Minden napra egy film

Minden napra egy film

Patrick – Ebbel szebb az élet

2019. május 25. - BBerni86

Zűrös, hétköznapokkal birkózós, kutyás.

Sarah élete soha nem áll össze teljesen. Végre megkapja álmai állását, egy tanári állást egy neki tetsző iskolában. Erre a barátja közli vele, hogy már mással akar lenni, köztük vége mindennek. A nagyanyja temetéséről elkésik, patrick.jpgráadásul az ő öröksége olyasmi, amit soha nem is akart. Megörökli a nagyi kutyáját, Patricket. Nincs mit tenni, hazaviszi, noha az albérletében tilos kutyát tartani. Az állat eleinte csak bosszúságot jelent neki, tönkretett lakást és rengeteg potyadékot, de aztán elkezdi látni az előnyeit. A parkban helyes férfiak is felfigyelnek rá, a kutya miatt. A nehezen kezelhető diákjai elolvadnak, ha viszi magával Patricket is az órákra. Lassan Sarah is elkezd megváltozni, és ahogy a kutya igazi barátja lesz, az élete is sínre kerül minden téren.

Kutyás filmek, elvileg szeretem őket. De valahogy úgy érzem, a gyerekkori kedvencekkel felérő filmre nem akadok már. Ott voltak a Vasakarat szánhúzói, az Egyik kopó, másik eb kutyusa, Beethoven és népes családja, Benji. Most is nézem a kutyás filmeket, de nehezen akadok olyanra, amit egynél többször is van kedvem megnézni. Sajnos, Patrick sem lesz visszatérő szereplő a dvd lejátszási listámon.

Noha, elvileg minden benne van, amit egy ilyen filmben szeretnék látni. Első pillantásra nem nyűgözött le az eb, de a filmen annyira cuki! Egy ponton túl már nem is izgatott a történet, azt nézegettem, mikor hogy tartja a fejét és mikor néz nagy szemekkel. Nagyon cuki – noha a labrador és a golden retriever a kedvenceim, de nagyon megtetszett nekem ez a kis cukorfalat. Csak éppen ez nem elég ahhoz, hogy a filmet is megszeressem.

Ott vannak az iskolai jelenetek, amelyek ugyanazt az alapfelállást hozzák, mint a kedvenc iskolás komédiáim. Van egy csapat kamasz, akik megnehezítik a tanár dolgát. De ő az egyedi módszereinek és az emberségének hála megszelídíti a gyerekeket, és egy nagyon jó közösséget teremt, amelyben a tanulmányi eredmények is szépen jönnek. Csak éppen ebből keveset láttunk, és minden olyan gyorsan megtörténik. Mire észbe kapunk, a problémás kamaszlány családi gondját már meg is beszélték, és a lány újra éltanuló. A gyerekek ellenérzéseinek leküzdése is gyorsan megy. Talán azért is, mert ez nem kifejezetten iskolai komédia, nem akartak ide több súlyt tenni, pedig jobban működött, mint Sarah magánélete.

Mert, és ezt sajnáltam, azt kellett sokat néznem, hogy mennyire küszködik ez a nő, és próbálja kitalálni, mi hogyan legyen. Két férfi van a történetben lehetséges párként – naná, hogy mindkettőt a kutya miatt ismeri meg. Az egyikkel újrajátssza a 101 kiskutya nyitójelenetét, a másik meg egy helyes állatorvos. Borzalmas, hogy amikor a film eldönti, melyik az igazi, a másik milyen hamar le lesz építve. Szegény férfiból olyan idiótát gyártanak, akinek van egy helyes pofija, és az ember azt sem érti, hogy volt képes ilyen agybeli képességekkel megszerezni a diplomáját.

A nő családjáról meg beszélni is kár. A nővére a legidegesítőbb, és mindig ugyanazt a poént/már akinek vicces az agyzsibbasztó beszólásai/ nyomja.

Azt is sajnáltam, hogy visszatérő poén lett, hogy Sarah belelép a kutya ürülékébe.

Volt, ami tetszett benne, de messze nem minden és nem eléggé. Egyszer nézős komédia.

 

Patrick – Ebbel szebb az élet - 5/3 a kutya nagyon aranyos, az iskolai részekkel is elvoltam, de valahogy mégse az igazi.

https://www.youtube.com/watch?v=jasQ71rb3xM

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2514860868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása