Minden napra egy film

Minden napra egy film

The Endgame

1. évad

2023. augusztus 24. - BBerni86

A cél nem is nagyon titkoltan az volt, hogy a The Blacklist női verziója készüljön el. Ebben is van ambiciózus ügynöknő egy kétes, de tehetséges férjjel, meg egy bűnvezér, aki nagyon sokat tud és lényegesen okosabb, mint bárki. Aki segíteni akar, természetesen nem öncél nélkül, más rosszak kiiktatásában is.

Mivel a sorozat el lett kaszálva, nem kell részletezni, mennyire vált be a terv. A másik sorozat még fut, azt hiszem az utolsó évaddal, ez a széria viszont a 2. évados berendelést sem kapta meg, hiába van minden téren nyitott vége az évadnak. Ezzel máris kitettem a figyelmeztetést: az ne kezdjen bele, aki nem bírja, ha nem oldódnak meg a dolgok. Mert itt nagyon nem fognak. Mintha direkt minden történetszálon függő véget akartak volna, azt is írtak.000theendgame.jpg

Maga az alaptörténet nem rossz: Elena Federova már most legendás bűnvezérnek számít, aki amerikai kézre kerül. Az emberei azonban nagyszabású akcióba kezdenek, és a kormány Elenát használná a krízis megoldására. Val Turner FBI ügynök kellene, hogy megtörje és kibogózza a történeteiből és utalásaiból az igazságot. Csak éppen senki nincs felkészülve arra, hogy Federova mennyire összetett játékot játszik. Mennyire kisakkozott mindent, és mennyire a tervei szerint haladnak az események.

Kicsit olyan érzésem is volt, mintha Federova egy Michael Scoofield lenne, csak nőben és ravaszabban. Elena tényleg mindent előre tervez, és még a vésztervének is van pótverziója, hogy mindent irányítani tudjon. Az egyik baja is a sorozatnak, hogy túl szép, hogy igaz legyen, mindent ennyire előre látni. A Prison Break már csak azért is jobb volt, mert ott tényleg feszültséget okozott, ha Michael valami új helyzettel kellett, hogy megbirkózzon. Elena viszont mindenre készült, ami egyszerűen nagyon mese. Főleg, ha a sorozat záró részét nézzük, ahol meg őt lepik meg nagyon. Mégis, hogyan? Azt nem is értettem, honnan tudták pontosan, hol kell lecsapni rájuk. Annyi mindent tudott előre, pont ezt nem? Pedig az tűnik a nagyon is előre láthatónak, ha lenyúlsz egy kocsinyi aranyat, az eredeti tolvaj majd vissza akarja venni.

A sorozat azzal játszik folyamatosan, hogy Elena és Val is játszanak egymással. Két okos nő, akik igyekeznek a másik fölé kerekedni, miközben férfiak szerencsétlenkednek köröttük. Az meg plusz poén, hogy mindkettejük férje börtönben ül, ugyanott, és együtt terveznek egy szökést. Ami különben visszavisz Elena tervéhez, folyamatosan egy második történetszálat ad az eseményekhez. Mi történik a börtönben?

Igyekeztek stílust is belevinni. Itt aztán nem vállalták be, hogy ugyanabban a ruhában nyomja végig a főszereplő az évadot. Elena még a börtönben is kiköveteli magának a ruhatárát, és inkább néz ki estélyre menő dámának, mint fogolynak. Val konzervatívabb stílust képvisel, de a készítők ezt megoldották úgy, hogy Bathé többféle frizurát kapott.

Van benne látványelem és csavar, és az sem rossz, ahogy az évad folyamán egy másik történet is kibomlik. Hogy miért kezdett Elena és Sergey ebbe a játszmába, milyen bosszú és jövőkép teszi szükségessé mindezt.

A húzónév Morena Baccarin lett volna, de azért ilyen-olyan sorozatból más ismerőst is lehet benne találni. Különben inkább akciósorozat és összeesküvés-elmélet, nem éppen a színészek adják el.

Nekem a vége rontotta el – addig elszórakoztatott, de ennyire nyitva hagyni folytatás nélkül igencsak illúzióromboló. Pláne, hogy van, akiről azt sem tud, él vagy hal.

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2318200397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása