Minden napra egy film

Minden napra egy film

Inheritance

2020. december 16. - BBerni86

Múlttal szembenéző, bosszút álló, helyes utat kereső.

A Monroe család gazdag, befolyásos és jelentős dinasztia. A bankár apa vagyont gyűjtött, a lánya ügyész lett, a fia sikeres politikus, aki a második megválasztásáért küzd éppen. Neki igyekszik mindenki segíteni, amikor baleset történik és a családfő meghal. A végrendelet felolvasása előtt már van feszültség: Lauren mindig is érezte, hogy az apjuknak a lány karizmatikus öccse, William volt a kedvence. Az örökséggel a bizonyítékot is megkapja: inheritance.jpgWilliam 20, ő maga 1 milliót örököl, mert az apja sem a pályaválasztását, sem a férjét nem tartotta elég jónak. Viszont, örököl egy kulcsot is, és megfejti, hol van valami elrejtve neki. A birtokhoz tartozó erdőbe rejtve egy bunkert talál, melyben egy férfi már 30 éve raboskodik. A család minden titkát ismeri, és a lánynak el kell döntenie, mit kezdjen a férfival, aki lassan az egész családba vetett hitét megingatja. Megcsalás, korrupció, régi bűnök – mindent ismer és neki is van egy célja, amit Lauren nem is sejthet.

Hol is kellene kezdenem? Igazság szerint leginkább azt tudom sorra venni, miért nem tetszett nekem ez a film.

Kezdjük is azzal, hogy az egésznek nincsen semmi értelme. Adott a film elején meghaló Archer Monroe, aki messze volt attól, hogy szent legyen. Évekig viszonya volt, másik családja is lett. A fiából lazán korrupt politikust csinált, a lányát elhanyagolta és éreztette vele, mennyire nem ért egyet a döntéseivel, mert a lány tisztességes lett. Ennek ellenére nem képes elvarrni a szálakat, inkább őrizgeti egykori barátját egy bunkerbe zárva?

Mert vannak filmek, ahol ez működik. A Nyomtalanulban és a Szemekbe zárt titkokban, de még az egyik Musso-regényben is a bezárás a büntetés. De itt mi ebben a büntetés? Archer Monroe sokkal jobban megszívta ezzel a művelettel, mint a fogvatartottja. Nem látom okát, miért tartotta életben és osztotta meg vele sorra a sötét titkait.

Aztán, ott van a nemi erőszak ügye is. Mi vesz rá egy egészséges, fiatal párt, hogy megtartsanak és felneveljenek egy nemi erőszakban fogant gyereket? Mert az ok, hogy a gyerek nem tehet arról, hogyan fogant és ki az apja, de itt lett volna más opció. Egyszerűen nem fogom fel, hogy az asszony, aki már az erőszakoló fotója láttán kiakad, gond nélkül megszülte és szeretetben felnevelte a tőle származó gyerekét. (Vagy csak azért kellett mindez, hogy a végén még legyen egy csavar, amikor az egyik gyerekről kiderül, ki az igazi apja? Olcsó megoldás volt, azt kell mondanom.)

A film azzal eljátszik, hogy Lauren mennyit hisz el, és hogyan keresi a kiutat, de igazság szerint végig érezni, hogy valami nem stimmel. Lauren naiv, jótét lélek és látni, hogy az örökölt rab hogyan játszik rá minden gyengeségére.

Aztán, ott van a casting is. Lily Collins egész egyszerűen fiatalnak tűnik ahhoz, hogy akkora lánya lehetne, mint amit a filmben kapott. Simon Pegg meg komikus, most vegyem komolyan, mint a film negatív hősét? Ok, a hangját elmélyítette, de nincs meg az a fenyegető jelenléte, ami ehhez kellene. Csak az a rémes frizurája – az inkább volt ijesztő és horror, mint különben az egész karakter.

Sok szál nyitva marad, zavart. Lauren erkölcsi rendje is nagyon inog, zavart. Annyira küzd a korrupció, privilégiumok ellen, de a saját családjában ok? Így ő sem lesz jobb, mint akiket annyira megvet és üldöz.

Többet vártam a filmtől, de egyszeri megnézésnél több nincs benne.

 

Inheritance - 5/3 meg kellett volna lepődni? Súlytalan thriller, és a szereposztás se volt az igazi. Kár.

INHERITANCE Trailer (2020) Lily Collins, Simon Pegg Thriller Movie - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3916346648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása