Minden napra egy film

Minden napra egy film

SpoilerZóna

SAS: Vonatrablás a Csatorna-alagútban

2021. szeptember 05. - BBerni86

f4_132.jpgA Fekete Hattyúk magán zsoldosok csapata, akik éppen az angol kormány megbízásából segédkeznek egy gázvezetékhez szükséges földek megszerzésében. Az embereket meg kell félemlíteni, így a csapat öldöklésbe kezd. A nőket hagyják csak életben, hogy elterjesszék a félelmet a vidéken. A terv beválik, a vezeték megépül. Egy helyi túlélő azonban felvette a mészárlást és Hága most igazságot követel.

A kormány, titkolva a szerepét, végezne a Hattyúk fejével. Lecsapnak a családra, de a két örökösnek sikerül elmenekülni. Tom Buckingham SAS ügynök is része a birtokra vezetett támadásnak. Ugyan ölni nem kaptakf3_145.jpg engedélyt, de amikor a csapat veszélybe került, Tom kiiktatta a férfit. Ezért felfüggesztik.

A nemesi származású, gazdag Tom ezt az időt arra használná ki, hogy Párizsba vigye a barátnőjét és megkérje a kezét. A nagyanyja gyűrűjét is begyűjti hozzá – a nagyanyja állt közel hozzá a családban. Ahogy az asszony, Tom is pszichopata és nem képes úgy érzelmekre, mint a más emberek. Mereng is a fiatalember, hogy amit Sophie iránt érez, az szerelem-e. Az inas nyugtatja meg, nekik ez más, de attól még érzelem.

Mivel Sophie vonakodik utazni, Tom vonatra száll vele, mielőtt meggondolná magát. A férfi kimegy, a nő egy másik utassal arról beszélget, hogy Tom érzéketlensége ijeszti. Ha legalább egyszer el tudna érzékenyülni, már hozzá is menne.

f2_151.jpgA vonaton hamarosan kitör a káosz. A menekülő Grace a Hattyúkkal eltéríti és váltságdíjat követel a kormánytól, vagy a tetteik beismerését. Tom el tud bújni, és miközben Sophie kimenekítésén dolgozik, gáncsolja a terroristák terveit. Ő jön rá arra is, hogy a SAS csapatban kém van. Arra is, hogy mindenképpen robbantanak, Grace nem enged el senkit.

Az áruló, Tom barátja, Declan árulja el, hogy Sophie kicsoda és vele csalják elő Tomot. A férfi ugyan megsérül, de a nőt kimenti és Grace nyomába ered. Grace munkát ajánl neki: felismerte a férfiban, hogy ők egyformák. Nemf1_152.jpg szeretnek, nem éreznek, ölnek. Tom azonban már tudja, hogy ő nem teljesen ilyen. Az eset rádöbbentette, hogy szereti a barátnőjét.

A lánykérésre azonban Sophie nemet mond. Nem hiszi, hogy boldoggá tehetné a férfit. Tom könnyezni kezd, amire Sophie igent mond. A család spanyol birtokán kelnek egybe – épp a csók jönne, amikor Tom hívást kap. Megvan Declan menedéke. Tom már a SAS osztag kapitányaként, a felesége beleegyezésével indul levadászni az árulót.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5016680122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása