Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Lincoln Lawyer

2. évad – 2. fele

2023. augusztus 07. - BBerni86

Szerencsére nem kellett sokat várni az évad második felére, amivel fejest ugrottunk Lisa tárgyalásába. Mondhatni, jó érzékkel szedte ketté az évadot a Netflix.

A 6. epizódban kicsit visszarázódtunk, Haller is kicsit lassabban pörgött a kórház miatt, de aztán rákapcsolt a sorozat és nem volt megállás. Már nem az előkészítés zajlott, mentek a tárgyalásra és sorra jöttek a trükkök és a jogi játszmák. Izgalmas volt, melyik ügyvéd mivel áll elő és hogyan igyekeztek meggyőzni az esküdteket a maguk igazáról.

Vagyis, berobbant a tárgyalótermi krimi, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Láttuk konkrétan azt, amit a tárgyalóteremben alkottak. Bizonyítási eljárás, tanúk, és még különféle trükkökkel is igyekeztek megnehezíteni a másik fél életét. Megvoltak a látványos jelenetek, de az olyan finom kis húzások is, hogy kit kell még gyorsan a 000thell22.jpgtanúk padjára ültetni, mert nem mindegy, mi volt az utolsó benyomás, ami a hétvége előtt érte az esküdteket.

Jól játszottak azzal is, hogy Lisa bűnös vagy sem. Még a vége előtt Mickey összerakja, mi történt igazából. Ez mondjuk a tárgyaláson nem tényező, de a nézőnek így kerek a krimi. Tudjuk, hogy mi és miért történt. De ezen felül is van csavar. A történet és a szereplők élete nem csak annyi, ami a bíróságon zajlott.

Talán ez az, ami annyira nem esett jól. Mickey és Maggie nagyon kerülgetik egymást, már 2 évada, és Maggie ki is mondja, hogy ugyanazokat a köröket futják. Talán jobban vettem volna a magánéleti szálak alakulását, ha nem jutott volna róla eszembe, hogy Connelly milyen sűrűn alakítja így a szereplői életét. Mickey első házassága sok tekintetben emlékeztet arra, amilyen Mickey a sorozatban nem szereplő féltestvére, Harry Bosch magánélete alakult. Azt már elengedtem, hogy jó lenne őket közös sorozatban látni, Connelly írt is olyan regényt, amiben együtt szerepelnek, de attól még az előismeret ott volt a fejemben…

Dinamikus, izgalmas és nagyon stílusosak a szereplők. Annak ellenére, hogy Lisa nem éppen a gazdag réteghez tartozik, a sorozat a gazdagok és szépek világába vezet el. Talán az évad első felében is írtam, hogy mennyire meg van komponálva, ki milyen ruhákat hord. Lorna, aki egy okos Barbie-t idéz, a motoros idők emlékét őrző Cisco. Maggie, a végtelenül elegáns – Lisa stílusa hasonlít az övéhez, csak egy hétköznapibb és sportosabb verziója annak.

A jogi thriller mellett vannak benne drámai pontok és humor is. Mondjuk, nem a poénok jellemzőek rá, de van egy-egy pont, ahol megcsillan, nem kell mindig véresen komolyan venni magukat. Kifejezetten szerettem, amikor Andrea a végén egy bögrével jelent meg Mickey irodájában. Yaya DaCosta különben is remek casting volt, szívesen látnám viszont még a sorozatban a bíróságon.

A 3. évadról ugyan még nincs hír, de alapanyag még bőven van, és amit a nézettségből láttam, nézzük is többen ezt a sorozatot. Ami biztos, hogy én szívesen megnéznék még egy Haller-nyomozást és tárgyalást is. Mert szeretjük a jogi sorozatokat!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr318188159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása