Minden napra egy film

Minden napra egy film

Warrior Nun

2. évad

2024. február 29. - BBerni86

Visszatért ez az agymenés is, és az elején gondban is voltam azzal, hogy mibe is kapcsolódunk vissza. Az első évadból kb. annyi maradt meg nekem, hogy a béna lány a gyógyulással együtt kap némi szuper erőt is, de mielőtt a jó szolgálatába állna, egy fiúval nekiáll utazgatni és szórakozni.

Ehhez képest most erőltettem az agyam, ki a gonosz, hogyan szabadult, milyen mitológia van a történet mögött. Arról nem tudok nyilatkozni, aki nem látta az első évadot, de akinek ki van pipálva, az első részek úgy vannak összerakva, hogy visszaidézzék a korábbiakat. Nem ismételnek, de olyan parkolópályán vannak a szereplők, ami alatt átbeszélhetnek dolgokat és tervezhetnek a jövőre. Addig meg visszakapjuk az alapokat, emlékeket, mit is000warrior2.png nézünk.

Gyorsan átfordul harcolós és képességes történetbe. A feltámasztott lénynek megvan a maga terve, amiről a rend egyre többet megtud, és harcolni kezdenek ellene. Érezni is benne a más médiába eső alapokat. Küldetések vannak, külön karaktertörténetek, amelyekbe bele tudok látatlanba is látni egy-egy képregényfüzetet.

A mitológiája felemás. Mivel a vallási dogmák nem izgatnak különösebben, nekem nem gond, miképpen gondolják át a teremtést, istent, angyalokat, mindenfélét. Könyörgöm, ez egy olyan sorozat, amiben a pápa a Vatikán pincéjében simán elrendel és végignéz egy kínzást is. A középkorban ebben nem is lett volna semmi, de ez a modern kor. Vagyis, aki hívő és érzékeny is az ilyen dolgokra, inkább ne próbálkozzon. A pápa is az egyik ilyen botránypont, de az angyalok – glória téma még elvadultabb.

Egy-egy ponton éreztem benne, hogy igyekeznek építkezni. A gonosz több akar lenni, mint egy hataloméhes diktátor, de aztán nem tudták kibontani, és megmaradtak az egyszerűbb indokai. Mások meg félbehagyottak. Az pl. alig van magyarázva, hogy mi is történik Lilith-tel, lóg a levegőbe ő is, a világa is.

Ami tetszett, amikor kiderült, kicsoda Miguel. Voltak rá tippjeim, de az eszembe se jutott volna, amit a sorozat szánt neki. Korábban is bírtam az ő alakját, így azért zokon is vettem, neki mit szántak az írók. Igaz, nem lehet egy ilyen típusú sorozatot áldozatok nélkül megúszni, de nem kicsit jelképes, hogy kik halnak, illetve kik a gonoszok. A harcos apácák a jók. Ava a hősnő, aki felnő a feladathoz és kész feláldozni önmagát is. A rendfőnöknő simán feltámad, miután meghalt. Ellenben a pápa nem kicsit megosztó, és annak ellenére, hogy elvileg a jó oldalon áll, messze nem egy jó embernek tűnik. A főgonosz hímnemű, akit egy harcos nő fosztott meg korábban a diadalától. Ezek után ki kell írnom, hogy a jó szereplők oldaláról ki adja majd az életét, és ki marad életben? Annyira a női oldalra van döntve a sorozat, hogy kicsit más hangsúlyokkal a femináci címkét is rátenném.

Ide kapcsolnám azt is, hogy még egy LMBTQ szálat is sikerült beleerőszakolni. Mégis, minek? Ok, buta kérdés. Az lett volna a csoda, ha a Netflix enélkül kiengedett volna egy sorozatot.

Látványra közepes. A legtöbbször nem ronda vagy igénytelen a látvány, de attól messze van, amit szépnek mondanék, vagy jól megcsináltnak. Egyes elemek rosszabbak az átlagnál, azokban érzem, hogy a képregény miatt erőszakolták bele. Lilith szárnyai, hogy egyet írjak.

A színészeket hozták vissza, de ez nem az a sorozat, amit színészi játék miatt nézne az ember. Gyakran volt olyan érzésem is, hogy az apácák harci ruhái fontosabbak és jellegzetesebbek, többet elárulnak róluk, mint bármi egyéb.

Legutóbb azt olvastam róla, hogy a Netflix elkaszálta. Nem lep meg: nem elég látványos, nem is okos sorozat, így nincs igazán rátűzhető címke. Nem egy látványos akció fantasy sok harccal, de nem is egy okos világuralomért áskálódó történet. Egyszer elmegy, de elsőre is vannak pillanatok, amikor inkább idegesít, mint szórakoztat. Arra viszont hagytak esélyt, hogy egy filmmel még lezárják. Majd kiderül, elkészül-e.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr7718341039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása