Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Lincoln Lawyer

2. évad - első fél

2023. július 10. - BBerni86

Egy példa arra, amikor már belekeveredek a feldolgozásokba. Ahogy elhatároztam, hogy nézem Mickey Haller újabb kalandjait, azon merengtem magamban, hogy fura lesz Matthew McConaughey hangja az Elvis után mai sztoriban.

Aztán elkezdtem az első részt, és leesett, hogy kissé eltévedtem. Itt Manuel Garcia-Rulfo Haller, és a felvezetés 000thelincoln.jpgalatt szépen jöttek is vissza az emlékeim korábbról. Még az is, hogy kit védett az első évadban, és mi lett a történet kimenetele. Fura is, hogy annyira McConaughey-t vártam, pedig jobban tetszett a sorozat és Garcia-Rulfo megfogalmazásában Haller.

Már csak azért is ezzel kezdem, mert még mindig nagyon jó a szereplőivel ez a sorozat. Nem csak a casting eltalált, de maguk a szereplők is érdekesek. Megvannak a maguk keresztjei, hibáznak és úgy tudnak jó emberek lenni, hogy nem kell ehhez mesehősnek lenniük.

Jó érzékkel építették fel a sorozat szerkezetét is: van egy átívelő eset, ami szépen átveszi a vezető szerepet. Lisa ügye lesz az, de mellette ott van Mickey sok más megmozdulása, egyéb esetek, ami miatt mégsem tűnik úgy, hogy egysíkúan egyfelé figyel csak. Azért nem heti részes és ügyes sorozat lett, de jó volt látni az olyan betéteket, mint a fiatalkorúak bíróságán a tárgyalás közbeni nyalóka osztogatás.

Bírom benne, hogy Haller mennyire ötletes. Igen, kell mögé a csapat, van nyomozója és az irodát Lorna tartja egyben, de azok a zseniális szikrák, a húzások a bíróságon Mickey agyából pattannak ki. Gyakran a folyamatot is látjuk, hogy mitől ugrik be neki valami, amit a bíróságon aztán ki tud játszani. Van kreatív ötlet a sorozatban, miközben a tárgyalás több színterét mutatja. Van előkészítő munka, nyomozás, tárgyalótermen kívüli alkuk és megbeszélések, de magára a tárgyalásra is bemegyünk. Ebben a sorozatban simán jó nézni a kikérdezéseket, de a bizonyítékok tálalását is.

Jött vissza minden szereplő az évadra, és szívesen nézem is őket a szerepeikben. Garcia-Rulfo nagyon elkapta, ahogy Mickey egy zsonglőr a bíróságon, magabiztos és annyira könnyednek tűnik. Aki a cél érdekében simlis is tud lenni. Közben meg a magánéletében mindig megcsúszik – védelmező, hajlamos eltúlozni a dolgokat, és mondhatni megkeseríti a saját életét. Jól kitaláltak neki olyan személyiségdarabkákat, mint az ínyenc volta. Egy szimpatikus energiabomba Lorna, Neve Campbell és Becki Newton jól is hozzák a nagyon más nőket, akiket Haller szeretett. Newton a csinos, cserfes szőke, míg Campbell az első volt feleségként komoly, bántóan000thelincoln2.jpg erkölcsös barna. Sikkes, erős nő mindkettő, és ezt a vonalat hozza Lisa is, akivel az évad elején gabalyodik össze Mickey. Lana Parrilla és Campbell különben hasonlítanak is, a sorozatban is lehetne jegyezni, hogy miben hasonlít Lisa és Maggie, és az nem csak a külsejük vagy a divatérzékük.

De még egy erős, dekoratív nő érkezett az évadra: Yaya DaCosta játssza Andreát, a Mickey ellen perre menő ügyészt. Kb. olyan a kiállása, de gyakran a külseje is, hogy nem kicsit juttatja eszembe Kate-et a Billions sorozatból.

Jól is néz ki a sorozat. LA szép arcát hozza, és sikkes szereplőkkel van tele. Ok, Angus Sampson, mint Cisco a morcos motorost hozza, de a többiek ruháit simán lehetett nézegetni. Haller nagy öltönyös, Lorna a szexi szőke, Maggie az elegáns, és Lisa jól be lett lőve a kettő közé.

Jó a sztori, jó a casting, szívesen nézem. Úgy tűnik, két részletben, mert most ezzel kísérletezik a Netflix. Az első 5 rész felkerült most, a második etap pedig majd augusztusban jön. Lehet, addig meg kellene néznem Bosch legutóbbi évadát is. Ha már ezt a sztorit nem olvashatom el, mivel az alapjául szolgáló Haller-kötet magyarul még nincs. Jogi krimit meg nem merek angolul bevállalni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr10018164008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása