja az ágyon? Vajon, amikor azon akarják gyakorolni a csókolózást, miért kerül szőr a fiú szájába? Nekik nem esik le, én meg azon agyalok, hogy ezen öklendeznem kellene vagy nevetnem. Ez pont az a humor, amit nem érzek viccesnek. Itt annyival jobb a helyzet, mivel 11-12 évesek a főszereplők, nincs a képünkbe nyomva semmilyen direkt szexuális tartalom, csak utalnak rá, vagy kiolvashatjuk a sorok közül.

A film cselekménye is meglepően értelmes a fő téma banalitásához képest. Sikerült egyszerre visszaadni a gyerekkor csodavárást és ártatlanságát, miközben szórakoztató is, és látszólag kis dolgokból is nagy kalandok keverednek. Pl. átmenni az úttesten. Sztrádán. Ma már olyan egyszerűnek tűnik, de akkor volt benne kihívás.

Tetszett, hogy a három gyerek három teljesen más karakter. Mindenkinek megvolt a maga baja, és mindegyik értelmes pluszt adott a cselekményhez. Max, aki az első barátnőjét igyekezett megtalálni. Thor, aki a népszerűség hajtása közben kezdte elfelejteni, ki ő és mi teszi boldoggá. Lucas, akinek a szülei válását kellett feldolgoznia. Különösen tetszett az, amit a film végére kihoztak. Felnőnek, változnak, más utakon járnak, de maradhatnak barátok és osztozhatnak a fontos pillanatokon úgy is, hogy mindenki elkezdi élni a saját életét és a maga hobbiját is megtalálja. Különben Thor és a musical kifejezetten bejött – az egyik legjobb poén a filmen, ahogy a zenetanár saját Hollywood élményét bedolgozta a darabba. Még valami, ami tipikusan Rogen elem. Hogy máshogy kerülhetne egy iskolás darabba, hogy szétdrogozza magát a főhős a WC-n?

Korrekt stábot sikerült összeszedni a filmhez. A 3 jóbarát telitalálat, és Tremblay egyre biztosabban az egyik legnépszerűbb gyerekszínész. Nem keveset gondolkodtam azon is, az apját játszó Will Forte honnan ismerős. Rákerestem, de nem az Éretlenségi lesz a megoldás, bár azt láttam. Ezen még gondolkodom.

Jó értelemben más komédia, kár lett volna kihagyni.

 

Jó srácok - 5/4 kiskamasz szereplőihöz képest elég bevállalós film, ez nem gyerekeknek szánt komédia.

https://www.youtube.com/watch?v=f3C0PTeQ-0g

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1315429552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása