Minden napra egy film

Minden napra egy film

Night Hunter

2020. február 06. - BBerni86

Sorozatgyilkosos, személyiséget megfejtős, rendőrös.

Walter Marshall életét kitölti a munkája. Nyomozó, gyilkossági és emberrablási ügyeken dolgozik, rengeteg mocskot lát napról napra. Korábban az akciócsoport tagja volt, amit a felesége kérésére hagyott ott, amikor gyermeket vártak. A kislányuk megszületett, a házasság azonban a váltás ellenére is szétesett. Walter élete talán nincs közvetlen veszélyben, de a munka miatt megismert sötétség megmérgezte a kapcsolatot. A lányával 2_6night_hunter.jpgtovábbra is igyekszik jóban lenni, miközben egy olyan férfi ügyén dolgozik, aki kamasz lányokat rabolt el, ölt meg. Az egyik elrabolt lány apja a férfi nyomában van, így sikerül a lányt kimenteni, az elkövetőt letartóztatni. Rachel, akinek rég tetszik a kollégája, érzi, hogy valami nem stimmel Simon körül, és nem csak a terhelt családi múltja. Miközben igyekszik megfejteni a férfi titkát, belecsöppenek egy családi rémálomba és hajszába.

Ezt mégis ki gondolta komolyan? David Raymond, legfeljebb, aki a filmben éppen csak a főszerepet nem játszotta el. Producer volt, író és rendező egyszerre. Mégsem szerzői filmet kaptunk, nincs benne olyan egyedi jel, ami miatt azt mondanám, ezt nem csinálhatta más, csak David Raymond. Még csak azt sem tudom írni, hogy zsánerfilmnek jó volt. Krimi, de annak is olyan zavaros… csalódás, minden téren.

Fesztiválfilm volt különben, és nem is értem, miért. Nem szórakoztató film, nem művészfilm, még csak nem is jó krimi. Egy eleme van, ami ok benne, de különben fel nem foghatom, miért nézné ezt a filmet bárki is meg.

Nézzük csak, mi nem tetszett!

A csavart nem akarom lelőni, így a film végét és a meglepő fordulatot hagyjuk is. Beérem annyival, hogy szappanopera is megnyalta volna utána a 10 ujját. Ám ami egy szappanoperában menő húzás, az nem fog tetszeni egy krimiben. Legalábbis, nagyon nem díjaztam, amikor láttam most.

De vissza a cselekményhez és a krimihez! Aminek se füle, se farka. Már a lányrablás is furcsa a film elején, és a nyomozás is csak egyre zavarosabbá teszi az egészet. A nyomozónő nem tud hinni abban, hogy az elkapott férfi tudta, mit tesz. Szerinte tört személyiség, és elég idióta módokon próbálja előcsalni Simon másik énjét. Volt benne olyan is, amiért simán fel lehetne függeszteni. Alapvető, hogy nem játszik a saját épségével egy teória alátámasztásáért, amiben rajta kívül más nem is hisz.

A főszereplő elvileg Walter, aki végig jó apa próbál lenni. Ám annyira üresek a lányával forgatott jelenetek, hogy csak irritáltak ezek a részek. Nincs dráma, nincs feszültség, egy megható pillanat sem. Az egyetlen benyomás, amit begyűjtöttem, hogy mennyire durva, hogy a szülőket játszó színészek inkább néznek ki a lány idősebb testvéreinek, mint a szüleinek. Tud irritálni, amikor 60 közeli és - feletti színészeknek a filmen pár éves kisgyereke van, ez az ellentéte és ugyanolyan elmebaj: ki hinné el, hogy egy harmincas párnak 16 körüli lánya van? Mégis, mikor hozták össze, a középiskolában? (Cavill 33-34 volt a forgatás idején. Egyszerűen nem hiteles, hogy ekkora lánya legyen, még ha szakállat és torzonborz frizurát is kapott, hogy öregítsék. Nem jött össze, csak rosszabbul néz ki a szokottnál. Minka Kelly pár évvel idősebb, kicsit nála is kilógott a lóláb, de azért nem ennyire.)

Ha már elkezdtem a színészeket. Képtelen vagyok felfogni, ilyen neveket hogy lehetett egy ennyire buta, klisés és fárasztó filmhez leszerződtetni. Ok, akkor Alexandra Daddario még nagyon építette a karrierjét, biztos örült, hogy itt nem a mellén lesz a fókusz. De mi Stanley Tucci, Ben Kingsley, és főleg Henry Cavill mentsége? Felfoghatatlan.

Nagy csalódás, bár törölhetném az emlékeimből is, hogy ezt a filmet láttam.

 

Night Hunter - 5/2 ez mi volt? Se igazán krimi, se thriller, a magánéleti dráma meg siralmas. A casting jó.

https://www.youtube.com/watch?v=iMO2eW3kfag

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5215459062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása