Minden napra egy film

Minden napra egy film

Terminátor: Sötét végzet

2019. november 12. - BBerni86

Világmentős, menekülős, robotos.

Dani életvidám, megbízható fiatal nő, akinek a családja jelent mindent. Az emberek kedvelik, kedves és hatékony. Ám egy átlagos napon űzött vaddá válik: egy apja arcát viselő szörnyeteg akar végezni vele, miközben egy ismeretlen fiatal nő meg akarja menteni. Egy újabb idegen lép közbe a harcban: Danit sikerül kimenteniük és 11_12terminator.jpgéletben tartani, de a családja életét veszti. A történetük hihetetlen: Grace a jövőből érkezett, ahol katona volt. Fizikailag feljavították, hogy a terminátorokkal is fel tudja venni a harcot. Dani megmentése a feladata, aki a jövőben fontos lesz. A másik nő Sarah Connor, aki terminátorokra vadászik. A fiával megváltoztatták a sorsot, nem jött el a végítélet napja, de egy terminátor végzett a kamasz Johnnal. Úgy tűnik, a Skynet helyére új rémálom lépett. A bérgyilkos terminátor ellen esélyük sincs, így elindulnak a címre, amit Grace hozott magával, ahonnan Sarah segítő üzeneteket kap.

Terminátor film is volt már annyi, hogy számon se lehet tartani őket. Adott az eredeti kettő, amelyek már klasszikusak, főleg a második. Majd jött nagyon sok folytatás: láttuk az Ítélet napjának eljövetelét, kirándultunk a jövő világában, de még időutazó Sarah Connor is feltűnt, akit a Terminátor nevelt fel. A sorozatról nem is beszélve… volt 2 évada.

A Sötét végzet egyfajta újraindítása a filmeknek. Az első kettőt kívánja csak folytatni, minden további folytatást egyetlen húzással semmissé tesz: egy T-800-as végez a kamasz John Connorral. Abszolút értem miért kellett ez, így lehet teljesen új fejezetet nyitni. A Skynet történet vége, John sincs már. Ha egy sorozatot végleg befejeznél, öld meg a főszereplőt. Ennek ellenére gyűlöltem ezt a húzást. Komolyan, még az is jobban tetszett, amikor Emilia Clark és Arnie küzdöttek a terminátorokkal.

Az is szúrta a szemem, hogy annak ellenére, hogy új fejezetet nyitottak, telepakolták olyan jelenetekkel, amelyek rárímelnek a 2. jeleneteire. Van egy ugyanúgy induló autós üldözés. Rev-9 ugyanúgy folyik és rakja össze magát, másolja az embereket, mint a T-1000-es. Még a nő bámulja a játszótéren a gyerekeket és szüleiket jelenet is megvan, csak nem Linda Hamilton, Natalia Reyes a nézelődő.

Feltűnő az is, mennyire csajos filmet csináltak ebből. A gonosz terminátor pasi, nő alakját talán fel sem vette a teljes film alatt. A célpont nő, a védelmezője nő, a visszatérő Sarah Connor is nőnemű. Csak a T-800 más a csapatból, de ő inkább beugró szereplő a film végén, mint teljes jogú tag/főszereplő. Csodálom is, hogy nem kapott annyi sarat a nyakába, mint a Szellemirtók női verziója. Mert ez meg a Terminátor 2. női verziója.

A történet, ahogy már említettem is, az eredeti 2. részből táplálkozik. Nem egy okos film, de nem is az akart lenni. Menekülnek, küzdenek – ennyivel le is írható a teljes tartalom. Ami viszont van benne helyette: remek látványvilág, jól kitalált akciójelenetek, verekedések és robbantások. Nagyon bejött a Rev-9 folyása, összeállása, a magát másoló kettős támadása, vagy a párharcai Grace ellen.

A szereplők között ismeretlenebbek és a régi nagy nevek is megtalálhatóak. Linda Hamilton most is hitelesen badass, Arnie simán öreg. Már látszik, hogy át kell adni a stafétát.

Látványos akciónak remek, de John halálán még nem tettem túl magam.

 

Terminátor: Sötét végzet - 5/3,5 az elején kiakadtam, ha értem is, miért ilyen lett. Látványos, csajos, akciófilm.

https://www.youtube.com/watch?v=rxirJb_l8L4

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr5315302282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása