Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Rookie

3. évad

2021. május 30. - BBerni86

Rendőrös, önállósodó, kartelles, házasodó.the-rookie.jpg

Nolan és Nyla magánakciója, bár sikeres volt, több tekintetben szabályellenes is, így büntetés jár érte. Nolan újonc ideje egy hónappal hosszabbodik, és az aktájába is bekerül az eset. El is mondják neki, hogy ezzel a korával kizárt, hogy így nyomozó legyen belőle. Nolan így más célt talál: oktató akar lenni. Ehhez diploma kell, így esti tagozaton visszamegy a főiskolára. Az etika tanára súlyos kérdéseket feszeget, a rendőrségről is. Közben el kell fogadnia, hogy a fia egyetem helyett dolgozna, és kitartania, amikor a barátai már járőrök. Jackson még keresi a helyét – az apja nagyon a saját osztályára vinné, de önállóan akar boldogulni. Lucy a beépített rendőrök felé hajlik, és Nyla szívesen pártfogolja is. Angela az esküvőjére készül, ám közben egy hírhedt kartellvezér nyomában is jár. Az esküvői készületekbe Tim is be lesz vonva, akinek el kellene érnie, hogy Angela és leendő anyósa ne öljék meg egymást.

A forgatások nehézségei miatt ez a sorozat is később indult el az új évaddal, és rövidebb is lett a szokottnál. 20 rész helyett 14 készült el. Szerencsére a legtöbb szálat így is sikerült kerekre összehozniuk.

Igazság szerint egy van, amin érezni, hogy pár rész még kellett volna hozzá, mert a végét nagyon összecsapták. Angela különös kapcsolata és nyomozása a maffia királynő, La Fiera után. Szépen alapozták, hogy annak ellenére, hogy más oldalon állnak, tisztelik egymást és mindkét nő nagyon jó a maga területén. A DEA nem is talál fogást az asszonyon, és van is Angelának egy nagy jelenete, amiben kifejti a macsó DEA főnöknek, hogy lebecsülik a nőt, ezért nem tudják elkapni. Ő majd másmilyen lesz. Az egész évadban visszatérő elem La Fiera, pont ezért röhejes, ahogy a végén elkapják. Egészen addig egy okos, megfontolt nő volt, aki a lehető legbutább módon kerül rendőrkézre. Ugyan ebből a helyzetből hozzák ki az évad végi nyitott szálat is, de akkor is erőltetett és buta, amit a végére kihoztak belőle.

Az továbbra is érdekes tud lenni, hogy a járőrök milyen helyzetekkel szembesülnek. Közreműködnek nagyobb műveletekben, és azonnali problémákat kezelnek. Változatos, és még mindig jól mozognak dráma és komédia határán. Egyes esetek komolyabb témákat feszegetnek, másokon simán mosolyogni lehet.

Örökké azonban nem lehetnek újoncok a szereplők, és már építik mindenkinek a továbblépést is. Ettől tartok is, már ebben az évadban látszik, hogy ez nem lesz mindenkinek előnyös. Ahogy Lucy és Jackson együtt járőröztek, nagyon nem tetszett. Annál azt is szívesebben néztem, ahogy Tim esküvőt szervez.

Tim Bradford – ő az a karakter, akin leginkább észrevenni, hogy az alakítója, Eric Winter közönségkedvenc lett. Sokkal több jelenete van, és egyre szimpatikusabb alakká faragják. Minden kiképző több játékteret kap, ők is főszereplőkké lépnek elő, de Bradford kiemelten.

A magánéleti szálak különben egyre szappanosabb színezetet kapnak, de hála égnek itt még messze vagyunk attól, hogy egymással kavarjanak és mindenki járjon mindenkivel – ami a Chicago PD-ben nagyon tud zavarni már. Még sok értelmes dolgot is ki tudtak hozni a magánéleti dolgaikból is: Nolan és a fia kapcsolata, ahogy Nyla újra anyja lehet a lányának és nőként tovább tud lépni a szétment házasságán, vagy éppen Angela és Wesley kapcsolata.

Bár csak 14 rész, sikerült olyan mellékszereplőket is beletenni, akik elmentek sztárvendégnek is. A kedvencem különban Nolan volt neje, Emily Dr. Csont Deschanel volt.

Szappan, társadalmin kérdések, rendőrségi ügyek. Ez a sorozat még nézős!

 

The Rookie – 5/4 bár itt is kezdődik a szappan vonal, vannak jól sikerült karakterei és működő átívelései.

THE ROOKIE Season 3 Official First Look Trailer (HD) Nathan Fillion - YouTube

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr116576300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása