Minden napra egy film

Minden napra egy film

A hallgatás

2019. november 29. - BBerni86

Családos, szörnyek elől menekülős, életben maradásért harcolós.

2 éve az Andrews család élete megváltozott, amikor egy baleset következtében a lányuk, Ally elvesztette a hallását. Az egész család megtanulta a jelbeszédet, ami jól jön, amikor egy fúrás katasztrófához vezet. Eddig 11_29a_hallgatas.jpgismeretlen, gyilkos denevérszerű lények szabadulnak el egy most feltárt barlangból. A lényeket darazsaknak nevezi el a köznyelv, mert rajzanak. Vakok, de minden hangra repülnek és megölik, megeszik az élőlényeket. A család a legjobb barátjukkal felpakol és vidéken igyekeznek elrejtőzni, ahol kevesebb a zajszennyezés. Szembe kell nézniük kialakuló szektával, a darazsakkal, majd el kell dönteniük, el merjenek-e indulni a menedékbe, amiről on-line kaptak hírt.

Határozottan megosztónak éreztem a filmet. Elég röhejes és egyben kiakasztó volt, amikor az Asylium megcsinálta sikerfilmek nagyon olcsó és gagyi verzióját, olyan címeket adva, hogy a felületesen filmet választok beessenek a tévedés csapdájába, és az igazi helyett ezeket a szemétszerű alkotásokat nézzék.

Most komolyan, a Netflix is ilyesmit játszik, csak azért jobb minőségű másolatokat gyártva? A hallgatás olyan szinten emlékeztet a Hang nélkül cselekményére és alaphelyzetére, hogy lehetne annak a kistestvére. Aki az eredetit nem látta, nem fogja zavarni, de aki látta, rendszeresen eszébe fog jutni az a siker horror.

Még gondolkodom, hogy az jó vagy rossz, hogy legalább minőségi a lopás. Szó se róla, így sem okos vagy meghatározó film, de messze több benne a munka és ötlet, mint az Asylium másolataiban. Ugyanúgy egy család van a középpontban, ahol a nagylány nem hall. Az menti meg itt is a családot, hogy a gyerek miatt mindenki jelel. A lények is nagyon hasonlóak. A kis részletekben látszik, hogy ez a gagyi változat. Itt nincs minden kitalálva, hogy maradhatnak csendben. Tulajdonképpen megelégszenek annyival, hogy nem beszélnek és elektronikus eszközökkel nem csinálnak zajt. De pl. a házban simán suttognak egymással, és mindig kéznél van egy traktor, vagy tűzgyújtási lehetőség, amikor el kell terelni a darazsak figyelmét egy menekülő emberről. Ha meg nem, akad mellékszereplő, aki hősi halált hal a főszereplőket védelmezve: igen, ezt is többször ellövik a filmen.

Itt van menedék, és a végére Katniss szellemét megidézve még az emberiség harcba is tud szállni a darazsakkal. Ez kevésbé sötét – a halálok ellenére is végig megmarad a remény, hogy még túl lehet élni és normálisan létezni. Még olyan mesei fordulatokat is megenged magának a film, hogy a városban ragadt kis szerelme a kamaszlánynak… Nem mesélem el, tessék inkább megnézni a filmet! No Spoiler! J

Nem mozi szinten látványos, de tévében korrekt a kinézete a filmnek. A lények is elmennek, még ha nagyon is emlékeztetnek degenerált denevérekre.

Netflix, így nem meglepő, hogy a szereposztásra odafigyeltek. Azért a rutinos színészeken látom, hogy nem éppen ez az álommunkájuk, de sokukkal szimpatizálok, ez javít a képen. Stanley Tucci, Miranda Otto, Kiernan Shipka többek között a főszerepekben.

A kritika nagyon utálta, én annyira nem – bár én sem tudom nem észrevenni, mennyire a Hang nélkül kicsit más verziója ez az egész.

 

A hallgatás - 5/3,5 elszórakoztatott, tetszett a szereposztás. De nagy mese és nyúlás is – Hang nélkül kópia.

https://www.youtube.com/watch?v=Y-ufZuqTd5c

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapmozi.blog.hu/api/trackback/id/tr4615330114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása