Minden napra egy film

Minden napra egy film

Young Sheldon

2. évad

2019. május 26. - BBerni86

Családos, zseni gyerekes, mindennapokkal megbirkózós.young_sheldon.jpeg

A Cooper család életében továbbra is eseményekkel teltek a mindennapok. Connie mindenbe szeret beleszólni, és amikor kell, csipkedi a lányát és a vejét is. A gyerekek mindig számíthatnak rá, és most a magánélete is révbe ért, egy professzornak hála, aki Sheldon jó barátja is lesz. Az ő egyetemi fizika óráira jár be a fiú, ahol megismerkedik egy hasonlóan zseniális lánnyal, csak éppen neki nem olyan erős a családja, mint Sheldoné. Georgie beleszeret egy zűrös helyi lányba, aki Mary hatására annyira jó lesz, hogy a nagyobb Cooper fiú képes lesz még misére is járni a kedvéért. Missy és Sheldon összehozzák a templomi közösség legnagyobb adományát, Mary keresztény témájú horror házat vezethet, szembenéznek a kommunizmussal és egyéb vallásokkal is.

Tudom, az egyik kedvenc témám, hogy mindenki univerzumot akar összehozni. Filmesek, írók, de még a sorozatkészítők is. Az Agymenők nagyon sokáig a legmenőbb sitcom volt, és most már itt is épül az univerzum. A legnépszerűbb karakter, Sheldon Cooper megkapta a maga gyerekéveit egy másik sorozatban, ami már a második évadával köszönt el.

Minden szereplő visszatért, és van, akinél jellemfejlődés is megfigyelhető lesz. Sajnálatomra Missy, Sheldon karakán húga kevesebb szerepet kapott, de mindig felüdülés, amikor szembeállítják egymással a két gyereket. Sheldon szociálisan nagyon gyenge, ellenben zseni. Missy nagyon butának tűnik, de szociális készségeit tekintve van annyira jó, mint a testvére a tudományokban. Az egyik kedvenc részem volt, amikor összefognak az ikrek, és nekiállnak adományokat gyűjteni a templomnak.

Georgie, a báty még saját szálat is kapott az idei évadban. A lusta, tohonya fiú egy szerelem hatására képes lesz összekapni magát. Ugyan sok mindent csak érdekből kezdett el csinálni, de észre lehet venni, ahogy tényleg jobbá kezd válni Veronica hatására. Mozgatja is az agyam, ő hogy jut el addig a karakterig, akinek megismertük az Agymenőkben a felnőtt énjét.

Az állandó szereplők mellett próbálkoznak mellékszereplők építésével, és nagyobb szerepeket írni nekik, ha működnek. Veronica és doktor Sturgis állandó mellékszereplők lettek. A doktort bírom is, jókat szoktam mosolyogni azon, hogyan passzolnak össze Sheldonnal, és miket tanulnak egymástól.

Akiért fájt a szívem, Sheldon zseni gyerektársa az egyetemen. Nem is annyira Paige karaktere miatta, de bírom azt a gyerekszínészt, aki játssza. Mckenna Grace nem először játszik gyerekzsenit, és itt tökéletesen átjön, hogyan megy Sheldon agyára. Elnéztem még volna, ahogy ők ketten csendesen háborúznak/vetélkednek egymással.

Tartalmában ez még mindig egy nagyon bájos és szerethető családi komédia. Tele van pozitív értékekkel, és egy olyan családképpel, ami könnyen a néző szívére hat. Ezek az emberek messze nem tökéletesek, de nagyon össze tudnak tartani. Ott vannak egymásnak, és szerető közösséget alkotnak, akiknek elnézzük a mindennapjait.

Folyamatos az összekötés is az anyasorozattal, néha egész direkten. A záró részek is összecsengtek, és egészen aranyos lett, ahogy a többiek gyerekkori énjét is láthattuk kicsit.

Talán az Agymenők leköszönnek jövőre, de ebben a szériában van még pár évadnyi mosoly.

 

Young Sheldon  - 5/4 kellemes családi komédia, ami talán nem olyan meglepő, mint tavaly, de szerethető.

https://www.youtube.com/watch?v=vMsxr1ahzrw

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr2114862034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása