Minden napra egy film

Minden napra egy film

Leverage: Redemption

1. évad

2022. január 24. - BBerni86

Szélhámos, másokon segítő, csapatos.

Nate már egy éve halott és Sophie nem találja a helyét a férje nélkül. Az egykori csapat jön hozzá és próbálnak lelket önteni belé. Ugyan már 8 éve visszavonult a nő, de meg vannak róla győződve, hogy egy kis bűnözés, egy kis szélhámoskodás és egy műtárgy ellopása felvidítaná. A múzeumban azonban már zajlik egy rablás, egy leverage.jpgfelháborodott ügyvéd igyekszik ott ütni egykori megbízóján, ahol fáj neki. A csapat segít kijutni Harrynek, és az ügyét is hajlandóak átvenni. A csapat újra összeáll, és Sophie is beleegyezik, hogy egy ideig velük marad. Ugyan Harrison külföldi ügyeken dolgozik, de beugrik helyette a szintén számítógépzseni húga és Harry is a csapattal marad. Ha valaki kijátszaná a törvényt és az átlagembernek esélye sincs, ők kiegyenlítik az esélyeket, legyen az ellenfél olajvállalat, ingatlaniroda, gyógyászati cég, technikai zseni vagy lelkiismeretlen gondozó.

Már jó pár éve, hogy a Leverage új sorozat volt. Amikor már kezdett kifulladni, kereken zárták, mindenki megkapta a maga happy endjét. Személyes boldogság, megtalált hivatás és mások segítése. Most újra elővették, és nem tudom eldönteni, ennek mennyire örüljek vagy sem. Mert egykor szerettem a sorozatot, de ez már nem az a sorozat.

A legtöbb szereplő visszatért és csak minimális vérfrissítést eszközöltek. Timothy Hutton fel sem tűnt, Aldis Hodge az első és az utolsó részben azért megmutatta magát. Így az ő helyükre érkezett egy-egy új csapattag. Egyszerre jó is, nem is így. Mivel szerettem ezeket a figurákat, valahol jó volt viszontlátni őket, viszont a legtöbb esetben illúzióromboló, mennyit öregedtek. Nehéz hitelt adni annak, hogy Parker még mindig az a tolvaj, aki bármit és bármikor lenyúl, vagy Elliot továbbra sem talál olyan izomembert, aki minimális kihívást jelentene számára. Nagyon látszanak az eltelt évek mindenkin, egyszerűen öregnek tűnnek ahhoz, amit a szereplők csinálnak.

Noah Wyle lett Harry, az egykori ördög ügyvédje. Szintén nem nevezném vérfrissítésnek, az ő láttán is az jutott csak eszembe, hogy régen volt már rezidens a Vészhelyzetben. (Nem bírták megállni, az egyik részben fehér köpenyt és sztetoszkópot öltött, és orvosnak adta ki magát.) Breanna személyében pedig megérkezett a kötelező LMBTQ karakter. Ahogy korábban legalább egy afroamerikai színész kellett, most már egy meleg figura.

De ennél jobban zavart, hogy elveszett az, ami korábban jópofa volt ebben a sorozatban. Mindenkinek megvolt a maga erőssége, így egészítették ki egymást és alkottak jó csapatot. Most mindenki ért mindenhez – Parker is szélhámoskodik és beépül akár, a hacker tolvajleckéket kap és használja is a tudását, és még sorolhatnám. De ennél is rosszabb, hogy Nate nem lett pótolva és igazság szerint az eredményességük sem csökkent nélküle. Nincs tervező mögöttük, random összerakják a terveket és minden sikerül is. Oda az egésznek a varázsa.

Nincsenek is olyan csavarok, hogy meglepődjek. Nagyon egyszerű terveik vannak, nincsenek látványos átverések. Tudjátok, ahogy a Fűrész végén visszatekernek és ledöbbenünk, mit nem vettünk észre – ezt tudta egykor a Leverage is, a Redemption viszont nem. Talán egy olyan epizód sem volt, ami meglepett volna a csavarral. Olyan kényelmes, lusta mind.

Azért volt egy-egy rész, amiben találtam olyan ötletet, ami legalább tetszett. A kedvenc egyértelműen a Halloween epizód, amikor életre keltenek egy kísértetházat és nem csak a szélhámos ingatlanosokat, de egy bérgyilkost is elkapnak így. Az vicces volt.

A nosztalgia faktor és ezek valamit adtak nekem, de így sem értem, hogyan kaphatta meg a 2. évados berendelést. Halvány árnya csak annak, ami egykor volt a sorozat.

 

Leverage: Redemption – 5/3 egyszerűbb ügyek és átverések, a szereplők is látványosan öregebbek. A nyugdíjas verzió? Azért egy-egy ötletesebb rész akadt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr3016822862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása