Minden napra egy film

Minden napra egy film

MacGyver

2. évad

2018. május 15. - BBerni86

Baráti társaságos, akciós, trükkös, szerelős.

MacGyver kénytelen szembenézni élete traumájával: az apjával, aki kiskölyökként elhagyta, máig eltűnve, magyarázat nélkül. Mac nyomokat talált az órájában, és szabad idejében a rejtélyen töri a fejét, amiben a barátai is próbálnak segíteni neki. De közben a Főnix Alapítvány sem pihen, és sorra küldi őket bevetésekre: szereznek vissza rossz helyen lezuhant haditechnikát, részt vesznek túszszabadításban, fogságba ejtenek nemzetközi bűnözőket, folyamatosan életveszélyes helyzetekbe keveredve, és kihasználva Mac semmiből is hasznos eszközt készítő képességét. Murdoc is visszakerül a játékba, aki egyedül képes kijátszani a csapatot, és még a fiát is 2b2f888bbfb3dd356e860d575ccbbbb6.jpgvisszaszerzi a tanúvédelemből. Közben szerelmesek lesznek, rég nem látott családtagokkal konfrontálódnak. De összetartanak, mindenki ellen.

Hajlamos vagyok ezt a sorozatot gondolatban a Lethal weapon évadok mellé tenni. Nem csak azért, mert egy időben kerültek képernyőre, hanem mert mindkettő az akciókomédia műfajában nyomul. A kettő közül számomra ez a gyengébb sorozat, több okból is.

Egyrészt, a MacGyver nagyon mese. Minden részben megoldanak egy bonyolult ügyet, minden részben Mac összerak egy olyan kütyüt szinte a semmiből, hogy az ember álla leesik. De annyira hiteltelenül, hogy az gyakrabban fáj már nekem, mint szórakoztat. Nagyon kiszámítható és klisés, ahogy ugyanazok a panelek ismétlődnek. Bevonulnak nagy mellénnyel, bajba kerülnek. Mac kihúzza belőle magukat. Dalton megver vagy lőpárbajban legyőz valakit. Dalton poénkodik.

De még rosszabb, hogy maguk a vészhelyzetek vagy ellenfelek nem hihetőek. Nagyon filmes rosszfiúk, és nagyon erőltettek a szituációk. Soha, egy percre nem kell vagy lehet aggódni a szereplőkért, annyira nincsen súlya senkinek ellenük. Még egy James Bond gonosz is árnyaltabb és logikusabb, mint akiket itt sorozatban bemutatnak!

A legtöbb ötlet még Mac nemezise, Murdoc kapcsán van, aki a maga módján ugyanolyan zseni, mint Mac, csak a képességeit és szociopata személyiségét bérgyilkolásban éli ki. Az ő kapcsolata és ragaszkodása a fiához a számomra legérdekesebb része a sorozatnak. Komolyan, én szívesebben néznék egy Murdoc sorozatot, mint a MacGyver-t. Sajnos, ez is vesztett a varázsából, mert e karaktert is mesésítik. Már olyan érzésem van Mac és Murdoc kapcsán, mintha Mac lenne Jerry, Murdoc pedig Tom. Tom a rosszfiú, aki el akarja kapni az egerét, de őt is lehet bírni, ő is mesehős, csak kevésbé szerethető, mint Jerry.

A sorozatbeli kapcsolatok, a szappan rész különben is gyengepont a sorozatban. Nem tudok mondani egy olyan szerelmi szálat se, ami ne lenne ostoba, elnagyolt, de legfőképpen felesleges. Bozer és a titkos románc az ügynöktárssal, amiről mindenki tud… minek?

Bozer amúgy is szálka a szemembe, nagyon nem bírom, ahogy ügynök kezd lenni ő is, és időnként sokat szerepel. Ez most ügynökség, vagy baráti csapat? Mert csak azért bejutni egy titkos kormányügynökségbe, mert Mac a civil életben a barátja… még mindig nem emésztettem meg, és nem is fogom, mert irritál a figura.

Próbál a sorozat akció mellett humoros is lenni, de ahogy az akció, ez sem az igazi.

Több szempontból is kevés ez a sorozat, egy-egy ötlet mellett kliséhalom ismétlődve.

 

MacGyver - 5/3 közepesen látványos akcióvígjáték, minimális átíveléssel, súlytalan, komolytalan.

https://www.youtube.com/watch?v=MBbtETSUCts

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr9413944400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása