Minden napra egy film

Minden napra egy film

Warrior Nun

1. évad

2020. augusztus 08. - BBerni86

Harcos, misztikus, küldetéses, kamaszos.

Egy titkos rend évszázadok óta védelmezi az emberiséget: a harcos apácáké. Ők tudják, hogy a világunkat démonok kísértik, amelyek megszállják az embereket, vagy még direktebben pusztítanak. Kevés fegyverrel lehet harcolni ellenünk, mind közül a glória a leghatásosabb. Aki hordozza, látja a másvilági lényeket, emberfeletti 8_8warrior_nun.jpgképességeket tesz vele szert. A jelenlegi nővér halálosan megsérült, és tudja, biztonságba kell helyeznie az eszközt, mielőtt elvennék tőle. A rendházba behozott, halott lány hátába nyomja bele a glóriát. Ava hamarosan életre kel, és nem érti, mi történt. Az egykor béna, árvaházba nevelkedett lány most nem csak lábra áll, de erős, és át tud suhanni a tárgyakon és falakon is. A rend megosztott, mi legyen vele: Vincent atya befogadná, sokan elvennék a glóriát, Ava pedig csak élni szeretne. Nem sejtheti, milyen összeesküvés készül megrengetni az egész világot.

Eredetileg képregény volt, bár képet meg is néztem belőle neten. Ahhoz képest a sorozat egész visszafogott lett.

A Netflix mutatta különben be, és várom is a híreket, be lesz-e rendelve a 2. évad. A cselekmény alapján be lehetne, hiszen ez az első évad mindössze az alapozása egy sokkal nagyobb harcnak és küzdelemnek a világ sorsáért.

A kiemelt szereplő Ava, aki megkapja a glóriát és az ezzel járó felelősséget, noha soha nem kért semmi hasonlót. Az első etap arról szól, hogy ő az életet szeretné megélni, és nem kér se a rendből, se a harcukból. Eléggé ki is akasztott, milyen fiatalokban talál gyorsan társaságot. Egy csapat ingyen élőben, akik csak utazgatnak és mások elhagyott házaiban laknak. Se cél, se semmi, csak felelősség nélkül, bulizva töltik az időt. Azt megértem, hogy elsőre az apácák miért ijesztették el a lányt, de ennyire az ellentétét választani…

Van persze ott egy fiú is, aki tetszik a lánynak, így a szerelmi szál is azonnal rendelkezésre áll. Már amennyire, ez szerelmi szál. Vonzalom, amiből lehetne valami. Mert a másikról semmit nem tudnak, alig 1-2 történetet osztanak meg egymással, amíg együtt vannak.

Azért kellett ez, hogy közben megismerhessük a rendet, a főbb szereplőket, és hogy kit milyen célok mozgatnak. Mert naiv lenne azt hinni, hogy mindenki célja a világ védelmezése és mindenki egy kisebb szent. A rendben, az egyház egészében meg pláne vannak hatalmi harcok, és mindenki helyezkedik.

A külső tényezőket nem is számítva: mert van egy tudós, aki azt a fémet kutatja, amiből a glória és első hordozójának a páncélja is készült. Neki is megvannak a lépései és szövetségesei, melyeken majd Ava kavar egyet.

Onnantól jó ez a sorozat, hogy Ava már nem csak szökni akar és ténykedni kezd. Harci kiképzést is kap, jobban megismeri a világot, és belefolyik a rend hatalmi kérdéseibe is. A mitológia gyökereit keresik, összefűzik a szálakat, közben harcolnak is. Ha végig ilyen lett volna a sorozat, nem küzdöttem volna az első részek után, nézzem-e tovább. De mivel a vége a jobb, így összességében is jobbnak érzem az egészet, mintha a végére fáradtak volna ki.

Bőven maradtak nyitott kérdések, és a végén olyan nyitott vég van, hogy még talán az sem rossz ötlet, hogy megvárjuk nézés előtt, berendelik-e a második évadot. Elég nagy kitolás ugyanis, ha ennyire nyitva hagyják, a folytatás reménye nélkül.

Látvány: vegyesek a benyomásaim. A jelmezekkel elvoltam, érdekesen kialakították a harcos apácák küllemét. Azok a ruhák és kiegészítők… az is menő lett, amiben a végén Ava vonult. A CGI viszont spórolósabb, ha attól azért messze is van, hogy ronda legyen. Csak egyszerű, olyan megoldás, aminél évekkel korábban láttam már jobbat.

Ha folytatják, engem érdekel, innen hogyan tovább.

 

Warrior Nun - 5/3,5 lassan indult, de aztán felpörgött a cselekmény és a látnivaló is. A végére lett érdekes.

https://www.youtube.com/watch?v=An0bZpuhiBE

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr8016099162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása