Minden napra egy film

Minden napra egy film

Visszatértek a vadak

The Wilds s02e01-02

2022. június 01. - BBerni86

Az Amazon folytatta a The Wilds történetét, vagyis, már nézhető a 2. évad elejétől végéig. Az elsőt szerettem, így kicsit csúszva, de nekiálltam ennek is.

Mit lehet elmondani két rész után?

Ami biztos, hogy nőtt a helyszínek száma, bár elég erős a gyanúm, hogy abból kettő igazából egy. A lányok már a létesítményben vannak, folynak a meghallgatások. Mesélik tovább a történetet, mi történt velük a lakatlan szigeten. A fiúk is itt vannak, ők is mesélik a maguk történetét. Csak ők kevesebbet voltak kint, azért lehet, hogy nekik a kezdet az, ami a lányoknak már féltáv. A két lakatlan sziget, az tűnik azonosnak. Pl. Leah elég megszállottan keres egy csapóajtót, ahol Norah-t látta az első évad végén. A fiúk simán megtalálják az övéket. Ugyanaz? Tehát: zajlanak az események a kihallgatóban és a 2 vagy 1 lakatlan szigeten a visszaemlékezésekből.the-wilds.jpg

Jó dinamikát ad neki, hogy három fázisban zajlanak az események. A lányok, a rutinos szigetlakók és a fiúk, akik még csak barátkoznak a helyzettel. Nagyon másként zajlanak az események, még a korábbi kezdetekhez képest is. Ami jó, nem ugyanazt nézem fiúkkal, így érdekesebb. Leah leleplező hadjárata a jelenben, az talán kevésbé érdekes egyelőre, de majd meglátjuk, mi lesz belőle.

Ami hiányzott: a korábbi életre visszanézés. A lányok valamiképpen sérültek voltak, és korábban minden részben visszanéztünk a zuhanás előtti életükre. A fiúk kapcsán ki van emelve Raf, az ő múltjába bele lehetett nézni, de a többiek még nagyon üresek. Ami elsőre látszik és eddig csak klisé: van a sikeres sportoló, az emós, a nagyszájú. De sokat mond, hogy még a neveiket sem tudom.

Látványra tudja azt, amit az első évad. Kevés helyszín, de azt kihasználják. A dráma is inkább érzelmi, mint akció a szigeten. Sokat beszélgetnek, külsőből levenni, mikor vannak a jelenhez képest.

Minden fontos szereplő visszajött, plusz itt vannak a fiúk is. Ahogy az első évadnál, itt sem ismert színészek tűnnek fel, de legalább nem jut eszembe róluk, hogy huszonévesen játszanak kamaszokat.

Egyelőre érdekel, hova lyukadnak ki – az már most működik, hogy vannak előre utalások, amelyek húzzák a sztorit, hogy mi is lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr1317845723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása