Minden napra egy film

Minden napra egy film

Újraélt szerelem

2021. január 06. - BBerni86

Időhurkos, sikerért küzdő, igazi boldogságot felfedező.

Amber pontosan tudja, mi kellene a boldogságához. A párja szakított vele, és Amber nem érti, Kevin miért dobta. Jók voltak együtt: vissza akarja kapni a férfit. A munkájában pedig kinevezésre hajt, ehhez meg kellene nyernie a cégnek egy nagy ügyfelet. Mindkettőre aznap van esélye, amikor volt osztálytársnője, jelenlegi kolléganője, Emily babaváró partiját tartják. De mintha minden összeesküdött volna ellene: Kevinnel nem tud beszélni, belefut a tortába, és amíg átöltözik, Emily elhappolja előle az ügyfelet. Hogy teljes legyen a katasztrófa, a főnöke is ujraelt_szerelem.jpgkilátásba helyez egy beszélgetést arról, mennyire illik a lány a cégbe. Amber estére csak annyit kíván, bár újra élhetné a napot, hogy mindent jól csináljon. A kívánság teljesül, és Amber egy időhurokba kerül. Ám valami mindig félresikerül, és se Kevin, se az álomállás nem akar összejönni. A nő jó barátját, Charlie-t vonja be a terveibe, aki lassan ráébreszti, talán nem a megfelelő célokért és férfiért küzdött eddig.

Bírom az időhurkos filmeket. Szerettem, amikor Jake Gyllenhaal igyekezett egy terroreseményt megakadályozni. Bírtam, amikor Murray milliószor közvetíthette, hogy a téli álom véget ér-e és jön-e a tavasz. Mosolyogtam, amikor az egyetemista szöszi újra és újra a gyilkosa áldozata lett. A kedvenceim listájára az Újraélt szerelem nem kerülhet fel, de egyszer ezt is meg lehetett nézni.

A film egy sima romantikus komédia, amivel az a legnagyobb baj, hogy már a legelején fel lehet fedezni nézőként, hogy Amber hol hibázik, és mi lenne a megoldás. Mivel romantikus komédia, sejthetjük is, hogy a végére ezekre ő is ráébred.

A szerelmi szál unalmasabb nem is lehetne. Amber Kevin visszaszerzésén dolgozik, pedig a srácról egyetlen jó dolgot lehet elmondani: jól néz ki. Komolyan fárasztó, amiket beszél. Nem is értem, hogy lehet menő PR szakember, amikor egy értelmes mondatot nem tud összerakni, és az értelmi szintje erősen egy gyerek színvonalán van csak. Buta a figura! Azt meg nem találtam viccesnek, hogy az elvakult Amber még védi is, hogy nem is olyan egyszerű a srác. Pedig dehogynem, és annyira el van túlozva, hogy egy jóindulatú debillé válik.

Az is csak a lánynak nem esik le, hogy a legjobb barát, Charlie, nem a barátja akar lenni.

A szakmai szál is katasztrófa. Az tényleg olyan, mintha minden összeesküdne a nő ellen. Ha egy problémát megold, biztosan jön egy másik. Egy ponton már nem is vicces, inkább bosszantó, hogy valamiképpen mindig belefut a tortába, és süteményes blúzban nem ülhet be a tárgyalásra. Igen, ebben a filmben ilyen konfliktusok vannak! Hogy óvjuk meg a ruhánkat a tortával való megismerkedéstől?

Egyedül a végén volt egy kis feloldás, amikor Amber is elkezdte észrevenni, hogy milyenek az emberek körötte. A tökéletesnek tűnő Emily mit rejteget, és hogy látott benne feleslegesen ellenséget, amikor nagyon jó barátok is lehettek volna. Kevin egyszerűsége, míg Charlie ideális lenne. (Az azért durva volt, ahogy ráébred arra, hogy Charlie nem is rossz pasi, aztán át is nyergel egyik srácról a másikra. Túl hirtelen!) Az álommunka mennyire az álma? A vége felhúzta kicsit, ott a végső megoldás más, mint az átlagé, de jó komédiához illően mindenkit elvezet a megérdemelt happy end felé.

A színészek inkább eye candy faktorban jeleskednek, mint tehetségben. (A karakterek sem mélyek, jegyzem meg.) Kanadai tévéfilmes szint a küllemük, és a sztori nagyja is.

Egyszeri megnézésre belefér, de ismétlést nem igényel.

 

Újraélt szerelem – 5/3 időhurkos, tipikus romantikus komédia, ami a kötelezőket hozza, de annál többet nem.

Love On Repeat - Official Trailer - MarVista Entertainment - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8016375360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása