Minden napra egy film

Minden napra egy film

Rampage - Tombolás

2018. április 29. - BBerni86

Gén átírós, szörnyes, zúzós, akciós.

Az űrben illegális kísérleteket folytatnak a gének manipulálásával. Az eredmény egyszerre siker és borzalom: a célt elérték, de a teremtett állat – egy óriási patkány – mindenkivel végez. A minták egy mentőkapszulában indulnak a Földre, de egy robbanás miatt szétszóródnak. A Claire vezette nagyvállalat meg is kezdené a rampage.jpgbegyűjtést. Davis állatok mentésével foglalkozik, egy rezervátumot vezet. Az egyik legjobb barátja egy albínó gorilla, George, aki védelmezi a családot és jelelni is tud. A leeső vegyi anyag kapcsolatba kerül a majommal, akinél megindulnak a változások. A mérete nő, szinte sebezhetetlen és nagyon agresszív. A kormány lekapcsolná, Davis és a módszert kidolgozó tudós védené, Claire begyűjtené. Egy jeladóval csalják Chicago felé, és a meginduló óriási gorilla, farkas és krokodil pusztítani kezd.

Az óriási szörnyek mindig is mozgatták az emberiség képzeletét: a mitológia tele van velük. Az ókori görögök, az egyiptomiak, de még a biblia is vonultat fel párat. Nem is véletlen, hogy a mozi születése óta érkeznek az újabb és újabb hatalmas, veszélyes lények. Ezek némelyike pusztító, mint Godzilla, mások még akár pozitív lényként is értelmezhetőek, mint King Kong.

Idén tavasszal is kaptunk egy újabb, bocsánat, három újabb hatalmas szörnyet. Csak ezúttal nem isteni beavatkozás, isteni lény, vagy sima génváltozás hozta létre. Ezek az állatok a tudomány egy vadhajtása miatt változtak meg, és lettek szörnyek.

Ha csak a szörnyeket nézem, jönnek is a kérdések. Mégis, kinek a fejéből pattantak ki? A gorilla nem kapott semmi extrát. A többiekhez képest nem is sokat nőtt. A krokodil se lett nagy szám, nagyon beidézte nekem az új generációs Godzilla verziót, talán annál bénább volt szegényem. A farkas… abban volt ötlet. Ugyan a CGI nem hibátlan – a Thor 3. óriásfarkasa messze szebb lett, de amikor kitárta a lábait és leutánozta a repülő mókust… azon eldobtam az agyam. Ilyen ötletből kellett volna több bele!

Mert sajnos az akció agyatlan. Claire, aki állítólag okos nő, és nem mellesleg ő a főgonosz, hogy gondolta, hogy nagyvárosba csalja az állatokat? Komolyan? Mintha nagy teljesítmény lett volna valahonnan máshonnan sugározni. Milliárdos volt, simán megvehetett volna egy kis vidéki rádióadót fillérekért és akkor nem egy nagyvárosba vonulnak fel az állatok. Ok, értem a mögöttes okot is. Ez jobban néz ki a vásznon… de a katonák se okosabbak, és röhejes, mit túl nem élnek ezek a turbó állatok. Repülőből zuhanás, bombázás… megküldik őket bombával, semmi. De Rock meglövi a krokodil egy lágyabb szövetét és persze, ott sérül… jaj.

A CGI felemás. Ma már vannak jobbak, bár azért ez sem a leggyengébb kategória. Szerintem az állatokba lehetett volna több ötletet vinni, egyedül a farkasba voltak. A csontlövés, a repülés – a többi meg nem kapott semmit? A külsejük se lett éppen nagyon eltalált. Amikor pedig Rock és George, már nagyként vannak egy snitten, nagyon érezni, hogy a színész csak a zöld háttér előtt pózol, és mögötte kép van.

A történet a semmi extra, agy nélküli akciódömping. Kikapcsolódni pont jó agyalás nélkül, néhol még vicces is tud lenni.

A színészválasztás is tetszett. Akerman jobb gonosznak, mint előtte jónak bármiben.

Nem egy jelentős film, de kellő elvetemültséggel szórakoztató, egyszer simán nézhető.

 

5/3 nyári popcorn mozinak pont jó: ismert színészek, nagy zúzás, agy nélküli történet.

https://www.youtube.com/watch?v=Zwbb6Qvyym0

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr913877710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása