Minden napra egy film

Minden napra egy film

Aranyélet

3. évad

2018. december 31. - BBerni86

Korrupciós, családos, botrányos, küzdelmes.aranyelet.jpg

A Miklósi család látszólag sínre került. Mira egyetemre jár, Márk a barátnőjével, Biankával vezet egy strandot. Janka polgármesternek választatná magát, hogy Attila és Gáll Feri terve egy arab tőkéből is épülő vízi centrumról megvalósulhasson. A felszín alatt azonban komoly gondok vannak: Janka terhes, és mivel gyanítja, hogy a baba apja Hollós, abortuszt tervez. Attila lassan kénytelen ráébredni, hogy Janka még mindig csak kihasználja, manipulálja és hazudik neki. Márk bosszút akar állni az apján, ahogy Bianka is a sajátján. Mira meg az egész korrupt rendszert borítani akarja, és ügyész barátjával nyomoz a családja után. Egyikük sem sejti még, hogy itt a végelszámolás ideje, amikor mindenkinek meg kell fizetnie a bűneiért, és szembenézni az aranyélet árnyoldalával.

Ez volt az a magyar sorozat, amit minőségnek lehetett nevezni itthon. Nagyon durva volt a mondandója, remek színészekkel forgott, és minden társadalmi és szociális üzenete mellett szórakoztató is volt. Nem hiába volt díjeső és hype körötte.

A 3. évad sajnos azt az utat folytatja, amire már a 2. évad is rálépett. A mindennapok valósága, ami a sorozatot nézve tényleg az emberbe mart, egyre messzebb úszik. Ez már egy olyan világ rajza lesz, ami a mindennapi életünktől messze esik. Készséggel elhiszem, hogy olyan korrupt politikusok járnak az utcákon, mint Zsuzsa. Hogy a tendereket úgy manipulálják kedvükre a nagyvállalkozók, ahogy azt Feri teszi. De ez már olyan szintű gengszterség, ami szinte a mese tartományba esik.

Még a fülembe cseng, amit Janka mondott az első évadban arról, hogy bűnözésből élnek. Akkor még pitibb szélhámosságokból. Akkor úgy kellett élni, most lehet így is. Ennek a valóság eleme veszett el nekem erre az évadra.

Persze, szórakoztató így is. Izgalmas, fordulatos, de már nem olyan hiteles. Nézzük csak a szereplőket! Egyszerűen felfoghatatlan, amin ezek a kamaszok keresztülmennek. Mira, aki a jó kislány mintapéldája volt, erre az évadra gyilkossá válik.

A karakterek kezelésében pedig a végjáték még a nagyon durva. Egy rész alatt olyan jellemfejlődést produkálnak, amit 3 évad alatt nem tudtak megtenni. Ki hiszi el, hogy Janka, aki a sorozat gonosz boszorkánya volt, képes begyújtani 10 millió eurót? Én nem hiszem el, ahogy a végére megrajzolt panel idillt sem. Erről jut eszembe: szerintetek a kislány, akit a végén Mira lányaként mutatnak, igazából a húga, Enikő? Nekem ez nem volt egyértelmű.

Ha már a csavarok. Nem is tudom, milyen érzéseket kelt bennem, amit Hollós karakterével tettek. Közönség kedvenc figura volt, és most egy olyan történet derül ki róla, amiről simán azt mondanám, hogy átírja az egész sorozatot. Most komolyan ő az Aranyélet sátáni intrikusa? Ezt még emésztenem kell.

De tetszett, ahogy visszahozták Miklósi Tibor karakterét. Nagyon jóra sikerült az utolsó előtti rész, ami rendezésre se semmi, nagyon jó kis thriller rész lett, tele feszültséggel.

A casting még mindig iszonyat erős, és a színészek láthatólag sokat bele is tettek az alakításukba. (Ha nem is mindig hiteles, amilyen fejlődésen átmennek.)

A sorozat ezzel elköszönt, és bár az első évadot nem érték el, korrekt magyar sorozat volt.

 

Aranyélet - 5/3,5 a valóság íz helyett megy át mesébe, továbbra is erős casting mellett. Szórakoztató.

https://www.youtube.com/watch?v=_M0S3Kruztc

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3514522620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása