Minden napra egy film

Minden napra egy film

Börtönből a bíróságra

For Life 2. évad első fele

2022. április 14. - BBerni86

A jogi és a kórházas sorozatokat nem győzöm nézni, még akkor se, ha némelyik nem éri meg az időt, amit rászánok. Nem könnyű jót találni belőlük, amely több évadon át érdekes tud maradni, és nem csúszik átfor_life_1.jpg szappanoperába.

A For Life első évada az egyedi koncepciójával tudott izgalmas lenni: egy ártatlanul elítélt férfi a börtönben szerzi meg a jogi diplomát, képviselni kezdi a rabtársait és magát, úgy építve az ügyeket, hogy minden a fellebbezését szolgálja. Ráadásul igaz történet inspirálta.

A 2. évad nyitányában meglepően gyorsan váltanak irányt és változtatják meg a sorozat arculatát. Wallace egy évad alatt nem bírta elérni, hogy legalább újratárgyalják az ügyét, most meg egy rész alatt már haza is mehet? Nagyon gyors és valahogy az előzmények ismeretében nem stimmel, bár próbálták így is összerakni, azért nagyon érezni, hogy teljes irányváltásra készülnek.

A következő részekben meg is jött: részenkénti ügyes lett, ahol Wallace általában valamelyik hátrányosan megkülönböztetett csoport bajba jutott tagját segíti. Lehet az bevándorló, afroamerikai, vagy éppen egy bűnvezér rokona - aki attól függetlenül, hogy tisztességes ember, a rokona miatt alapból elítélik. Erőteljesen a faji egyenjogúság irányába tolódnak ki az ügyek és a hangsúlyok. Természetesen a rendőri visszaélés is előkerül.

Nem mondhatnám, hogy tud újat mutatni, de mindig van kis nyomozás és jogi trükközés, ami az ismerős és megoldani nem tudott társadalmi problémák mellett szórakoztatóvá tudja tenni a sorozatot.

Mellette pedig családi drámát kapunk, ami nem tetszett. Wallace és Mary folytatnák a házasságuk, de a férfi nem bírja túltenni magát azon, hogy a nő egy évig együtt volt az ő legjobb barátjával. Elköltözik, sértődött, és mindenki mondogatja neki, hogy haza kellene mennie a feleségéhez és megoldani. Nagyon műbalhé érzetű, hogy az ügyek mellett valamit a magánéleti szálon is lehessen drámázni. Értem ugyan, miért írták így, de nem sikerült jól kivitelezni.

Minden fontos szereplő visszatért a második évadra, és szépen viszik is tovább a karakterüket. Díjat nem lehet nyerni vele, ahhoz egyszerűen az alakok, de a drámai vonalat elég komolyan vették.

Bőven láttam már rosszabbat is, és bár az első évadban több volt az ötlet és egyedi ügy, jogi sorozat hiányomban ezt is nagyon tudtam élvezni, ha bőven van is, amit tudok sérelmezni benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10017808333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása